Fantastisk hästgård som har det lilla extra!
Långakärr 2, Veddige
12 000 000 kr

En fantastisk hästgård med ett klassiskt vitt bostadshus, stall, ridhus, ridbana och fina hagar. Ett exklusivt boende med unika materialval och generösa ytor där alla får plats. Bostadshuset om 220 kvm är byggt 2006 i sekelskiftesstil.

Här finner man lugnet i en underbar naturskön miljö och har hästarna runt husknuten. Stallet innehåller 4 boxar, en exklusiv sadelkammare, foderkammare, täckesrum samt spolspilta. På gården finns ett fullstort ridhus 20 x 60 m, ridbana 20 x 40 m, stora sommarhagar, vinterhagar och bra ekonomibyggnader för förvaring av grovfoder, lastbil mm. Den här gården har allt en hästägare kan drömma om.

Närheten till både Göteborg och Varberg med bra kommunikationer. Service som mataffär, tågstation, skola och förskola finns i Veddige, endast 4 km från gården.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 98102 kvm
Övrig mark: 5 ha
Åkermark: 5 ha
Boarea: 220 kvm
Total mark: 9,8 ha
Byggår: 2006
Antal rum: 7
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Gabriella Reif Beyer
Marknad och försäljning

FASTIGHET

Kommun Varberg
Församling Veddige-Kungsäter
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning HED 2:5
Area
Tomtarea: 98102 kvm
Övrig mark: 5 ha
Åkermark: 5 ha
Boarea: 220 kvm
Pris 12 000 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2006, Taxeringsår 2020
  Byggnad 4 931 000 kr
  Tomt 799 000 kr
  Åkermark 399 000 kr
  Ekonomibyggnad 1 983 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 5 730 000 kr
  Bef. pantbrev 5 475 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 52 446 kr/år
 • Vatten/Avlopp 860 kr/år
 • Sotning 500 kr/år
 • Samfällighet 1 000 kr/år
 • Renhållning 3 659 kr/år
 • Försäkring 10 255 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Bergvärme med vattenburen golvvärme på båda planen.
 • Ventilation Mekanisk ventilation
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Grundmur Betong
 • Chimneypot Premodulskorsten
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund/platta på mark
 • Energiklass C
 • Energiprestanda 51 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2014-01-08
 • Status Energidekl. Utförd

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning VARBERG HED GA:2 -
 • 1384-15/117 - 1 - Ledningsrätt elektronisk kommunikation - 2015-08-26
Bostadshus

En klassisk villadröm som byggdes år 2006. Kärnhus, gammaldags, svensk hustradition från Småland. Bergvärme med vattenburen golvvärme på både entréplan och övervåning. Fiber finns indraget i huset och samtlig el är nedgrävd till gården.

Entré/hall

Rymlig möblerbar hall med pardörrar från entrésidan samt klinkergolv. Hallen är bottenvåningens representiva mittpunkt och har en öppen planlösning till vardagsrummet. En fin och ståtlig trapp tar dig sedan härifrån upp till bostadens andra våning.

Vardagsrum

Ett ljust och luftigt rum med många vackra fönster, som ger ett skönt ljusinsläpp samt vacker vy ut över den grönskande tomten samt ridbanan och fina skeppsgolv. Här finns det även en värmande täljstenskamin och utgång till den stora uteplatsen. Uteplatsen ligger i söderläge.

Kök

Genom dubbla skjutdörrar från vardagsrummet bjuds man till hjärtats mittpunkt "köket". Här finns det stora generösa ytor där man får plats med ett stort matbord för 10 personer. Här får både familjen och vännerna plats. Himlekök i lantlig stil med vita skåpsluckor och vitrinskåp. Maskinellt är köket utrustat med spishäll, spisfläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. När du blickar ut från köksfönstret ser man vidare ut över hagarna, en utsikt som är mycket härlig och rogivande.

Sovrum/arbetsrum

Härligt rum där man har möjlighet att komma ut till trädgården. Fint skeppsgolv och stora förvaringsmöjligheter.

Groventré

Här kommer man direkt från stallet för att hänga av sig sina stallkläder. Bra med förvaring samt klinkergolv. Bra ljus via spotlights.

Badrum 1

Ett underbart badrum som är helkaklat och utrustat med WC, tvättställ med skåp samt dusch.

Tvättstuga

Helkaklad tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt bra med förvaringsmöjligheter. I anslutning till tvättstugan finns det ett stort torkrum med klinkergolv. Från tvättstugan finns det en uppgång till vind med möjligheter till förvaring.

Gäst WC

Helkaklat gäst WC som är utrustad med toalett och tvättställ med förvaringsskåp.

Klädkammare finns vid groventrén.

Övre plan

Trappan upp till övervåning går från den stora entrén. Stort, rymligt allrum med högt i tak med mycket ljusinsläpp och golvet pryds med fin ekparkett. Härifrån har man fin utsikt över ridbana och gräshagar.

Sovrummen

På övre plan finns tre sovrum. Alla sovrummen är rymliga och har plats för dubbelsäng för den som önskar. I två av sovrummen finns det stora förvaringsmöjligheter genom Walk-in-closet med skjutdörrar. Sovrummen pryds med fint parkettgolv i oljad ask.

Badrum

Stort helkaklat badrum med inredning i amerikansk al från Himlekök. Badrummet är fullt utrustad med badkar, toalett samt dubbelt tvättställ med kommod.

Övrig information

Spotlights i de flesta fönstersmygar.

Stall

Trevligt stall med fyra boxar varav 3 st 12 kvm och 1 box 9 kvm.

Stallet har en stor exklusiv sadelkammare med pentry.

Täckesrum, foderkammare och spolspilta i separat avdelning.

Det finns även två små ponnyboxar i eget stall för shettisar alt b-ponny.

Ridhus

Ridhuset är levererad av Conexx. Manegen är 60 x 22 m med bra underlag (paddocksand uppblandat med pinnflis). Liten läktare finns så besökare kan se ridningen på ett säkert och bra sätt.

Vid ridhuset finns det ett ett oisolerat garage med gjuten platta för B-korts lastbil. Bredvid garaget finns en carport där laddbox är installerad.

Ridbana

Ridbanan ligger när stallet och är 40 x 20 m med underlaget paddocksand.

Hagar

Gården har väldränerade rasthagar i direkt anslutning till stallet samt gräshagar i varierande storlek. Fina både vinter- och sommarhagar. Samtliga hagar ligger nära stallet så det är bekvämt att hantera hästarna och vatten till hagarna. Robust trästaket runt nästan alla hagar. En klippt ridslinga runt de stora hagarna finns.

Uthus

Brygghuset byggt på ca 1800-talet, innehåller bl.a 2 förråd, verkstad, vinkällare samt ett vindsförråd.

Marken

Marken är mycket naturskön. Fina omgivningar som består av skogs- och betesmark. En variationsrik mark som är lämplig för häst-djurhållning då marken är naturligt kuperad. Finns gott om fina ridvägar.

Veddige

I Veddige finns vårdcentral, BVC, folktandvård, flera förskolor, en av kommunens största F-9 skolor – Vidghögeskolan med bibliotek och flera lekplatser. Utöver den kommunala servicen finns bank, mataffär, gym, flera kiosker, pizzerior och restauranger, bensinstation, järnhandel, lågprisvaruhus, blomsterbutik mm. Kommunikationen är väl utbyggd med såväl buss som tåg. Du tar dig med bil till Varberg på ca 20 min och till Göteborg på ca 45 min.

Veddige ligger 15 minuter från närmaste havsstrand och 10 minuter till närmaste sjöstrand. Det som inte finns i Veddige finns alltså inte långt bort. Veddige ligger mitt i vackra Viskadalen omgiven av skogsklädda kullar och klippor som bär spår av istiden. Både jordbrukslandskap och bokskogar sätter sin prägel på miljön och det är alltid nära till en gård med djur. Bebyggelsen ligger nära Viskan som är en av Hallands fyra stora åar. Närheten till vattnet skänker ro till själen – eller får dig att testa flugfiske. Promenadstigarna runt orten, över ån och längst vattnet lockar många till motion och vila. Strandpromenaden fem minuter från bykärnan är en vacker sträcka, där väntar grillplatser och bänkar för trevligt umgänge med vänner och släkt.

Veddige har ett rikt föreningsliv. Det finns simhall med simskola, ishall med hockeyskola, fotbollsplan (bl a belyst konstgräsplan) och boulebana.

Driftkostnader

Gården har det senaste året förbrukat totalt 22 625 kWh och det avser då hela gården med ridhus, stall, utebelysning men fram för allt även laddbox för två elbilar. Förbrukningen för båda elbilarna är ca 600 kWh/månad och är inkluderat i den totala förbrukningen.

Kostnaden för försäkring avser både villa och gårdsförsäkring.

Byggnadsbeskrivning

BEBYGGD LANTBRUKSENHET. (120) (120)
Byggnad, totalt värde: 4 931 000 kr (varav ekonomibyggnader 1 983 000 kr).
Mark, totalt värde: 799 000 kr (varav åkermark 399 000 kr).
Summavärde: 5 730 000 kr

Taxeringsår: 2020
Byggår: 2006
Värdeår: 2006, 2016

Ekonomibyggnadskategorierer:
(11) Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980 ekonomibyggnader (60)
(34) Ridhus

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning VARBERG HED GA:2
GA1

Servitut

Ledningsrätt elektronisk kommunikation, Last
1384-15/117 - 1, 2015-08-26

KARTA