Kommande försäljning
Den perfekta mindre hästgården
Ruddun Grönlund 257
3 500 000 kr

En fantastisk och komplett mindre hästgård i toppskick. Gården är både välskött och välplanerad med allt du behöver för en mindre hästgård. Bostadshuset om ca 145 kvm är ett renoverat och utbyggt torp med mycket charm. Huset har tre sovrum, generösa sällskapsutrymmen med två inglasade uterum samt vedeldad badtunna. Bergvärme med golvvärme som ger låga driftskostnader. Fantastisk, välskött trädgård med hagarna precis intill. Här lever du med hästarna kring knuten!

Stall med sju boxar, upplyst ridbana och fina hagar i direkt anslutning till stallet. Upplyst gårdsplan och väl tilltänkta förvaringsutrymmen. På den samlade gårdsplanen finns även ett dubbelgarage och traktorgarage. En komplett mindre hästgård som är otroligt välskött och välplanerad. Ruddun Grönlund är gård för hela familjen att trivas på – välkommen att bli förälskad!

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 29800 kvm
Boarea: 145 kvm
Byggår: 1909
Antal rum: 5
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Östhammar
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning MOXBODA 1:9
Area
Tomtarea: 29800 kvm
Boarea: 145 kvm
Pris 3 500 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 1983, Taxeringsår 2018
  Byggnad 685 000 kr
  Tomt 300 000 kr
  Total 985 000 kr
  Bef. pantbrev 1 809 000 kr

Tillkommer

Fastighetsskatt 7 388 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Bergva?rmepump, vattenburen golvva?rme- och radiator- system, eldsta?der
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Plåt
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Timmer/trä
 • Grundmur Natursten, lättklinker
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund, krypgrund

Servitut, etc

 • 0382IM-01/11663 - 1 - Avtalsservitut elledning mm -
 • 2 - Avtalsservitut - 2001-07-03
Bostadshus

Bostadshuset är ett renoverat, mycket charmigt torp från 1909 som byggdes ut 2010-2011. Renovering och utbyggnad är smakfullt och varsamt utförda för att bevara den gamla charmen.

Bergvärme med vattenburen golvvärme, vilket ger låga uppvärmningskostnader.

 

 

Entréplan

På entréplan finns kök, matsal, vardagsrum, två inglasade uterum, hall och entré samt badrum och tvättstuga. Entréplanet har genomgående laminatgolv med träimitation och vitmålad råspont som skapar en rustik känsla.

 

Kök

Trevligt och rymligt kök i direkt anslutning till matsalen. Köket har vit pärlspont, grå köksinredning och gott om förvaring i högskåp och överskåp. Köket är utrustat med vedspis med fin tegelvägg som skapar en rustik känsla, kyl, frys, ugn och micro i högskåp, diskamskin och spis. Här finns även plats för en större matgrupp.

 

Matsal

Matsal i fil med både kök och vardagsrum. Härlig gjutjärnskamin med tegelvägg bakom. Vitmålad råspont.

 

Vardagsrum

Vardagsrum med fin utsikt över hagarna och utgång till de två uterummen. Vitmålad råspont.

 

Entré

Rymlig entré via farstukvist med fina snickardetaljer. Grå pärlspont.

 

Hall

Öppen, välkomnande hall med vit råspont och smart, inbyggd förvaring under trappan.

 

Uterum

Två stora uterum med skjutdörrar i glas mellan sig. Uterummen är inglasade med öppningsbara skjutfönster. Ett av uterummen är isolerade. Härlig vy över trädgård och hagar. Vitmålad pärlspont. Ett av rummen har trägolv och det andra har laminatgolv (trägolv under). Från uterummen finns även utgång till den vedeldade badtunnan.

 

Tvättstuga

Rymlig och ljus tvättstuga med plastmatta och vitmålade väggar. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, vatten ho med arbetsbänk och flera garderober.

 

Badrum

Stort, härligt badrum med gråmålad pärlspont och plastmatta. I badrummet finns kaklat duschutrymme, WC, handfat och flera garderober.

Övre plan

På övre plan finns en liten WC och tre rymliga sovrum.

 

Övre hall

Tapetserade väggar, laminatgolv och vackra spegeldörrar med kammarlås till sovrummen.

 

Sovrum 1

Sovrum 1 har fina trägolv, tapetserade väggar och skjutdörrsgarderober med gott om förvaring i de tidigare kattvindarna. samt synliga, rustika träbjälkar.

 

Sovrum 2

Även sovrum 2 har laminatgolv, tapetserade väggar och synliga massiva träbjälkar.

 

Sovrum 3

Sovrum 3 har även det fina trägolv, tapetserade väggar och skjutdörrsgarderober med gott om förvaring i de tidigare kattvindarna.

 

WC

Mindre WC med plastmatta, toalett och handfat.

Trädgård

Välskött och prydlig trädgård med syrenhäck och gjutjärnsgrind som skärmar av mot den mindre vägen och skapar en insynsskyddad oas. Stora gräsytor för hundar och barn att leka på, välordnade rabatter och blomsterarrangemang samt fina lyktstolpar till belysning längs grusgången mellan bostadshus och stall/garage. Röda trästaket ramar in trädgården på andra sidan med hagarna precis intill trädgården, vilket ger en fin närhet till hästarna.

 

I trädgården finns även en trädgårdsbod och en vedbod.

Gårdsplan

Mycket välplanerad, mindre hästgård med allt du behöver. Den samlade gårdsplanen gör gården lättskött och ger ett prydligt intryck. Stall och garage är sammanbyggda med portar mot gårdsplanen. Stallet har även port till baksidan mot hagar och ridbana, vilket gör att det går att hålla den främre gårdsplanen prydlig. Traktorgaraget är placerat intill och tillsammans skapar byggnaderna en L-formation med goda parkeringsmöjligheter framför. På gårdsplanen finns även en jordkällare i fint skick.

Stall

Charmigt, lättskött stall med fem boxar om ca 3x3 m samt två fölboxar med ingång utifrån. Boxarna har vattenkoppar med värmeslingor och inredning i hård plast som är mycket slitstarkt. Stallet är luftigt med öppet upp till nock, vilket, tillsammans med fläkt, ger en god stallmiljö för hästarna. Stallet har även en sadelkammare. Utgång på baksidan av stallet ger snabb access till både hagar och ridbana. Baksidan är upplyst och här finns även ett mindre utrymme som används till foderrum där du kan köra in höbal direkt med traktor.

 

De två fölboxarna nås från baksidan via separat ingång. Fölboxarna är ca 3,3x4 m. Fölboxarna och stallet ligger vägg i vägg, vilket gör det möjligt att bygga ihop dessa vid behov. Vi fölboxarna finns separat, mindre förråd intill.

Hagar

Fin hagmark i direkt anslutning till både stallet. Hagarna går även förbi bostadshuset och gör att du lever med hästarna runt knuten. Blandade hagar med både en stor gräshage och en stor vinterhage. Hagmarken löper längs den långsmala fastigheten, vilket gör att du alltid har fin uppsikt över hästarna. Gräshagen har väderskyddande skog längs sin bortre gräns. Vinterhagen är kuperad med skogspartier. Ägaren arrenderar i dagsläget ytterligare några hektar betesmark i direkt anslutning till gården.

Ridbana

Upplyst ridbana om ca 25x40 m. Grus som underlag. Trästaket runt om med grind. Upplysning via fem LED-lampor runt om ridbanan. Även belysning mellan ridbanan och stallet samt vid ingångarna till hagarna.

Dubbelgarage

Isolerat dubbelgarage med slagportar. Gott om utrymme för verkstadsbänk etc. Gjuten platta.

Traktorgarage

Traktorgarage med tre stora slagportar. Oisolerat. Bra utrymme att få undan traktor, hästtransport, mindre lastbil etc.

Utförda renoveringar

Renovering bostadshus mellan 2010-2020

Nedervåning

Tillbyggnad av ett rum, toalett med dusch, tvättstuga samt hall. Isolering och nya innerväggar hela nedervåningen. Nya innertak hela nedervåningen. Ny trossbotten och nya golv med golvvärme. Ny köksinredning. Insatt diskmaskin och vitvaror. Spiskåpa med fläkt. Två verandor med två nya ytterdörrar. Ny vedspis och braskamin, nya rökkanaler i skorsten. Nytt yttertak i plåt. Plåtkupa på skorstenen. Tretton nya treglasfönster. Borrad bergvärme och panna. Iordningställande av nytt avlopp till en trekammarbrunn. Nya avloppsrör i huset. Två nybyggda inglasade uterum, varav ett är isolerat i väggarna. I anslutning till uterummen en terrass med en vedeldad badtunna.

 

Övervåning

Nya innerväggar med isolering. Nya innertak på hela övervåningen. Tre vattenburna element. Nya golv i hall och i ett rum. Nybyggd liten toalett. Två skjutdörrsgarderober. Ny ektrapp upp till övervåning.

Ny eldragning i hela huset med nytt elskåp med jordfelsbrytare.

 

2012 Nytt stall, fem boxar, indraget vatten, uppvärmd sadelkammare, varmvatten och tvättmaskin.

2012 I anslutning finns även ett nybyggt förråd och ett dubbelgarage indragen el i båda.

2013 Nybbygd vedbod och redskapsbod indragen el i båda. Nybyggt traktorgarage med plats för traktor, släpvagn och hästtransport.  Iordningställd inhängnad och elbelyst ridbana.

2017 Nytt foderrum i anslutning till stall, el indragen.

2020 Utbyggnad av stall med två fölboxar, el indragen.

Iordningställande av trädgård. Gräsmattor, planterat fruktträd, plattläggning, planterat buskar och perenner och rabatter. Trästaket runt huset.

KARTA