Kommande försäljning
Mindre hästgård med fantastiskt läge i Skärgårdsstad
Ektorp 8
11 700 000 kr

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! I sin alldeles egna oas med ett exceptionellt läge finner ni denna fantastiska mindre hästgård. Unik möjlighet att förvärva en hästgård i Skärgårdsstad med närhet till service och ett rikt båtliv (2 km till Marina Skärgårdsstad). Samtidigt bor du helt avskild på din egen gård med hästarna precis runt knuten. Mycket charmig och välplanerad gård som är lätt att förälska sig i.

På gården finns ett bostadshus om 232 kvm byggt 2001, ytterligare ett bostadshus om 42 kvm, en lägenhet om ca 60 kvm, ett stall med 6 boxar, stor sadelkammare med WC, tillgång till upplyst ridbana om 20×40 m, en verkstad med kallförråd, ett stort garage och ytterligare ekonomibyggnader varav en av dessa skulle lämpa sig väl att göras om till ytterligare ett boende.

Gården har ett högt och avskilt läge med härliga gröna vyer. Till gården hör 1,3 ha. Ytterligare betesmark arrenderas i direkt anslutning till gården. 13 min till Åkersberga och 40 min till Stockholm.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 13291 kvm
Boarea: 232 kvm
Boarea: 42 kvm
Boarea: 60 kvm
Byggår: 2001
Antal rum: 6
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Österåker
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning EKTORP 2:9
Area
Tomtarea: 13291 kvm
Boarea: 232 kvm
Boarea: 42 kvm
Boarea: 60 kvm
Pris 11 700 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 2001, Taxeringsår 2018
  Byggnad 3 033 000 kr
  Tomt 1 138 000 kr
  Total 4 171 000 kr
  Bef. pantbrev 3 750 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 17 250 kr/år
 • Vatten/Avlopp 3 200 kr/år
 • Samfällighet 5 100 kr/år
 • Renhållning 3 432 kr/år
 • Försäkring 19 272 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 524 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på entréplan.
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp (2 st).
 • Energiklass D
 • Energiprestanda 107 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2021-02-17
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning ÖSTERÅKER ÖVERSÄTTRA GA:3 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning ÖSTERÅKER EKTORP GA:1 -
 • 0117-08/102 - 1 - Officialservitut väg - 2009-04-15
 • 0117-08/102 - 2 - Officialservitut vattenledning - 2009-04-15
Bostadshus

Gediget bostadshus med en härligt öppen planlösning, tilltagna sällskapsutrymmen och generös takhöjd. Fantastisk uteplats med en stor altan i högt läge med en 5x10m pool med pooltak i glas, odlingsrabatter och vinrankor över den charmiga pergulan. Fint uterum i anslutning till altanen. Hagarna sträcker sig runt bostadshuset och skapar en fin vy över betesmarker och hästarna. Bostadshuset ramas in av en stor trädgård med vita trästaket runt om.

 

Bostadshuset har vattenburen golvvärme på entréplan och värms upp via en frånluftsvärmepump.

 

Bostadshus entréplan

På entréplan möts du av en inbjudande, stor entré med bra avhängsningsmöjligheter i skjutdörrsgarderober samt klinkergolv.

 

Ljusa, rymliga sällskapsutrymmena i öppen planlösning. Fina massiva trägolv. Vardagsrummet är mycket stort med fönster i tre väderstreck och pardörrar i glas till uterummet. Härlig braskamin/rörspis i mitten av rummet.

 

Matplatsen är även den rymlig med altandörr till uteplatsen/altanen. Matplatsen ligger i fil med köket som är ett härligt lantkök. Köket har vitmålade trägolv och är utrustat med kyl, frys, ugn, spis, diskmaskin och har gott om förvaring.

 

Härligt uterum med skjutbara glasdörrar och fönster. Infravärmare med fläkt förlänger säsongen.

 

På entréplan finns även ett ljust kontor/sovrum med trägolv, stort fönster och pardörrar. Genomgångsrum till groventrén. Groventrén/tvättstugan har klinkergolv och är utrustat med torkskåp, tvättmaskin, frånluftsvärmepump och arbetsbänk med vattenho.

 

Helkaklat badrum med toalett, dusch och stort handfat med kommod.

 

Bostadshus övre plan

Även övre plan har genomgående fina trägolv och generös takhöjd. På övre plan finns ett trevligt allrum, ett stort och helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat samt tre rymliga sovrum och en stor klädkammare.

 

Lägenhet

Ovanpå en av ekonomibyggnaderna finns en fin lägenhet byggd i fin lantlig stil med bevarade träbjälkar. Lägenheten har en mindre hall med klinkergolv, ett badrum, ett stort allrum med kök och ett rymligt sovrum.

 

Badrummet är helkaklat med elektrisk golvvärme, WC, handfat, dusch och tvättmaskin. Köket är grått och har en platsbyggd känsla. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn och spis. Allrummet har plats för både mat- och soffgrupp.

Lilla bostadshuset

Det lilla bostadshuset om ca 40 kvm har ett högt läge med en veranda med dagssol och en skyddad, privat baksida med dags- och kvällssol. Huset består av vardagsrum med braskamin och matsal med kökspentry, liten WC, helkaklad tvättstuga/dusch och sovrum.

 

Stall

Charmigt stall med sex boxar. Stallet består av två stalldelar med olika takhöjd. Tre boxar med takhöjd om ca 2,40 m och tre boxar med en takhöjd om ca 2,12 m. 

 

I separat byggnad precis intill stallet finns en mycket stor sadelkammare med fikarum och WC. Sadelkammaren har låskodsdörr.

 

Ridbana

Ridbana om ca 20x40 m. Ridbanan är belägen utanför fastighetsgräns på mark som arrenderas.

Hagar

Fina hagar i varierande anslutning i direkt anslutning till gården. Till gården hör 1,3 ha.  Ytterligare betesmark arrenderas i direkt anslutning till gården.

Verkstad

Mindre verkstad/snickeri med tillhörande kallförråd. Låskodsdörr.

Garage

Lada med flera stora portar och högt i tak där både stora fordon och maskiner får plats.

Övriga ekonomibyggnader

På gården finns ytterligare två ekonomibyggnader, en mindre förrådsbyggnad och en fin, äldre lada som används som förvaring. Ladan skulle kunna lämpa sig väl att göras om till ytterligare en bostad eller liknande.

Hönshus och bod

Intill bostadshuset finns en friggebod om 15 kvm samt ett fint hönshus med en stor hönsgård.


KARTA