Idyllisk gård med stort 1800-talshus och generationsboende
Frösthult Gästre 6
6 500 000 kr

Fantastisk hästgård med ett idylliskt läge och mycket historia. Bostadshuset från 1884 om 220 kvm har en klassisk planlösning. Stora salar i fil med höga dubbeldörrar, vackra trägolv och en takhöjd på 270 cm. Ett hus utöver det vanliga i hög standard och med den gamla charmen bevarad. Det andra bostadshuset om 82 kvm och 3 r o k är byggt 1920 – perfekt för generationsboende eller uthyrning. Fantastisk trädgård som skapar en lummig idyll. Här bor du med mitt i charmiga Gästre by och samtidigt med en avskild, privat tomt. Kommunalt VA, bergvärme och fiber.

Boendeform: Gård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 1.3 ha
Biarea: 16 kvm
Boarea: 220 kvm
Biarea: 25 kvm
Boarea: 82 kvm
Byggår: 1884, 1920
Antal rum: 7
Aktuellt bud: 7 800 000 kr
Thursday, 24 Jun
Visa alla bud
7 700 000 kr
Onsdag, 23 Jun
7 500 000 kr
Onsdag, 23 Jun
7 400 000 kr
Onsdag, 23 Jun
7 200 000 kr
Tisdag, 22 Jun
7 100 000 kr
Tisdag, 22 Jun
7 000 000 kr
Måndag, 21 Jun
6 900 000 kr
Måndag, 21 Jun
6 800 000 kr
Måndag, 21 Jun
6 700 000 kr
Måndag, 21 Jun
6 600 000 kr
Måndag, 21 Jun
6 500 000 kr
Fredag, 18 Jun
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning GÄSTRE 4:27
Area
Tomtarea: 1.3 ha
Biarea: 16 kvm
Boarea: 220 kvm
Biarea: 25 kvm
Boarea: 82 kvm
Pris 6 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2018
  Byggnad 1 481 000 kr
  Tomt 453 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 934 000 kr
  Bef. pantbrev 3 472 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 39 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 6 000 kr/år
 • Sotning 6 000 kr/år
 • Renhållning 4 000 kr/år
 • Försäkring 17 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 524 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Stomme Timmer
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • 03-79:84 - 1 - Officialservitut väg i samfälld vägmark -
Bostadshus

Gediget bostadshus om 220 kvm byggt 1884. Huset har en klassisk planlösning med stora salar i fil med höga par-spegeldörrar, vackra trägolv med breda, gamla trätiljor och en takhöjd på 270 cm. Detta är ett hus utöver det vanliga. Huset genomgick en varsam och omfattande renovering 2009 av tidigare ägare för att bevara den gamla charmen. Huset består av 7 r o k varav 3-4 sovrum, samt två badrum, groventré/tvättstuga och mat-/vinkällare. Huset har flera uteplatser och omges av en fantastisk trädgård. Ett hus att förälska sig i.

Kommunalt VA. Fiber finns. Bostadshuset värms upp med bergvärme. Uppvärmningssystemet är vattenburet centralvärmeledningssystem anslutet via kulvert till bergvärmepump med dubbla borrhåll (ca 300 m djupa vardera) som installerades 2009. Även en pannannläggning med kombipanna för ved-/eluppvärmning finns. Pannrum, inklusive 4 st ackumulatortankar om 750 l, finns i ekonomibyggnad. Enligt tidigare ägare är samtliga ledningssystem för el, vatten och avlopp utbytta på 80-talet.

Rumsbeskrivning

Entré/glasveranda
Vacker entré till en stor glasveranda som idag används som matplats. Klinkergolv, vitmålad träpanel och vackra, spröjsade fönster. Entrén leder till en ljus inre hall med trägolv och höga pardörrar till salongen. Från den inre hallen finns nedgång till en mat-/vinkällare.

Salong

Stor, härlig salong med massiva trägolv, vackra trätak, braskamin och tre fönster i rad som ger ett härligt ljus i rummet. Salongen ligger i fil med vardagsrum på ena sidan och matsal på den andra. Likadana, höga pardörrar leder in till alla rum och skapar en klassisk planlösning med herrgårdskänsla.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och ljust med massiva trägolv och en täljstenskamin.

Matsal

Matsalen har även den massiva trägolv och ligger i direkt anslutning till köket.

Kök

Härligt, ljust kök med utgång till verandan och den fina trädgården utanför. Vitt lantkök med en smalspis/vedspis i gjutjärn, kyl, ugn, diskmaskin och induktionshäll. Ekparkett. Köket totalrenoverades 2007.

WC

Med ingång från den inre hallen finns en helkaklad WC med handfat och toalett.

Tvättstuga/groventré

Mycket rymlig groventré med väldigt gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Groventrén var tidigare ett kök och har vedspis, vattenho, bra förvaring i skåp och överskåp samt gott om bänkyta/arbetsyta. Här finns även ett utrymme med tvättmaskin och torkutrymme. Plastmatta.

Övre plan

Allrum

Ljust, härligt allrum med ekparkett.

Sovrum 1

Mycket rymligt sovrum med fantastiska, massiva trägolv och utgång till en stor balkong. Sovrummet har en inbyggd garderob.

Sovrum 2

Härligt, ljust rum, även detta rymligt med fina trägolv. Sovrummet har även ingång till ett kontor/mindre gästrum i kattvind. Fin vy över den lugna trädgården.

Sovrum 3

Stort sovrum med heltäckningsmatta och en stor klädkammare/walk-in-closet i kattvind.

Badrum 1

Härligt, stort badrum med klinkergolv, elektrisk golvvärme, delvis kaklade väggar, dusch, WC, handfat och handdukstork. Badrummet ansluter till en spa-avdelning med ett mindre rum med plats för sittgrupp samt en fin bastu. Här har man tagit fram timmerväggen som skapar en härligt, rustik känsla. I spa-delen är det plastmatta.

Badrum 2

Badrum byggt i kattvind med plastmatta och halvkaklade väggar. Badrummet har badkar, WC, handfat, handdukstork samt bra förvaring.

Trädgård

Fantastiskt vacker, uppvuxen trädgård som är som skapt för umgänge och lugna stunder. Den stora trädgården är ritad av trädgårdsarkitekt, vilket märks med den fina balansen mellan lummighet och öppna ytor. Här finns en mångfald av perenner, prydnadsbuskar, rosor, bär och fruktträd. Hela trädgården är mycket inbjudande och har flera uteplatser och verandor. I trädgården finns ett fint, stort växthus i glas samt ett spabad under en pergola. En trädgård att trivas i!

Tomten känns avskild och privat med skyddande ekonomibyggnader mot den allmänna vägen som är lågt trafikerad.

 

Bostadshus 2

Bostadshus 2 är även det mycket charmigt och i fint skick. Huset är byggt 1920 om 82 kvm och består av 3 r o k med 1-2 sovrum. Huset är byggt som en flygelbyggnad till det stora bostadshuset och har en fin, avskild trädgård. Tack vare den privata känslan husen emellan passar bostadshus 2 ypperligt både som generastionsboende såväl som till uthyrning. Tak byttes 2012. Fiber finns indraget i båda bostadshusen.

Entréplanet består av rymlig hall, WC, kök, vardagsrum och sovrum. På övre planet finns en mindre övre hall, badrum och ett rymligt sovrum.

Hall och WC

En ljus hall med trägolv, vit pärlspont, spegeldörrar och en vacker, vitmålad trätrappa. Under trappen finns en WC.

Kök

Ljust, härligt kök med utgång till den avskilda verandan på baksidan. Fint trägolv bytt 2018. Köket har en vedspis, ugn, spis och kyl/frys samt plats för en mindre matgrupp.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med trägolv och fönster mot den avskilda trädgården.

Sovrum 1

Härligt, ljust rum med trägolv.

Övre hall

På övre plan finns en övre hall med trägolv.

Sovrum 2

På övre plan finns ett rymligt sovrum med laminatgolv och två garderober.

Badrum

Rymligt badrum med tvättmaskin, dusch, toalett, handfat, två garderober samt ingång till kattvind med bra förvaringsmöjligheter. Plastmatta och delvis kaklade väggar.

Ekonomibyggnader

Gården är en avstyckad bondgård och har flera ekonomibyggnader i varierande storlek. Här finns dels ett fint och charmigt stall med tre boxar och sadelkammare samt verkstad, kontor, gym inrett i verkstadsutrymme, dubbelgarage och stort magasin/maskinhall. Se situationsplan bland bilder för en översikt över gårdens byggnader.

Stall, hage och ligghall

I nära anslutning till båda husen är ett fint stall byggt i en av ladorna. Stallet byggdes 2017 och har tre boxar i full storlek, uppbindningsplats och en sadelkammare. Utgång till hagar och gödselhantering samt stallparkering på stallets baksida förenklar för enkel hästhantering och uthyrning av stallplatser. Ovan stallet finns en stor loge för exempelvis foderförvaring. Med ingång från stallet finns det stora kontoret som även skulle kunna inredas till en större sadelkammare/fikarum. Endast 800 m skrittväg till ridhus.

Ca 1 ha inhägnade beteshagar i direkt anslutning till stallet. Vid hagarna har en ligghall om ca 50 kvm anlagts i en av ladorna. Både stallet utformning, hagens närhet till stallet, ligghallen samt närhet till ridhus gör att detta är en gård där du  kan ha häst på ett enkelt sätt.

Garage och carport

Isolerat och uppvärmt dubbelgarage. Gården har välordnade och uppgrusade ytor. Mittemot garaget finns en carport med plats för tre bilar.

Kontor och verkstadsutrymme/gym

Stor kontorsdel i en av ladorna. Laminatgolv och tre fönster mot gårdsplan. I direkt anslutning finns ytterligare ett stort verkstadsutrymme som idag används till gym. Här finns även bergvärmepump, ackumulatortankar och vedpanna. Utrymmet har betonggolv och breda slagportar mot vägen och parkeringen framför ladan och stallet. Detta möjliggör att enkelt kunna driva verksamhet i dessa utrymmen utan att få in trafik på gårdsplan.

Lada med loge

Stor lada i puts och träfasad. Tak främst i tegel och delvis i eternit. Ladan har stall, garage, kontor och gym. Stor, traditionell loge där en del av logen har förhöjda vägliv, mycket hög takhöjd och golv av gjuten platta. Ett utrymme med mycket potential.

Magasin/maskinhall

Stort magasin, guld värt för den som behöver en maskinhall eller stora utrymmen. Mycket högt i tak och med stora, höga portar på byggnadens båda sidor. Magasinet är ett öppet utrymme men med golv i tre olika nivåer. Den första delen är ca 100 kvm på gjuten platta. Den andra delen har också delvis gjuten platta och är drygt 100 kvm varav ett förrådsutrymme. Den tredje delen är stampat jordgolv och är även den ca 100 kvm. Träfasad och tegeltak. Byggnad i fint skick.

Lada med festrum och jordkällare

Lada med ligghall, festrum och jordkällare. Träfasad och tegeltak i renoveringsbehov.

Äldre lada

Gammal kulturlänga i timmer från 1600- eller 1700-tal. Flera förrådsutrymmen. Charmig byggnad men i sämre skick. Timmerstomme med tegeltak.

Timmerbyggnad/härbre

Härbre i två plan byggt i timmer på stenplintar. Tegeltak.

Område

Ypperliga pendlingsförhållanden med endast 1 h bilväg till Stockholm, 35 min från Västerås, 50 min till Uppsala och 15 min till Enköping. Snabb påfart på motorväg då Gästre by ligger endast 400 m från riksväg 70 som går raka vägen till Enköping och E18. Från riksväg 70 går linjär buss till Enköping. Från Enköping finns goda tågförbindelser till Stockholm, Västerås m.m. Till Stockholm tar tågresan ca 40 min.

I Fjärdhundra som är närmaste samhälle, endast 5 min bort, finns skola årskurs 1-9, dagis, förskola och mindre affär samt disktriktsmottagning för både smådjur och häst.

Fjärdhundra har mycket historia och är en levande landsbygd med caféer och gårdsbutiker. Mer info om Fjärdhundra: https://www.fjardhundraland.se/

Gästre

Gästre är en fascinerande by som historiskt utmärker sig på flera sätt. Både byns storlek och form är sällsynt i Uppland. Här tros slaget vid Gestilren ha skett år 1210 mellan folkkungarna. Gården ligger mitt i hjärtat av den gammaldags bondbyn och har tillhörande 1,3 hektar mark. I dag finns 2 hästar på gården i intilliggande hage. Trots placering av gården upplevs den med hjälp av sin fantastiska trädgård som enskild utan insyn av intilliggande grannar.

Driftskostnader

Uppvärmningskostnad för hela gården är i genomsnitt ca 6500 kr/mån.

KARTA