Hästgård med lösdrift och bygglov för bostadshus
Brötavägen 35A
4 500 000 kr

Fin hästgård med bra betesmarker och en befintlig lösdrift med stall samt en tomt med högt, vackert läge över de egna markerna och där ett bygglov för bostadshus och garage finns. Med vacker, rogivande omgivning och endast 45 min till Stockholm, hittar ni denna trevliga hästgård

Bygglovet gället ett bostadshus för 2-plansvilla om 190 kvm av husleverantör Trivselhus. Bostadshuset har en trevlig planlösning med stora, öppna social ytor och tre sovrum. Platsen för bostadshuset är mycket fin med ett högt läge, genomtänkt solläge och fina vyer över de egna hagarna. Här kommer du att kunna sitta i med uppsyn över dina egna betande hästar från de sociala utrymmena och från trädgården.

Marken passar även för annan djurhållning, odling eller för dig som söker ett lantligt boende med lugnt läge, fina vyer och gott om eget utrymme att nyttja fritt. Denna egendom erbjuder en ypperlig möjlighet att bygga upp er drömgård eller drömboende i en fantastisk omgivning och med ett bra läge.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Total mark: 3.6 ha
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Botkyrka
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning VÄSTRA BRÖTA 3:6
Area
Tomtarea: 36283 kvm
Pris 4 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
  • Taxeringsår 2023
    Totalt taxeringsvärde 2 855 000 kr

DRIFTKOSTNAD

  • Samfällighet 3 000 kr/år

BYGGNAD

Bygglov bostadshus och garage

Det finns idag ett befintlig bygglov för 2-plansvilla om 190 kvm av husleverantör Trivselhus. Bostadshuset har en trevlig planlösning med stora, öppna social ytor och tre sovrum. Bygglov finns även för ett isolerat enbilsgarage på tomten vid bostadshuset.

 

Platsen för bostadshuset är mycket fin med ett högt läge, genomtänkt solläge och fina vyer över de egna hagarna. Här kommer du att kunna sitta i med vy över dina egna betande hästar från de sociala utrymmena och från trädgården. 

 

Länk till Trivselhus hemsida med mer info om husmodellen: 

https://www.trivselhus.se/inspiration/hemma-hos/stella-190/

 

Mark

Fina hagmarker där den mesta av gårdsarealen är betesmark. Fina hagar i direkt anslutning till lösdrift/stall. 

 

Lösdrift/stall

På gården finns en lösdriftsbyggnad om ca 12x24 m där halva byggnaden är en lösdrift/ligghall och den andra halvan är inredd till ett enklare kallstall med sadelkammare. En väl fungerande och genomtänkt lösdrift som passar väl till unghästar, uppfödning eller naturlig hästhållning. För dig som vill ha ett varmstall, möjliggör byggnadens storlek det enkelt att göra om och inreda till varmstall.

 

2009 byttes plåttak, stuprännor och stuprör på lösdriftsbyggnaden.

 

Tekniska detaljer

Vatten och avlopp

Fastigheten har inte eget vatten och avlopp. Eget avlopp och egen vattenbrunn behöver anläggas av köpare om denne vill bygga bostadshus. Idag finns befintligt vatten till lösdriften/stallet som kommer direkt från grannfastigheten. Inget servitut finns.

 

El

Idag delar fastigheten elabonnemang med stallet på 3:5, dvs. lösdriften och stallet delar på elen. Det är dock förberett med ett elskåp från Vattenfall att ansluta till. 

 

Fiber

Fiberskåp finns vid tomtgräns. Det går att koppla fiber (öppet nät). 

 

Preliminära taxeringsuppgifter

Fastigheten har ännu inte ett taxeringsvärde. Det preliminära taxeringsvärden för 2023 är totalt 2 855 000 kr.

Åkermark: 297 000 kr, ekonomibyggnad: 970 000 kr, småhusmark 1 588 000 kr. 

 

Område

Gården är belägen i det lantliga Botkyrka kommun, som är känd för sina natursköna områden och närhet till både stad och landsbygd. Botkyrka kommun erbjuder många fördelar såsom närhet till service, skolor och fritidsaktiviteter samt goda kommunikationer via kollektivtrafik och vägnät. Här finns även flertalet naturreservat och vandringsleder för den friluftsintresserade, vilket gör platsen perfekt för den som söker en aktiv livsstil i harmoni med naturen.

 

Endast 45 min till centrala Stockholm, 20 min till Tumba, knappt 30 min till Södertälje och 30 min till Nynäshamn.

 

KARTA