En lantlig dröm med ett bostadshus från 1800-talet som varsamt har renoverats
Villberga Grillby 29
7 000 000 kr

SÅLD! En lantlig dröm om nästan 1,7 ha mark med ett bostadshus från 1800-talet som varsamt har renoverats för att bevara charmen. Härlig trädgård med vacker utsikt över ängarna mot söder och skogen som skydd i norr. Trädgården har stora gräsytor, syrenberså, flera fruktträd, fina rabatter och odlingar. Bostadshuset har genomgående massiva trägolv i hela huset, smakfullt nyrenoverat kök i lantlig stil, nyrenoverade badrum på både entréplan och övre plan och ett stort vardagsrum med en öppen spis samt en fin glasveranda. På övre plan finns tre ljusa sovrum, badrum och bra förvaring i kattvindar.

På fastigheten finns även en carport för två bilar och en knuttimrad redskapsbod i liggande timmer med en byggnadsyta på ca 30 kvm.

Här har man möjlighet till mindre djurhållning, odling eller om man vill bo ostört med stora ytor. Mindre än 10 minuter till motorvägspåfart gör läget mycket bra pendlingsmässigt till såväl Stockholm, Enköping, Västerås och Uppsala. Fiber och elbilsladdare finns.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 16639 kvm
Biarea: 19 kvm
Boarea: 145 kvm
Byggår: 1929
Antal rum: 6
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning GRILLBY 11:4
Area
Tomtarea: 16639 kvm
Biarea: 19 kvm
Boarea: 145 kvm
Pris 7 000 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2022
  Byggnad 1 453 000 kr
  Tomt 710 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 163 000 kr
  Bef. pantbrev 3 500 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 40 486 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 000 kr/år
 • Sotning 500 kr/år
 • Samfällighet 1 257 kr/år
 • Renhållning 2 624 kr/år
 • Försäkring 7 170 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 525 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Direktverkande el, luftvärmepump och eldstäder
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Liggande timmer
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund/platta på mark

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • 03-IM1-21/109 - 1 - Avtalsservitut kraftledning -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING GRILLBY GA:3 -
 • 1 - Avtalsservitut - 1921-03-10
 • 0381IM-01/19829 - 1 - Avtalsservitut elledning mm - 2001-10-16
 • 8 - Avtalsservitut - 2001-10-16
Bostadshus

Fint, renoverat bostadshus från 1890-talet. Genomgående massiva trägolv i hela huset och originaltak med breda träplankor i de flesta rum. Varje rum har en härlig vy över den lummiga, skyddade trädgården som bildar en egen oas på tomten.

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Entré genom vackra pardörrar till farstun som är inramad med spröjsade fönster. På entréplanet finns kök med matplats, glasveranda, allrum, stort vardagsrum och gäst-WC.

Ett fint lantkök som är nyrenoverat med köksluckor från Järfälla-kök, bänkskivor i italiensk marmor och nya vitvaror, de flesta från Smeg. Köket har en vedspis, ugn, spis, kyl/frys och diskmaskin. I köket finns en rymlig matplats vilket gör det både trevligt att umgås i och laga mat i.

Intill köket finns ett allrum som är ett genomgångsrum till kök, vardagsrum, glasveranda och WC. WC:n är nyrenoverad med klinkergolv, fin tapet, handfat och toalett. Glasverandan har ett fantastiskt ljus med spröjsade fönster runt om och en dubbeldörr till en härlig altan utanför. Den lummiga trädgården utanför skapar en fin, lugn atmosfär. Vardagsrummet är rymligt med en öppen spis och fönster åt tre väderstreck.

Övre plan

På det övre planet finns tre sovrum och ett badrum samt bra förvaring i kattvindar och en mindre bastu i en av kattvindarna. Alla tre sovrum har massiva trägolv och synliga takbjälkar samt en fin vy ut mot den trevliga trädgården och omgivningen. Två av sovrummen har varsin klädkammare i kattvindarna. Badrummet är rymligt och ljust med klinkergolv, halvkaklade väggar, toalett, handfat, handdukstork och dusch. Fin kommod i badrummet med inbyggd kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Övre hallen har en luftvärmepump.

Trädgård och tomt

Mycket fin trädgård som är planerad av trädgårdsarkitekt. Stor tomt om 1,7 ha med fina ängar framför tomten som skulle passa utmärkt för småskalig djurhållning och/eller odling.

Tomten är inbäddad i vacker natur med skyddande skog i norr och öppna vidder i söder över åkrarna. Trädgården är mycket lummig med stora vårdträd som skapar en nästan parkliknande känsla. Två stora hästkastanjer välkomnar vid entrén till trädgården och i trädgården finns även sju äppelträd, två päronträd, ett fikonträd, fina rabatter och planteringar. De rabatter som finns vid huset har droppbevattning.

Carport

Carport som är uppförd 2003 med plats för 2 bilar, ca 40 kvm byggnadsyta. Elbilsladdare finns.

Knuttimrad redskpsbod

Knuttimrad redskapsbod i liggande timmer med en byggnadsyta på ca 30 kvm. I boden finns en snickarbod och ett förråd samt loft ovan båda utrymmena.

Område

Lugnt, avskilt läge som skapar en egen egen skyddad oas.

Med mindre än 10 minuter till motorvägspåfart gör läget mycket bra pendlingsmässigt till såväl Stockholm, Enköping, Västerås och Uppsala. Endast en dryg kvart till Enköping, 45 min till centrala Stockholm, 40 min till Uppsala och 35 min till Västerås.

Mindre än 2 km bort ligger Grillby samhälle med matbutik, skola, förskola m.m.

KARTA