SÅLD! Fin lättskött hästgård
Kasbytomten Käpplan 410
5 700 000 kr

En lättskött liten hästgård – perfekt för dig som vill bo bra med hästarna nära och ha möjlighet till enkel, smidig hästhållning. Denna lilla hästgård är belägen i Lagga, ett bra pendlingsläge som erbjuder en avskild och charmig liten gård.

Bostadshuset ligger nära stallet, vilket ger en praktisk närhet för att underlätta skötsel och arbete med hästarna. Ett fint stall med tre stora boxar, bred stallgång, fin boxinredning och en sadelkammare. För att erbjuda ytterligare utrymme för hästarna finns även två lösdrifter. En upplyst och instängslad ridvolt om ca 22×22 m är anlagd precis intill stallet och hagarna, detta möjliggör både träningsmöjlighet och säker hästhållning med in-och utsläpp av hästarna. Arrende finns på ca 3 ha. 500 m till Lagga Ridskola med ridhus.

Trädgården är lummig med en stor hundgård och på husets baksida finns ett rymligt, skyddat poolområde. Bostadshuset är 122 kvm med tre sovrum och en trevlig planlösning samt uthyrningsdel/kontor om ca 30 kvm.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 7094 kvm
Boarea: 122 kvm
Biarea: 30 kvm
Byggår: 1976
Antal rum: 4
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Knivsta
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning KASBYTOMTEN 47:4
Area
Tomtarea: 7094 kvm
Boarea: 122 kvm
Biarea: 30 kvm
Pris 5 700 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1976, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 275 000 kr
  Tomt 888 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 163 000 kr
  Bef. pantbrev 2 543 400 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 48 828 kr/år
 • Sotning 641 kr/år
 • Samfällighet 1 220 kr/år
 • Renhållning 3 743 kr/år
 • Försäkring 5 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plans villa
 • Uppvärmning Direkt el, luftvärmepump och kakelugn
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp (Alnarp från 2021).
 • Grundläggning Betongplatta
Bostadshus

Trevligt bostadshus om 122 kvm med en ca 30 kvm stor uthyrningsdel/separat kontor. Trevlig planlösning med stort vardagsrum och kök, tre sovrum, två badrum och groventré samt tvättstuga.

RUMSBESKRIVNING

Rymlig entré med laminatgolv, skjutdörrsgarderober och en helkaklad WC/dusch med golvvärme. Rakt fram når du det ljusa vardagsrummet med stora fönster mot den fina baksidan. Vardagsrummet har laminatgolv och en kakelugn samt altandörr till poolområdet. Köket är även det rymligt med plats för en matgrupp samt gott om utrymme med skåpsinredning och arbetsbänkar. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, spis, micro samt stor kyl/frys. Laminatgolv med golvvärme i köket.

Det finns totalt tre sovrum, alla med laminatgolv. Sovrum 1 är rymligt med sex garderober och altandörr till uterum. i två av sovrummen finns golvvärme. I anslutning till sovrummen finns ett stort badrum med badkar, WC, handfat och garderob. Badrummet har klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar.

I bostadshuset finns även en lite groventré samt en tvättstuga. Tvättstugan har tvättmaskin, torktumlare, vattenho och arbetsbänk. Groventrén har klinkergolv med golvvärme och skjutdörrsgarderob.

Trädgård

På husets framsida finns en stor trädgård med gräsmatta, rabatter, äppelträd och bärbuskar. Altan med stenläggning och en fin inramning av stora träd runt tomten.

På husets baksida finns ett stort poolområde med altan runt om och flera uteplatser, bar och ett inglasat uterum. Poolområdet har ett högt, skyddat läge samtidigt som det går att se ut över åkrar och fält ända in till Uppsala. Hela trädgården är inhägnad.

Parkering och förråd

Vid tomtens början finns en uppgrusad parkering med plats för flera personbilar. Intill parkeringen finns ett förråd. Fin stenmur gränsar parkeringen med trädgården intill.

Stall och ridvolt

Fint stall med tre boxar om ca 3,1x3 m. Öppna boxfronter med fin boxinredning. Alla boxar har egna, öppningsbara fönster ut mot trädgården. Här kan du äta frukost i trädgården intill och rofyllt se hästarna. Bred stallgång med uppbindningsplats samt en rymlig sadelkammare.

På stallets baksida finns utgång direkt till ridvolten. Ridvolten om ca 22x22 m har trästaket runt om samt belysning. Den instängslade ridvolten ligger mellan stallet och hagingången, detta gör att det går att ta in hästarna genom ridvolten och därmed aldrig risker att hästar kommer lösa. En praktisk och välplanerad gård för enkel hästhållning som möjliggör att bo själv på hästgård eller för familjemedlemmar som inte är lika hästvana att kunna hantera vardagssysslor.

Ligghallar och hagar

Vid vinterhagens ingång finns två ligghallar om ca 3x6 m samt ca 3x3 m. Det går att dela in vinterhagen i flera mindre hagar. Vinterhagen leder vidare till de arrenderade hagarna om ca 3 ha.

Hundgård

I trädgården finns en stor hundgård med högt stängsel och hundkoja. Hundgården ligger i kuperad, bevuxen terräng så att hundarna får en ordentlig bra hage att röra sig på.

Dubbelgarage

Dubbelgarage om ca 64 kvm med elstyrd port.

Större renoveringar

2016: Ny stallinredning,

2016:ny altan på baksidan

2017: Nytt kök inkl golv, målning kakling mm

2019: Bytte fönster till trä/aluminium

2019 nytt tak, betongpannor på huset

2020 helrenoverade det större badrummet

2020-2021 byggde vindskydd i hagarna

2021 nya stallfönster

2021 nytt avlopp från Alnarp

2021 ny poolduk

2021 stenbeläggning runt huset

2023 tilläggsisolerat vinden

 

Driftkostnad

Elförbrukningen 2022 var 23 989 kWh och det avser hela gården inklusive stall, elbil och uppvärmning av poolen. Gården är säkrad till 25 ampere.

Område

Gården ligger ca en mil norr om Knivsta. Närmaste samhälle är Lagga som endast ligger fem min bort (2,7 km). Lagga har en egen förskola och skola åk 1-6.Hållplats för skolskjuts ligger ca 50 m från bostaden.

Här bor man med skog och badsjöar exempelvis Eda badplats inpå knuten, men ändå så nära till det mesta. Uppsala, Arlanda och Stockholm ligger på bekvämt pendlingsavstånd. Lagga ligger vid Långhundraleden som förr i tiden var en av vikingatidens två vattenvägar till den dåvarande huvudstaden Uppsala.

2 stora islnadshästanläggningar i närheten, den ena ca 5 km bort. Där anordnas det regelbundet träningar och tävlingar. Flera stora ridhus med träningsmöjligheter (hopp/dressyr) inom 25 min resväg. Närmaste terrängbana 14 km bort.

15 km till Uppsala, 27 min till Arlanda och en dryg timme till centrala Stockholm. Pendeltåg från Knivsta mot Stockholm/Arlanda och Uppsala.

Hållplats för skolbuss ca 50 m från fastigheten.

KARTA