SÅLD! Välskött, komplett hästgård på 15,5 ha
Teda-Ekeby 2, Teda
11 400 000 kr

Mycket välskött, komplett hästgård med bostadshus och stall byggt 2017. Välplanerad, fin gård om 15,5 ha med stall för 14 hästar, skrittmaskin för åtta hästar, stor ridbana om ca 27×58 m och fina, stora gräshagar med ligghallar. En hästgård med det mesta du kan önska dig. Solceller med tillhörande lagringsbatteri finns på en lada som genererar ca 20.000 kWh/år. Detta tillsammans med att bostadshuset är nästan nytt ger mycket låga driftskostnader. Fiber och elbilsladdare finns. Det ljusa, luftiga bostadshuset är mycket fint med extra hög takhöjd, golvvärme och stora sällskapsytor. Bostadshuset om 163 kvm har 6 r och k. Ytterligare ett mindre bostadshus/torp finns på gården. I en av ladorna finns ett kontor/kurslokal inrett med två rum och WC. Gården har även flera bra ekonomibyggnader med garage, bra med förvaring, ett festloft med pub, ytterligare höloft och hönshus. För dig som söker en renoverad, välskött gård med möjlighet till enkel hästhantering. Med sina fina och stora beten, egen vall, bra träningsmöjligheter, stort stall, skrittmaskin och stor ridbana passar gården både för träningsverksamhet och/eller avel.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Boarea: 163 kvm
Skogsmark: 4 ha
Skogsimpediment: 4 ha
Åkermark: 6 ha
Övrig mark: 1 ha
Tomtarea: 155340 kvm
Total mark: 15,5 ha
Byggår: 2017
Antal rum: 6
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning TEDA-EKEBY 1:3
Area
Boarea: 163 kvm
Skogsmark: 4 ha
Skogsimpediment: 4 ha
Åkermark: 6 ha
Övrig mark: 1 ha
Tomtarea: 155340 kvm
Pris 11 400 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2017, Taxeringsår 2023
  Byggnad 3 526 000 kr
  Tomt 1 958 000 kr
  Åkermark 565 000 kr
  Taxeringsvärde skogsmark 242 000 kr
  Ekonomibyggnad 45 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 5 484 000 kr
  Bef. pantbrev 5 000 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 23 300 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 533 kr/år
 • Sotning 500 kr/år
 • Renhållning 1 300 kr/år
 • Försäkring 12 700 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburet golvvärme- och radiatorsystem, braskamin
 • Ventilation Mekanisk frånluft
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Betongplatta
 • Status Energidekl. Utförd
Stall

Stort stall byggt 2017 med 12-14 boxar. Slitstark boxinredning i hårdplast. Alla boxar är ca 3,3x3,3 m. En av boxarna är en stor fölbox om ca 3,3x6,6 m där mellanväggen tagits bort mellan två boxar. I stallet finns en mindre sadelkammare som tidigare var en box. Stallet har därmed idag 12 boxar men går att få 13 eller 14 boxar.

Varje box har vattenledningar med kranar utanför boxen, vilket ger enkel vattenhantering. Vattenledningarna är isolerade och har värmeslingor. Varje box har öppningsbara fönster. Närhet till hagarna som ligger precis utanför på stallets baksida.

I en annan ekonomibyggnad finns ett inrett spolrum med stor spolplats för häst och torkutrymme för täcken.

Bostadshus

Bostadshuset om 163 kvm har 6 r o k varav fyra sovrum samt två badrum och groventré/tvättstuga. Det ljusa, luftiga bostadshuset är mycket fint med extra hög takhöjd, golvvärme och stora sällskapsytor. Byggår 2017.

Genomgående ekparkett i hela huset. Fiber finns. Uppvärmning med frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan.

Entréplan

Ingång via en ljus, luftig hall med klinkergolv vid ingången. Öppet mot den rymliga matsalen och vardagsrummet innanför. Matsal och vardagsrum har en fin täljstenskamin och altandörr till baksidan. Köket är rymligt med gott om bänkyta och förvaring samt plats för matgrupp. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, spis, fläkt och diskmaskin.

På entréplan finns även ett badrum, groventré med tvättstuga och ett sovrum. Badrummet är helkaklat med dusch, handfat, handdukstork och toalett. Groventrén har klinkergolv och tvättmaskin, vattenho och centraldammsugare. Sovrummet är stort med flera garderober.

Övre plan

På övre plan finns ett luftigt allrum med vy både över gårdsplanen på framsidan och baksidan mot hagar och ridbana. Allrummet har utgång till en fin balkong över gårdsplanen. På övre plan finns också ett badrum och tre sovrum. Badrummet är stort och helkaklat med golvvärme, dusch, badkar, handdukstork, handfat och toalett.

Tomt och trädgård

Fin, skyddad tomt med stor grusplan framför huset. Lummig omgivning med stora vårdträd och syrénbuskar. På husets baksida finns stora gräsytor och vy över den egna hagmarken och ridbanan. Här finns ett nytt och stort växthus intill en uteplats med utekök. Uteköket har en massiv pizzaugn från Italien - en dröm för den som vill få till pizzor på äkta napoletanskt vis. Uteköket har vattenho och arbetsbänk. Växthuset har både vatten och el indraget.

I trädgården finns även en jordkällare och ett trevligt bastuhus.

Bredvid ridbanan har en gräsvall byggts upp med ytterligare en uteplats med vacker vy över hela gården. I trädgården finns även ett litet bastuhus.

Torp/gästhus

Intill bostadshuset finns ett mindre bostadshus som passar utmärkt till generationsboende, gästhus eller för uthyrning. Huset är mycket charmigt med en mindre hall, ett kök, ett vardagsrum med öppen spis och ett sovrum. Uppvärmning via luftvärmepump. På husets framsida finns en stor altan.

Mindre hall med klinkergolv och ett badrum intill. Badrummet är helkaklat med toalett, dusch och handfat. Innanför hallen finns ett litet kök med ugn, spis, vattenho och kyl/frys. Från köket nås ett fint allrum med en öppen spis med kassett samt ett rymligt sovrum intill. Genomgående ekparkett.

Kurslokal

I en av ekonomibyggnaderna finns ett bra utrymme med ett stort allrum, ett mindre rum och en WC och tvättmaskin. Utrymmet passar utmärkt som kurslokal, gästlägenhet eller kontor. Eftersom utrymmet är precis utanför stallet går det även med fördel att använda som lounge, fikadel eller utökad sadelkammare.

För den som vill göra utrymmet till en fullt utrustad lägenhet är det bara dusch och kök som saknas.

Lilla stallet

På gården finns även ett mindre stall med två fullstora boxar. Perfekt som gäststall för dig som exempelvis vill driva kurs- eller träningsverksamhet.

Skrittmaskin

På gården finns en skrittmaskin under tak för åtta hästar.

Ridbana

Stor ridbana anlagd 2020 med grus som underlag. Ridmått är ca 27x58 m. Ridbanan har A-stakwt runt omkring sig. Bredvid ridbanan finns en uppbyggd gräsvall som ger en mycket fin plats att se på under träningspass eller kanske till och med att bygga en läktare på.

Hagar, ligghallar och vall

Stora, fina hagar runt om gården. Stall och hagar ligger i nära anslutning, vilket förenklar hästhanteringen. Stora beten som passar utmärkt för unghästar, avel eller lösdrifter. Flera ligghallar finns i de olika hagarna. Flera av hagarna har så kallat hagströ vid ingångarna, vilket är en blandning av cement och träflis för att skapa ett bärlager och underlätta den lerigaste perioden på året.

Nuvarande ägare tar eget hö på en vall om knappt 6 ha. Förra året producerades 80-90 storbalar à ca 400 kg st.

Övriga ekonomibyggnader

På gården finns utöver stall och skrittmaskin, två till ekonomibyggnader. Den ena har bra förvaring i vagnslider och ett inrett utrymme som är kurslokalen samt ett stort höloft ovan dessa.

Den andra ekonomibyggnaden är en äldre lada med förvaring, hönshus och ett iordninggjort fint festloft ovanpå. Festloftet är stort och gediget med en pub. Utmärkt utrymme för pubhäng och logfest - en given plats på kräftskivor och regniga midsomrar.

Renoveringar och förbättringar

Bostadshus och stall är byggt 2017.

Växthus Willab garden samt utekök med napolitansk pizzaugn, även dragit ut el och vatten 2022-2023
Tapetsering och målning nästan alla rum 2023

Byggt pub i ladan 2023

Målning veranda 2023

Ny cikulationspump stall 2023

Tätat tak lador 2023

Installerat solpaneler samt batterilösning 2022
Planerat om tomt/markarbeten trädgård 2022
Byggt hönsgård 2022
Byggt sadelkammare i stall 2022

Teknisk information

Solceller installerades 2022. De genererar ca 20.000 kWh/år. Även ett batteri installerades, vilket gör att det går att lagra energin även till de timmar när solen inte skiner. Batteriet kickar igång per automatik om det blir strömavbrott och förser då stallet med ström för att förhindra att vattnet fryser vid strömavbrott.

Fiber finns. Elbilsladdare finns.

Angivna driftskostnader gäller för hela gården. Total elförbrukning för hela gården är 20 000 kWh/år. Elförbrukning innefattar även laddning av 2 st elbilar.

Område

Fint, lugnt område med vacker natur. Enköping är en mycket hästtätt kommun och i området finns många hästgårdar, vissa av dem med ridhus. Här bor du i södra delen av Enköping kommun med snabb access till flera stora städer och lätt att åka söderut via Strängnäs för exempelvis de större hästtävlingarna.

Endast 20 min till Enköping, 30 min till Västerås och 1 h 10 min till Stockholm centrum.

10 min till Hummelsta som är ett samhälle utanför Enköping. Här finns skola årskurs 1-9 samt förskola. Gymnasium i Enköping.

KARTA