Charmig mindre hästgård i Roslagen!
Forsnäsvägen 6, Veda - Bergshamra
7 200 000 kr

Charmig hästgård i Roslagen – endast 6 mil från Stockholm och närhet till havet. Trivsamt boende i ett renoverat bostadshus med högt läge på berget med utsikt över stall och hagar. Stor altan som sträcker sig runt hela huset skapar en känsla att vara ett med naturen uppe bland trädtopparna. Gården har ett luftigt stall med tre stora boxar och en sadelkammare samt 1,3 ha mark med väldisponerade gräshagar runt stallet. Roslagsleden går precis bakom gården och erbjuder fantastiska rid- och friluftsleder. Närhet till flera ridhus och träningsanläggningar. På gården finns även ett gästhus om ca 40 kvm med två stora sovrum med förråd som går att bygga om till toalett och pentry. Det finns även en friggeobod inredd till gym.

Bostadshuset om 151 kvm har hög takhöjd, stora fönster och en trevligt öppen planlösning. Det finns altandörrar på alla husets sidor till den stora altanen, vilket skapar en nära kontakt mellan inne och ute. Rustika materialval ger en enhetlig känsla i huset. Fiber finns.

2 km till havet och Bergshamraviken där det finns möjlighet att hyra båtplats. 55 min till centrala Stockholm, 20 min till Norrtälje och 25 min till Åkersberga.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 12885 kvm
Biarea: 15 kvm
Boarea: 151 kvm
Total mark: 1.3 ha
Byggår: 1970
Antal rum: 5
VISNINGAR
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning FORSA 1:10
Area
Tomtarea: 12885 kvm
Biarea: 15 kvm
Boarea: 151 kvm
Pris 7 200 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1994, Taxeringsår 2021
  Byggnad 2 194 000 kr
  Tomt 805 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 999 000 kr
  Bef. pantbrev 2 800 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 23 300 kr/år
 • Sotning 530 kr/år
 • Samfällighet 1 200 kr/år
 • Renhållning 3 593 kr/år
 • Försäkring 3 400 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plans villa
 • Uppvärmning Luftvärmepump, braskamin, direktverkande el
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Plåt och betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad brunn)/Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration)
 • Grundläggning Källare
 • Status Energidekl. Ej utförd

Servitut, etc

 • 1 - Avtalsservitut - 1921-03-08
 • 01-IM1-21/120 - 1 - Avtalsservitut kraftledning - 1995-06-06
 • 12 - Nyttjanderätt - 2019-01-30
Bostadshus

Bostadshuset om 151 kvm har en öppen och fin planlösning med ryggåstak i en stor del av huset med mycket fönster och altandörrar i alla väderstreck.

 

Hallen är rymlig med 6 garderober och bra förvaring.

 

Vardagsrum med askparkett och en braskamin i centrum som värmer hela huset.

 

Köket är öppet mot vardagsrummet och är renoverat 2019. Askparkett på golvet och köket utrustad med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och fläkt. Från diskbänken har man fin utsikt mot naturen. Bredvid köket ligger en ljus fin matplats med två altandörrar. Askparkett på golvet, vitmålad panel med tapet ovan panelen på väggarna och flertal fönster. Matplatsen rymmer ett stort bord och många sittplatser. Mycket trevlig matplats att umgås i då naturen är precis utanför.

 

WC med toalett och ett litet handfat med kommod.

 

Duschrum med bastu och en dubbelkommod med handfat, dusch och utgång till altanen.

 

Inre hallen har ryggåstak, askparkett och liggande vitmålad råspont på väggarna

 

Masterbedroom har ryggåstak, askparkett, liggande vitmålad råspont och en altandörr. Här finns flertal garderober och flera fönster.

 

Sovrum 2 har ryggåstak, askparkett och vitmålad råspont på väggarna. Två fönster och en altandörr.

 

Sovrum 3 har även det ryggåstak, askparkett och vitmålad råspont på väggarna. Två fönster.

 

WC/tvättstuga med ryggåstak, plastmatta i svart/vit rutigt mönster och liggande vitmålad råspont på väggarna. Här finns en WC, tvättställ med kommod, tvättmaskin och torktumlare.

 

Källare med förråd om ca 16 kvm med hyllor och arbetsbänk.

 

Gästhus

Gästhus om 40 kvm är inrett med två stora sovrum där båda har varsin ytterdörr. Fönster i två väderstreck, vitmålad råspont på väggarna och parkettgolv i det ena rummet och heltäckningsmatta i det andra rummet. Mellan sovrummen finns en innerdörr. Förråd om om ca 10 kvm.

 

Framför gästhuset finns en stor altan med sol från morgon till kväll.

 

Friggebod

Friggebod om 15 kvm som är inrett som ett gym.

 

Stall

Stall, 60 kvm, som byggts 2013 med tre boxar och en sadelkammare. Ryggåstak som ger rymd, en box med måttet 3,55 x 3,45 m och två boxar med måtten 2,84 x 3,50 m. Sadelkammaren är ca 7,5 kvm och stallet har en bred stallgång.

 

Utanför stallet finns fyra stängslade hagar på fin ängsmark och hagarna erbjuder alltid skugga någonstans.

 

Boxinredningen är från Hammars stallinredningar. Stallet har gjuten platta och är isolerat.

 

Bakom stallet finns ett luftigt förråd för hö eller förvaring.

 

Vid stallet finns en grusplan där det finns möjlighet att anlägga en egen ridbana. Nuvarande ägare har hyrt in sig på en ridbana med ca 10 minuters skrittväg från gården. Det finns flera ridhus och ridbanor i närheten och mycket fina ridvägar i området.

 

Ridhus i närheten:

 

På Jägholms stall och ridhus kan man köpa klippkort. Ca 5-7 min bort med bil i Underskog. 

På Österäng finns också möjlighet att hyra in sig. Ca 10-15 min bort i Grovsta

Det finns även ett ridhuset i Vad, ca 15-20 min skrittväg genom skogen.

Tomt

Härlig naturtomt där huset ligger på en höjd med utsikt mot stall och hagar i väster. På tomten finns vinbärsbuskar, jordgubbar och odlingslådor för grönsaker.

 

Här bor man med närhet till havet, en del av Bergshamraviken, och skärgården med flertal bad- och båtplatser.

 

Huset har sol någonstans på altanen hela dagen från morgonen tills solen går ned på kvällen. Den stora altanen runt huset erbjuder många platser att sitta på med både sol och skugga.

 

Renoveringar

2007 - Ny brunn

2008 - Tillbyggnad matplats i köket

2009 - Tillbyggnad masterbedroom

2010 - Bastu

2011 - Braskamin Handöl

2013 - Ombyggnad av annexet till boyta och förråd, nybyggt stall och förråd bakom stallet

2015 - Tillbyggnad ca 42 kvm bestående av två sovrum, hall och wc/tvättstuga. Ombyggnad vardagsrum, ny yttre takkonstruktion (allt utom främre delen) och delvis ommurad skorsten

2016 - Nytt avloppssystem (Baga slamavskiljare med pump och infiltrationsbädd med biomoduler, ny elkabel till brunnen och ommålning av fasader på södra, östra och västra sidan

2017 - Spalje runt källaren, fler lampor ute

2019 - Renovering och ombyggnad av kök och nytt fönster över käksbänken

2020 - Ny dörr till badrum och wc/tvättstuga, ny huvudkabel till annexet och friggeboden, ny lysrörsarmatur i källaren, fiberanslutning Telia, nytt golv, dörr och badrumsmöbel i WC 1

2021 - Nytt fönster i vardagsrummet, ny altandörr till badrummet, ny pump till avloppssystemet och installation av larm (Sector)

2022 - Nytt fönster WC 1, uppfräschning badrum  + bastu med nya duschdörrar och målat tak, nya fönster i vardagsrummet och i master bedroom, renovering vardagsrum med nya tapeter och målat tak

2023 - inkoppling på Vattenfalls nya nedgrävda elnät

 

Område

Här bor man mitt i Roslagens härliga natur med skogen som granne. Roslagsleden passerar några minuter bort och här finns underbara ridstigar och promenadvägar.

 

3 km till Bergshamra som har ICA butik (med ombud för apoteket och systembolaget) pizza/wok, vårdcentral, förskolor, grundskola åk F-9 och bensinmack.

 

Norrtälje ligger 20 min bort och är en riktig pärla i Roslagen. Här finns mängder av mysiga restauranger och caféer. Hela staden år väldigt pittoresk och har många mysiga butiker och allt som man kan behöva finns här.

 

Åkersberga ligger ca 25 min bort och här passerar man då man åker till Stockholms city. Här finns också det mesta man kan behöva.

 

I Nortälje finns det gott om gårdsbutiker med försäljning av mjölk, kött, ost, potatis och övriga grönsaker. Norrtälje har även en REKO-grupp med försäljning av närproducerade produkter.

 

Buss 676 till Stockholm Östra går från Ledinge trafikplats och där finns även pendlarparkering. Från Bergshamravägen går buss till Norrtälje, Åkersberga och Ledinge.

 

KARTA