Kommande försäljning
Unik mindre gård med högt läge vid vägs ände
Ubbyvägen 43
10 000 000 kr

Unik mindre gård med högt läge och ett gediget bostadshus. Vid vägs ände finns charmiga Ubbyvägen 43, mitt i en idyll av intilliggande hästgårdar där flera har ridhus. Den fina sluttningsvillan är en bostad utöver det vanliga om 246 + 136 kvm med härligt solläge, fin utsikt, stora, ljusa sociala utrymmen och en källare med både spa, bio och pub. Vid huset finns en generös terrass och poolområde med ett eget fullt utrustat poolhus/gästhus intill. Här kan du sitta med solläge hela dagen och kvällen, bada i den uppvärmda stora poolen och ha en fantastisk vy över hagarna nedanför. Ett svårslaget läge! Omgiven av vacker natur med sjöar, bärskogar och öppna ängar.

Fin mindre hästgård med ett stall på tre boxar med fullstora mått och två ligghallar. På gården finns en upplyst ridbana om ca 20×50 m. Närmaste ridhus är endast är några hundra meter bort och där går det att lösa ridhuskort. Mycket fina och många ridvägar i de vackra omgivningarna. En stor fördel är att hela ”byn” består av hästgårdar och formar ett eget litet ”hästmecka”.

Intill stallet finns en stor verkstad/garage om ca 100 kvm med billyft, två elektriska portar och plats för två-fyra bilar. Takhöjd är ca 3,1 m. Ett riktigt drömgarage för den som vill kunna mecka hemma på gården.

På gården finns även ett påbörjat bostadshus om 130 kvm där stomme och ”skal” uppfördes 2020. Huset är inte färdigbyggt men mycket är gjort; el är dragen, gipsskivor satta, kök påbörjat samt vatten, avlopp och fiber finns till huset. För den händige är detta ett riktigt roligt projekt där de tunga momenten är gjorda och det går att sätta sin egen prägel på de sista detaljerna.

5,2 mil till centrala Stockholm (50 min) och 2,3 mil till Arlanda (28 min).

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Boarea: 226 kvm
Biarea: 146 kvm
Boarea: 130 kvm
Skogsmark: 1 ha
Åkermark: 1 ha
Tomtarea: 24600 kvm
Total mark: 2 ha
Byggår: 2001, 2020
Antal rum: 5
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning NÄRTUNA-UBBY 2:7
Area
Boarea: 226 kvm
Biarea: 146 kvm
Boarea: 130 kvm
Skogsmark: 1 ha
Åkermark: 1 ha
Tomtarea: 24600 kvm
Pris 10 000 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2020, Taxeringsår 2023
  Byggnad 6 433 000 kr
  Tomt 1 631 000 kr
  Åkermark 104 000 kr
  Taxeringsvärde skogsmark 127 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 8 064 000 kr
  Bef. pantbrev 600 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 39 700 kr/år
 • Försäkring 12 360 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp Sluttningsvilla
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Ventilation Värmeåtervinning
 • Fasad Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Källare/gjuten platta

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE NÄRTUNA-UBBY GA:1 -
Bostadshus

Ett gediget sluttningshus med högt läge och fina vyer. Bostadshuset har en mycket trevlig planlösning, charm och unika detaljer som särskiljer det från från mängden. Stora, ljusa sociala ytor i anslutning till det stora pooldäcket utanför, en takhöjd på 2,8 m samt egen pub, bio och spa är några av dessa detaljer. Ett unikt hus som måste upplevas på plats. Bostadshuset har en boarea om 246 kvm och biarea om 136 kvm. 

 

Uppvärmning via bergvärme och värmeåtervinning. Fiber finns. 

 

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Ingång via en entré med bra förvaring i platsbyggda sittbänkar som leder vidare till den inre hallen som även den har bra avhängningsmöjligheter. Intill hallen finns en helkaklad gäst-WC och ett rymligt badrum med tvättstuga. Badrummet har klinkergolv, dusch, handfat, tvättmaskin. torktumlare och arbetsbänk med vattenho. 

 

Vidare in i huset når man det öppna och mycket luftiga vardagsrummet med plats för både en stor soffgrupp och ett stort matsalsbord. Det förhöjda takhöjden om 2,8 m samt de stora fönsterpartierna i flera riktningar gör att rummet känns både ljust och rymligt. På golvet finns en fin askparkett och här finns även en kakelugn.

 

I anslutning till vardagsrummet finner ni det härliga köket som även det är ljust och luftigt. Köket har ett burspråk med plats för en mindre matsalsgrupp. Både kök, matplats och vardagsrum har ett högt läge med vy över de intilliggande hagarna, ängarna och hästgårdarna såväl som den egna ridbanan. Köket är ett fullutrustat och rymligt Canadakök - en dröm för den matlagningsintresserade. Här finns gott om skåp, förvaring och bänkytor på den fina granitskivan samt gasolspis såväl som vanlig induktionshäll, inbyggd ugn, micro, inbyggd kaffemaskin, stor kyl/frys och diskmaskin. Köket har klinkergolv.

 

På entréplan finns även master bedroom som är mycket rymligt med en stor egen klädkammare.

 

 

Övre plan

På övre plan finns ett stort allrum och ett mycket rymligt sovrum som lätt skulle kunna delas av till två sovrum. Båda allrum och sovrum 2 har högt i tak med öppet upp till nock samt ekparkett på golven. Övre plan har även ett helkaklat badrum med toalett, handfat och dusch samt ett mindre gästrum/kontor. 

 

Källare

Källaren är inredd i rustik stil med tegelväggar, stenväggar och stengolv. I källaren finns ett fint och lyxigt spa med bastu, badkar, dusch och ett stort varmbad. Vackra stenväggar ger en härlig atmosfär i spaet.

 

I källaren finns även en mycket rymlig gillestuga som är inredd till pub, bio och gym. Här finns en platsbyggd bar med stor bardisk samt vinkyl. I bion finns en takhängd projektor med bioduk och autentiska biostolar. Ett charmigt rum som bjuder in till umgänge. Gillestugan har en egen gäst-WC. Från gillestugan finns ytterdörr till det stora förrådet samt växthuset. 

 

Utöver spa och pub/bio finns matkällare, pannrum och förråd i källaren.

 

 

Bostadshus 2

Bostadshus 2 är ett påbörjat bostadshus om 130 kvm där stomme och " yttre skal" uppfördes 2020. Huset är inte färdigbyggt men mycket är gjort; el är dragen, gipsskivor satta, kök påbörjat samt vatten, avlopp och fiber finns till huset. För den händige är detta ett riktigt roligt projekt där de tunga momenten är gjorda och det går att sätta sin egen prägel på de sista detaljerna. 

 

Bostadshuset är byggt runt en timmerbyggnad från 1997. Rumsindelning är gjord och är planerad med ett kök med en mindre matplats med vacker vy över hagarna, ett vardagsrum, en WC, ett badrum och tre sovrum. En trevlig planlösning som fortfarande till viss del går att ändra till eget tycke. 

 

 

Poolhus/gästhus och poolområde

Fantastiskt poolområde med en uppvärmd pool med tak, ett intilliggande fint poolhus och flera fina uteplatser. Runt poolen ligger stora stenplattor som sluter an fint mot trädäcket intill och den bortre uteplatsen med kvällssol. Vid poolområdet finns även en utedusch. 

 

Poolhuset är ett fullt utrustat hus som även skulle kunna nyttjas som ett mindre gästhus. Här finns glasparti med skjutdörrar på husets långsida mot poolen. Poolhuset har ett allrum med ett ljust kökspentry med inbyggd kaffemaskin, gasspis och kyl samt samma fina granitskiva som i bostadshuset. I poolhuset finns även ett helkaklat duschrum och en helkaklad WC med handfat. Ett trevligt poolhus i direkt anslutning till den stora poolen och med ett högt, fint läge.

 

Poolen är 10x5 m med mosaik. Den kan värmas upp med husets bergvärme men med det effektiva pooltaket värms poolen upp utan tillskottsvärme. 

 

Intill poolområdet finns en stor yta som är tak till förrådet och växthuset som är sammanbyggda med bostadshuset i sutterräng. Idag är här papptak men ytan skulle passa mycket fint att fortsätta den befintliga terrassen hela vägen runt. 

 

Trädgård och växthus

Fin sluttande tomt i söderläge där bostadshus och uteplatser har ett mycket högt läge med fina vyer över hagar och ängar runt omkring. Runt om bostadshuset finns flera fina uteplatser både med morgon-, dags- och kvällssol. 

 

Sammanbyggt med bostadshuset finns ett stort växthus med mycket gott odlingsklimat. Här har det odlats mängder med tomater, gurkor och härliga vinrankor. Växthuset är stort nog för att kunna nyttjas även som orangeri. Intill växthuset finns bra förrådsmöjligheter - perfekt att förvara sommarmöbler m.m. Det går att komma till växthuset direkt från huset. 

 

Stall

Ett praktiskt, enklare stall med tre boxar. Två av boxarna är ca 3,2x3 m och en box är ca 3x3 m. Bred stallgång samt en stor isolerad sadelkammare. Verkstad/garage om ca 100 kvm ligger vägg i vägg med stallet så för den som vill bygga ett större stall är detta enkelt. Takhöjd ca 2,6 m. 

 

Hagar och ligghallar

På gården finns två gräshagar som båda har varsin ligghall. Vid ligghallen närmast stallet finns även en foderautomat för hö som går att ställa in med timer för enkel hästhantering och fodring. Bakom stallet finns gles skog där det skulle gå att göra skogshagar eller vinterhagar.

 

Verkstad/garage

Stor verkstad/garage om ca 100 kvm med billyft, två elektriska portar och plats för två-fyra bilar. Takhöjd är ca 3,1 m. Ett drömgarage för den som vill kunna mecka hemma på gården. 

 

Ridbana och ridvägar

Upplyst ridbana om ca 20x50 m med trästaket runt om och grus som underlag. Två av grannarna har ridhus varav ena ridhuset endast är några hundra meter bort och där går det att lösa ridhuskort. 

 

Mycket fina och många ridvägar i de vackra omgivningarna. En stor fördel att hela "byn" består av hästgårdar och formar ett eget litet "hästmecka". 

 

Teknisk info

Driftskostnader gäller för hela gården. Total elförbrukning är 20 000 kWh/år. 

 

Gården har enskilt vatten och avlopp. Avlopp är en 3-kammarbrunn som gjordes 2023. Vatten från djupborrad brunn.

 

Fiber finns till båda husen.

KARTA