Unik sjötomt med 8,5 ha och vackra marker
Närtuna Ubby 2:12
2 800 000 kr

Unik möjlighet med en sjötomt med otroligt vackra marker och omgivning. Med egen strandlinje och generösa 8,5 ha mark, varav 5 ha utgörs av fina betesmarker som är perfekta för djurhållning eller odling, ger den här platsen dig möjligheten att bygga upp din drömgård!

Marken består av uppväxt lövskog, ekbackar, vacker sten-gärsgård och böljande ängar med skogsdungar som ger en känsla av lugn och harmoni. Fastigheten skulle kunna bli en fantastisk hästgård eller lantligt boende med möjlighet till både sjöliv, djurhållning och odling, och erbjuder verkligen det bästa av två världar för den som söker sitt drömboende.

Här har du chansen att skapa en fantastisk livsstil för dig och din familj med en vacker, rofylld omgivning och samtidigt ett bra pendlingsläge. Mindre än 5 mil till centrala Stockholm och 25 min till Arlanda. 6 km till Kårsta som är ändhållplats för Roslagsbanan erbjuder smidig pendling.

Boendeform: Tomt
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 85200 kvm
Övrig mark: 1 ha
Betesmark: 5 ha
Åkermark: 2 ha
Total mark: 8,5 ha
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning NÄRTUNA-UBBY 2:12
Area
Tomtarea: 85200 kvm
Övrig mark: 1 ha
Betesmark: 5 ha
Åkermark: 2 ha
Pris 2 800 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 110
 • Taxeringsår 2020
  Tomt 329 000 kr
  Åkermark 155 000 kr
  Betesmark 174 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 329 000 kr

BYGGNAD

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • samfallighet_1 - Samfällighet NORRTÄLJE FISKESÅ FS:3 -
 • samfallighet_2 - Samfällighet NORRTÄLJE NÄRTUNA-UBBY FS:6 -
 • samfallighet_3 - Samfällighet NORRTÄLJE NÄRTUNA-UBBY FS:7 -
 • 01-NÄR-121 - 1 - Officialservitut väg - 1939-12-14
 • 0188IM-07/3972 - 1 - Avtalsservitut väg - 2007-05-08
Marker

Totalt 8,5 ha mark varav ca 5 ha betesmark, ca 2 ha åkermark och ca 1 ha övrig mark. Betesmarken består av fina ängar med skogspartier och dungar, vilket erbjuder fina varierade hagmarker med möjlighet för djur att söka lä och skugga. Ingen mark är taxerad som skogsmark men fastigheten består idag delvis av skogspartier med fin och gles lövskog. Skogspartierna är kuperade med bergsknallar och ekbackar, vilket skapar en fantastisk fin plats för ett bostadshus med högt läge och inbäddad i befintlig vacker natur med gott om stora ädelträd och vackra skogsgläntor. Här kan ni bygga upp ert drömhem och ha en uppväxt tomt från början. 

 

Sjö

Fastigheten har en egen strandlinje och del av Närtunaviken. Den egen strandlinjen längs sjön ger möjlighet till bad, fiske och rekreation för hela familjen. Här kan man njuta av solnedgångar över vattnet och koppla av från vardagens stress och brus. Sjöns lockar till både simturer och båtfärder, och bjuder på en känsla av frihet och äventyr. 

 

Blivande bebyggelse

Det har funnits ett godkänt förhandsbesked för bostadshus från 2015 som därmed gick ut 2017. Enligt dialog med kommunen ställer de sig fortfarande positiva till bebyggelse på denna fastighet. 300 m strandskydd. Se en av fastighetskartorna bland bilder för placering av bostadshus enligt det tidigare förhandsbeskedet.

 

Blivande hästgård

Gården skulle lämpa sig mycket väl som hästgård. Den generösa markytan ger utrymme för både bostadshus, stall, lador och andra byggnader som kan behövas för att driva en gård eller hästverksamhet. Betesmarken är idag delvis instängslad och erbjuder mycket fin ängsmark med skogsdungar för lä och skugga.

 

Flera av granngårdarna är befintliga hästgårdar. Mycket fina ridvägar.

 

Område

Egendomen är belägen i ett lugnt och naturskönt område där man kan njuta av den vackra naturen och omgivningen.  Det är sällan man hittar en sådan kombination av närhet till sjö, skog och öppna landskap som denna fastighet erbjuder.

 

Läget är mycket bra med goda kommunikationer till närliggande städer och samhällen. Här finns alla förutsättningar för att skapa sig sitt drömhem, med möjlighet att bygga upp en gård eller hästgård efter egna behov och önskemål.

 

Mindre än 5 mil till centrala Stockholm, 25 min till Arlanda, 30 min till Vallentuna och 35 min till Täby. Vidare är det 35 min till Norrtälje, 40 min till Sigtuna och 45 min till Uppsala. Närmaste samhälle är Kårsta och Rimbo. 

 

6 km till Kårsta som är ändhållplats för Roslagsbanan. Mycket goda pendlingsmöjligheter.

 

Hitta hit

Fastigheten har ännu inte en adress. För att hitta hit kan ni slå in Närtunavägen 252B. På plats finns skyltar vid fastigheten. 

 

KARTA