Kommande försäljning
SÅLD! Ljust, härligt enplanshus med högt, vackert läge och närhet till Mälaren
Fittja 21, Fittja, Örsundsbro
3 200 000 kr

Trivsamt, ljust enplanshus med ett högt, fint läge med vacker utsikt över ängarna nedanför som sträcker ut sig. Pendlingsavstånd till Stockholm, Bålsta, Enköping, Uppsala och Västerås samt närhet till Mälaren och fin natur. Gång- och cykelavstånd till en avskild badplats med möjlighet att ha en mindre båt/eka. Bostadshuset är i fint skick med en öppen planlösning och vattenburen golvvärme. Den fantastiska baksidan med flera altaner i nivåer och ett härligt, stort uterum har ett ypperligt solläge. Det höga läget ger fina vyer över den vackra naturen och en avskild känsla även om grannar finns i närheten. Tomten är fin och kan vara mycket lättskött men ger också goda möjligheter till odling och planteringar för den som vill. En mycket trevlig fastighet som är lätt att tycka om och som kan passa många. Fastigheten kan passa både som permanentboende såväl som både-och-boende med sin närhet till flera storstäder och det vackra, lugna läget.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 1172 kvm
Boarea: 100 kvm
Byggår: 1981
Antal rum: 4
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning FITTJA 4:19
Area
Tomtarea: 1172 kvm
Boarea: 100 kvm
Pris 3 200 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1981, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 039 000 kr
  Tomt 536 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 575 000 kr
  Bef. pantbrev 1 300 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 27 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 700 kr/år
 • Sotning 420 kr/år
 • Samfällighet 1 000 kr/år
 • Renhållning 2 904 kr/år
 • Försäkring 5 259 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plans villa
 • Uppvärmning Direktverkande el
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Betongplatta

Servitut, etc

 • 03-74:54 - 1 - Officialservitut väg -
 • 0381IM-10/12495 - 1 - Avtalsservitut bilutfart -
 • 0381IM-10/12496 - 1 - Avtalsservitut bilutfart -
 • 0381IM-10/12497 - 1 - Avtalsservitut bilutfart -
 • 0381IM-10/12498 - 1 - Avtalsservitut bilutfart -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING FITTJA GA:4 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING FITTJA GA:5 -
 • 0381-05/77 - 1 - Officialservitut vatten-och avloppsledning - 2005-12-22
 • 2 - Avtalsservitut - 2010-06-16
Bostadshus

Trivsamt, ljust enplanshus med ett högt, fint läge med vacker utsikt över ängarna nedanför som sträcker ut sig. Bostadshuset är i fint skick med en öppen planlösning och stora ljusinsläpp. Vattenburen golvvärme. Huset har genomgått en varsam och smakfull renovering de senaste åren där nästan alla ytskikt renoverats och planlösningen har förändrats för att skapa en mer öppen, modern planlösning i sällskapsdelen. 

RUMSBESKRIVNING

En ljus entré där du ser genom hela huset till den fina vyn på husets baksida, vilket skapar ett härligt ljus och rymd. Stora skjutdörrsgarderober ger rymlig och snygg förvaring. I anslutning till entrén finns en gäst-WC. I entrén och sällskapsdelen är det genomgående fin, tjock ekparkett.

Från entrén når du kök, matplats och vardagsrum som har gott om stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Altandörr med utgång till det stora uterummet och vy över husets baksida med sitt höga läge. Köket är vitt med bänkskiva i ek, kyl och frys från 2019, ugn, spis, inbyggd micro och diskmaskin. Matplats i direkt anslutning och vardagsrummet intill. Här finns den stora, fina braskaminen från 2016. Uterummet är stort, ca 25 kvm med skjutdörrar i glas och skjutbara fönster runt om. Här sitter du halvvägs upp i tallarna intill och med vy över ängar och åkrar nedanför samt med utgång till den härliga altanen. 

I huset finns tre sovrum. Sovrum 1 är stort med flera inbyggda garderober och parkettgolv. Sovrum 2 är även det rymligt med parkettgolv och två garderober.  Stor klädkammare i anslutning till sovrum 1 och 2 ger bra förvaring. Sovrum 3/gästrum/kontor är ett mindre rum i anslutning till entré och gäst-WC, ett utmärkt gästrum eller kontor som blir avskilt från sällskapsdel och de andra sovrummen.

Badrummet är rymligt och helkaklat med badkar, handfat med kommod och toalett. Tvättstugan har tvättmaskin och torktumlare från 2017, arbetsbänk med vattenho och två garderober samt utgång till uterummet.  

Tomt och trädgård

Stort tomt med högt läge och fin vy över ängarna nedanför som sträcker ut sig. Det höga läget ger fina vyer över den vackra naturen och en avskild känsla även om grannar finns i närheten. Tomten är fin och kan vara mycket lättskött men ger också goda möjligheter till odling och planteringar för den som vill. Trädgården bjuder på många fina planteringar och odlingsmöjligheter. Här finns äppelträd, krickon-träd, syrener, pioner, rosor, clematis, vallmo, prästkragar och jordgubbar. 

Den fantastiska baksidan med flera altaner i nivåer och ett härligt, stort uterum har ett ypperligt solläge. Altanen är stor och byggd i flera nivåer med en enklare pool. Altanen ansluter till det stora uterummet, och ger med sitt höga läge känslan att vara halvvägs upp i talltopparna. Mycket trevlig trädgård med stora, fina uteplatser och ett växthus.

Carport och förråd

Sammanbyggt med huset finns en carport för en bil med intilliggande förråd. På tomten finns ytterligare förråd för ved, trädgårdsredskap m.m.

Båtsholmen

Båtsholmen är en mysig, avskild badplats med sandstrand, endast några minuter cykeltur bort. En perfekt promenad med hunden då det även finns hundbad där. Möjlighet finns att ha en mindre båt/eka. (Videon är från Båtsholmen). Förening som driver skötsel och underhåll. Årsavgift 200 kr. 

Område

I Fittja bor du i en lummig, avskild idyll, omgiven av vacker natur och med närhet till både Mälaren och fina friluftsområden.

En dryg timme till centrala Stockholm, 30 min till Enköping, 30 min till Bålsta, 45 min till Uppsala och 50 min till Västerås. Närmaste samhälle är Örsundsbro, mindre än en mil bort. Området runt Örsundsbro erbjuder en levande landsbygd med många caféer och flera restauranger såsom Friibergs herrgård endast 5 min bort. Friiberg har även en omtyckt golfbana. 

I området finns utöver det  bland annat Hallonparken där du plockar dina egna färska hallon, Sussies bageri, Tuna trädgård, Hjälstavikens fågeltorn, flera naturreservat och parnassen.

Tekniska detaljer

VATTEN & AVLOPP

Enskilt avlopp och vattens som delas med fyra fastigheter till. Avloppet är en 3-kammarbrunn med infiltration från 2020.

UPPVÄRMNINGSKOSTNADER

Uppvärmningskostnader och hushållsel ca 10 000 kWh/år. 

FIBER

Fiber på gång från IP Only. Idag används mobilt bredband som fungerar bra. 

VÄGFÖRENING

Vägförening som sköter grusvägen. Årskostnad ca 600 kr. 

BRASKAMIN

Sotning och brandskyddskontroll utförd 2022

Renoveringar

Renovering av ytskikt 2016-17.

Kyl och frys 2019  

Tvättmaskin och torktumlare 2017  

Braskamin installerad 2016  

Inglasat uterum om ca 25 kvm byggt 2017  

Altaner byggda 2017-20  

Växthus 2017  

Taket tvättades o behandlades för ca 10 år sedan (uppgift från tidigare ägare)

KARTA