Hästgård med lösdrift och bygglov för bostadshus
Brötavägen 35A
3 350 000 kr

Fin hästgård med bra betesmarker och en befintlig lösdrift med stall samt en tomt med högt, vackert läge över de egna markerna och där ett bygglov för bostadshus och garage finns. Med vacker, rogivande omgivning och endast 4 mil till centrala Stockholm, hittar ni denna trevliga hästgård. Bygglovet gället ett bostadshus för 2-plansvilla om 190 kvm av husleverantör Trivselhus. Bostadshuset har en trevlig planlösning med stora, öppna social ytor och tre sovrum.

Platsen för bostadshuset är mycket fin med ett högt läge, genomtänkt solläge och fina vyer över de egna hagarna. Här kommer du att kunna sitta i med uppsyn över dina egna betande hästar från de sociala utrymmena och från trädgården. Marken passar även för annan djurhållning, odling eller för dig som söker ett lantligt boende med lugnt läge, fina vyer och gott om eget utrymme att nyttja fritt.

Denna egendom erbjuder en ypperlig möjlighet att bygga upp er drömgård eller drömboende i en fantastisk omgivning och med ett bra läge. Bredvid tomten finns ytterligare en tomt om 2 101 kvm med ett förhandsbesked för bostadshus. Möjlighet finns för köparen av Brötavägen 35A att förvärva denna tomt för ett mycket förmånligt pris.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Åkermark: 3 ha
Övrig mark: 1 ha
Tomtarea: 36283 kvm
Total mark: 3,6 ha
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Botkyrka
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning VÄSTRA BRÖTA 3:6 och Botkyrka VÄSTRA BRÖTA 3:7,
Area
Åkermark: 3 ha
Övrig mark: 1 ha
Tomtarea: 36283 kvm
Pris 3 350 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 1980, Taxeringsår 2023
  Byggnad 970 000 kr
  Tomt 1 885 000 kr
  Åkermark 297 000 kr
  Ekonomibyggnad 970 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 855 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Samfällighet 3 000 kr/år

BYGGNAD

 • Vatten/avlopp Vatten saknas/Avlopp saknas.

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning BOTKYRKA VÄSTRA BRÖTA GA:1 -
 • 0127-2022/63 - 1 - Officialservitut väg - 2022-12-27
Bygglov bostadshus och garage

Det finns idag ett befintlig bygglov för 2-plansvilla om 190 kvm av husleverantör Trivselhus. Bostadshuset har en trevlig planlösning med stora, öppna social ytor och tre sovrum. Bygglov finns även för ett isolerat enbilsgarage på tomten vid bostadshuset.

Platsen för bostadshuset är mycket fin med ett högt läge, genomtänkt solläge och fina vyer över de egna hagarna. Här kommer du att kunna sitta i med vy över dina egna betande hästar från de sociala utrymmena och från trädgården.

Länk till Trivselhus hemsida med mer info om husmodellen:

https://www.trivselhus.se/inspiration/hemma-hos/stella-190/

Mark

Fina hagmarker där den mesta av gårdsarealen är betesmark. Fina hagar i direkt anslutning till lösdrift/stall.

Lösdrift/stall

På gården finns en lösdriftsbyggnad om ca 12x24 m där halva byggnaden är en lösdrift/ligghall och den andra halvan är inredd till ett enklare kallstall med sadelkammare. En väl fungerande och genomtänkt lösdrift som passar väl till unghästar, uppfödning eller naturlig hästhållning. För dig som vill ha ett varmstall, möjliggör byggnadens storlek det enkelt att göra om och inreda till varmstall.

2009 byttes plåttak, stuprännor och stuprör på lösdriftsbyggnaden.

Tekniska detaljer

Vatten och avlopp

Fastigheten har inte eget vatten och avlopp. Eget avlopp och egen vattenbrunn behöver anläggas av köpare om denne vill bygga bostadshus. Idag finns vatten till lösdriften/stallet som kommer direkt från grannfastigheten Botkyrka Västra Bröta 3:5. Med tanke på att Botkyrka Västra Bröta 3:5 och Botkyrka Västra Bröta 3:6 kommer få olika ägare, kommer vattnet från Botkyrka Västra Bröta 3:5 att kopplas bort från lösdriften. 

El

Idag delar fastigheten elabonnemang med Botkyrka Västra Bröta 3:5. Det är dock förberett med ett elskåp från Vattenfall att ansluta till. Med tanke på att Botkyrka Västra Bröta 3:5 och Botkyrka Västra Bröta 3:6 kommer få olika ägare, kommer ny elanslutning krävas för Botkyrka Västra Bröta 3:6.

Fiber

Fiberskåp finns vid tomtgräns. Det går att koppla fiber (öppet nät).

Tomt B - Brötavägen 35 B

Bredvid fastigheten Brötavägen 35 A finns ytterligare en tomt om 2 101 kvm. Tomt B har ett förhandsbesked för bostadshus. Möjlighet finns för köpare av Brötavägen 35 A att förvärva denna tomt för 700 000 kr.

 

Tomt B är placerad bredvid Brötavägen 35 A (se fastighetskarta under bilder). Detta ger en fin möjlighet att förvärva två separata fastigheter att kunna bygga upp exempelvis generationsboende. Tomten har ett trevligt lummigt läge och vy över hästhagar och ängar.

 

Tomten har färdig infiltration som delas med grannfastigheten. Ny avloppsbrunn och ny vattenbrunn behöver anläggas vid byggnation av bostadshus. 

 

Fastighetsbeteckning för Brötavägen 35B är Botkyrka Västra Bröta 3:7.

 

 

Areal är 2101 kvm. 

 

Taxeringsvärde för tomten är 789 000 kr.

 

Område

Gården är belägen i det lantliga Botkyrka kommun, som är känd för sina natursköna områden och närhet till både stad och landsbygd. Botkyrka kommun erbjuder många fördelar såsom närhet till service, skolor och fritidsaktiviteter samt goda kommunikationer via kollektivtrafik och vägnät. Här finns även flertalet naturreservat och vandringsleder för den friluftsintresserade, vilket gör platsen perfekt för den som söker en aktiv livsstil i harmoni med naturen.

Endast 45 min till centrala Stockholm, 20 min till Tumba, knappt 30 min till Södertälje och 30 min till Nynäshamn.

KARTA