Fantastisk sjöfastighet med stenhus från sekelskifte
Hammarsgårdsvägen 1
13 800 000 kr

Fantastisk sjöfastighet med ett smakfullt renoverat stenhus från sekelskifte och en vacker trädgård utöver det vanliga. Placerad i en privat del av Ekolsundsviken med ett ostört läge har fastigheten både en stor relaxavdelning precis vid vattnet, en rymlig privat brygga med båtplatser, brygghus och en egen strand. Den luftiga tomten om drygt 7 300 kvm är insynsskyddad med stora vackra vårdträd och fina, lugna platser för umgänge. Med sin terrassering leder tomten ner till vattnet och skapar en lummig oas där Mälaren skapar en rogivande vy och inramning.

Bostadshuset är från 1900 med mycket charm och byggt i sten. Huset har genomgått en varsam och smakfull renovering med stora sociala ytor på entréplan och en privat övervåning med öppen planlösning med sovrum, kontor och lounge. Planlösningen på övre plan kan enkelt göras om till flera sovrum.

Vid vattenkanten har en fin relaxavdelning byggts upp med bland annat spabad, loungerum och bastu med panoramafönster mot den privata viken utanför. Här kan nu njuta av spabadets värme med Mälarens kluckande i bakgrunden och den privata stranden inom några stegs räckhåll.

Bra pendlingsläge. Med bil tar det en knapp timme till centrala Stockholm och 30 min till Kungsängen. Ekolsund är ett populärt samhälle i Enköpings kommun, beläget mellan Enköping och Bålsta vid Ekolsundsviken. Från både Enköping och Bålsta går tåg till Stockholm. Fiber finns. Kommunalt VA. Elbilsladdare finns.

Boendeform: Enfamiljsvilla
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 7306 kvm
Biarea: 20 kvm
Boarea: 114 kvm
Byggår: 1900
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning EKOLSUND 1:12
Area
Tomtarea: 7306 kvm
Biarea: 20 kvm
Boarea: 114 kvm
Pris 13 800 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 238 000 kr
  Tomt 2 156 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 3 394 000 kr
  Bef. pantbrev 9 947 540 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 40 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 8 000 kr/år
 • Sotning 500 kr/år
 • Renhållning 3 400 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • 0381-14/39 - 1 - Ledningsrätt vatten och avlopp - 2016-12-15
Bostadshus

Vackert stenhus från 1900 med mycket charm. Huset har ett högt läge med fin vy över den egna skyddade trädgården och Mälaren. Huset har totalrenoverats med nytt tak, ny el och nytt värmesystem 2020-2023 där även ytskikt, kök, WC och badrum har renoverats. Glasverandan totalrenoverades 2021. Här finns möjligheten att förvärva en fastighet med mycket charm och historia som samtidigt har renoverats till modern, hög standard. Fiber finns. Uppvärmning sker med bergvärme. 

 

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Entréplanet har genomgående trägolv och klinkergolv i båda hallarna. Entrén är rymlig och vetter till den inre hallen med en vacker trappa och en stor öppen spis. Härifrån når du både vardagsrum och kök. Det stora nyrenoverade köket är i hög standard med genomtänkt planering. Här finns gott om utrymme med allt den matlagningsintresserade kan önska sig och ett kök som känns naturligt att umgås i. I köket finns en stor matplats med vy över Mälaren och trädgården. Mellan matplats och kök finns en smakfullt inbyggd braskamin I murstocken. Köket har en exklusiv marmorskiva, mörkgrå skåpsinredning, automatisk belysning i alla kökslådor och är utrustat med kyl, frys, ugn (varmluft med ånga), spis med inbyggd fläkt och diskmaskin. 

 

Vardagsrummet intill är stort och luftigt med fin utsikt samt en inglasad mindre veranda med utgång till trädgården. Från vardagsrummet nås ett allrum som även skulle kunna nyttjas som sovrum, kontor m.m. Entréplanet har två entréer varav den andra är mindre med platsbyggd skåpsinredning och en nygjort WC/dusch. WC/duschen är helkaklad med en toalett och ett exklusivt antikt handfat som är importerad från Italien.

.  

 

Övre plan

Övre plan har en öppen planlösning med sovrum, lounge och kontor samt ett badrum. Planlösningen tillåter att man på ett enkelt sätt kan bygga ett eller två ytterligare sovrum. Allrummet är luftigt och med en balkongen som vetter mot Mälaren, vilket ger utrymmet ett härligt ljus och rymd. Sovrummet har en kakelugn och allrummet har en gjutjärnskamin från Näfverqvarn.

 

Badrummet är nyrenoverat, stort och ljust. Badrummet har badkar, dusch, toalett, handfat, tvättmaskin och torktumlare. 

 

Trädgård

Placerad i en privat del av Ekolsundsviken med ett ostört läge har fastigheten ett fint sjöläge med en stor privat brygga med båtplatser, brygghus, relaxavdelning och en egen strand. Den luftiga tomten om drygt 7 300 kvm är insynsskyddad med stora vackra vårdträd och fina, lugna platser för umgänge. Med sin terrassering leder tomten ner till vattnet och skapar en lummig oas där Mälaren skapar en fin vy och inramning.

 

Trädgårdens hjärta är en extraordinär uteplats med vacker stenläggning som har formats som en cirkel runt en av de stora vårdträden framför huset. Har sitter man med ett skyddat läge, närhet till både hus och brygga samt en vacker vy över Mälaren. En plats som måste upplevas och bjuder in till många långa stunder under den vackra boken som på ett nästan beskyddande sätt tornar upp sig över uteplatsen. 

 

Relax med gästdel

Vid vattenkanten har en fin relaxavdelning byggts upp. Huset har en altan mot vattnet samt en spabad snyggt inbyggd i altanen. Här kan nu njuta av spabadet med Mälarens kluckande i bakgrunden och den privata stranden inom några stegs räckhåll. Relaxavdelningen har klinkergolv och vitmålad råspont, vilket ger en härligt marin känsla. Stora skjutdörrspartier som öppnas mot altanen och vattnet. Relaxen har WC med dusch, loungerum och en bastu med panoramafönster mot den privata viken utanför. Ovanför badrum och bastu finns ett sovloft. 

 

Brygga med båtplatser

En nybyggd, stor brygga. Här går det att njuta av det lugna, ostörda läget. Bryggan är tillräckligt stor för att bjuda in till fest och passar såväl för sociala sammanhang som att njuta av det fantastiska läget och lugnet på egen hand. Bryggan har flera båtplatser. 

 

Brygghus

Intill vattnet finns även ett brygghus i samma stil som spahuset/relaxavdelningen. Brygghuset har förvaring, verkstadsbod och ett sovloft.

 

Sjövatten

Tillgång till sjövatten med egen pump och fyra utkastare, varav uppe vid huset.

Område

Ekolsund är ett populärt samhälle i Enköpings kommun, beläget mellan Enköping och Bålsta vid Ekolsundsviken. Mycket vacker natur. Ekolsunds slott har mycket aktiviteter och bland annat ett värdshus och café. Hjälstavikens naturreservat är känt bland fågelskådare och har även trevliga vandringsleder.

Närmaste stad är Enköping som är drygt 2 mil bort (25 min) och Bålsta 1,9 mil bort (20 min). I både Bålsta och Enköping finns pendeltåg till Stockholm. Med bil tar det knappt en timme till Stockholm central och 30 min till Kungsängen. 

KARTA