Kommande försäljning
Sekelskiftesdröm med underbar trädgård och torp
Långtoraby 31
4 500 000 kr

Fantastisk, smakfullt helrenoverad sekelskiftesvilla från slutet av 1800-talet, med underbar trädgård och charmigt torp. Det Det högt placerade huset om 200 kvm har genomgått en smakfull renovering in i minsta detalj där stort fokus har lagts på att bevara den gamla charmen och samtidigt få full modern standard.

Vacker, lummig trädgård med gott om äppelträd samt odlingsland på den insynskyddade, stora tomten på över 3 000 kvm. Intill huset finns ett charmigt torp med potential att bli ett väldigt fint extra boende där renovering har påbörjats.

På tomten finns även ett nybyggt, fint uterum, magasin, hönshus med växthus, jordkällare, vagnslider med möjlighet att byggas om till carport eller garage och hundgård. Solgården är en sann sekelskiftesdröm för dig som älskar den charm som bara ett sekelskifteshus och goda pendlings samtidigt med endast en timmes bilväg från Stockholm, 15 min från Enköping, 40 min till Uppsala och 35 min till Västerås. En fastighet att förälska sig i.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 3066 kvm
Boarea: 200 kvm
Byggår: 1879
Antal rum: 6
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning LÅNGTORA 6:16
Area
Tomtarea: 3066 kvm
Boarea: 200 kvm
Pris 4 500 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2018
  Byggnad 1 296 000 kr
  Tomt 402 000 kr
  Total 1 698 000 kr
  Bef. pantbrev 2 897 000 kr

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 349 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Vedeldning samt elpatron. Vattenburet värmesystem.
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om: två djupborrade vattenbrunnar, en gemensam och egen. Enskilt avlopp: 3-kammarbrunn med infiltration

Servitut, etc

 • 03-88:151 - 3 - Officialservitut väg -
 • 03-88:151 - 4 - Officialservitut vattentäkt -
 • 03-88:151 - 5 - Officialservitut vattenledning -
 • 03-88:151 - 1 - Officialservitut vattenledn - 2009-03-24
 • 03-88:151 - 6 - Officialservitut avlopp - 2009-03-24
Bostadshus

Fantastisk, smakfullt helrenoverad sekelskiftesvilla från slutet av 1800-talet, med underbar trädgård och charmigt torp. Det högt placerade huset om 200 kvm har genomgått en smakfull renovering med fina materialval där stort fokus har lagts på att bevara den gamla charmen och samtidigt få full modern standard. Huset består av 6 rum och kök, varav 2-3 sovrum med möjlighet att få fler sovrum, samt 2 badrum.

 

Med sina fem kakelugnar, vedspis, vackra massiva trägolv, pardörrar och generösa sällskapsytor är sekelskiftescharmen närvarande i hela huset. Det är inte alla hus som har kakelugn i både sällskapsutrymmen, badrum och sovrum.

 

Uppvärmning sker via vedeldning samt elpatron. Vattenburet värmesystem. Enskilt vatten och avlopp. 3-kammarbrunn med infiltration. Djupborrad vattenbrunn (ca 90 m) från 2018. Ytterligare grävd vattenbrunn (till torpet samt utkast på boningshuset) finns som är gemensam för fler fastigheter. Fiber är beställt och på gång från IP Only.

 

Trädgård

Vacker, lummig trädgård på den stora, insynsskyddade tomten om drygt 3 000 kvm. På framsidan finns en fin äppelträdgård och vackra rabatter. Den breda grusgången med fin kantsten och ljuslykta leder in till husets entré. På husets baksida finns ett stort odlingsland och en lummig trädgård i högt läge. Hela trädgården är otroligt välskött med fin stenläggning och med magasin, hönshus, växthus, jordkällare och tomt runt om som ramar in trädgården. Staket runt om trädgården med hundstängsel.

 

Rumsbeskrivning entréplan

Entréplanet har en öppen, härlig planlösning och består av en entré, kök, matsal, vardagsrum/sal, sovrum/allrum och badrum.

 

Entré
Rymlig entré i tillbyggnad från 2012. Grått klinkergolv med elektrisk golvvärme. Ingång till utrymme med bra förvaring och hunddusch som med fördel skulle kunna användas även som tvättstuga, samt pannrum.

 

Kök
Stort, härligt lantkök utöver det vanliga med öppen planlösning till matsalen. Vit köksinredning med extra djupa köksbänkar i ek. Köket har många fina detaljer såsom inbyggd sittbänk, vedspis och vackra, målade trägolv. Stort kök med plats även för matgrupp. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, spis och diskmaskin. Köket renoverades 2012.

 

Matsal
Ljus, luftig matsal i vacker glasveranda. Tidstypiska lister, pardörrar in till både vardagsrummet/salen och lilla salen/allrum, målade trägolv.  Den fina, vitmålade trätrappan är som ett smycke i rummet. Fina par-ytterdörrar leder ut till trädgården.

 

Vardagsrum
Stort vardagsrum/sal med kakelugn, målade trägolv och fina fönster mot äppelträdgården.

 

Lilla salen
Kan användas som allrum eller sovrum. Fin kakelugn, målade trägolv och förråd/mindre KLK.

 

Badrum
Stort, fint badrum i exklusiv stil. Snyggt klinkergolv med elektrisk golvvärme, vitt kakel samt pärlspont på väggarna. Badrummet pryds av vacker kakelugn. Badkar, WC och stort handfat. Föreställ er att ta ett varmt bad med en sprakande eld framför sig i den fina kakelugnen.

 

Rumsbeskrivning övre plan

På övre plan finns ett stort allrum, badrum samt två sovrum.

 

Allrum
Stort allrum med kakelugn, utgång till stor balkong med utsikt över den fina trädgården, laminatgolv och klädkammare/förråd i kattvind.

 

Sovrum 1
Stort sovrum med fint ljusinsläpp via två stora fönster, laminatgolv, ingång till kattvind med klädkammare samt fin kakelugn.

 

Sovrum 2
Mindre sovrum med ekparkett samt ingång via en mindre hall med garderob och förråd på båda sidor.

 

Badrum
Helkaklat badrum med elektrisk golvvärme, spotlights, WC, handfat, tvättmaskin och dusch.

 

Torp

På den fina tomten finns ett charmigt torp med potential att bli ett väldigt fint extra boende. Torpets tak lades om 2012, tillsammans med renovering av murstock och skorsten. Torpet består av fyra rum och toalett. De två rummen på entréplan är renoverade. På övre plan finns ytterligare två rum, dessa i renoveringsbehov. Luftvärmepump installerades 2016. Torpet skulle passa ypperligt som generationsboende, gästhus eller till uthyrning efter fortsatt renovering.

 

Uterum

Fint uterum byggt bredvid bostadshuset, i högt läge med trädgården som breder ut sig framför och med ett härligt solläge. Uterummet byggdes 2019, från Willab Garden. Skjutdörrar i glas som kan öppnas helt för de varmaste sommardagarna. Vit träfasad.

 

Magasin

Äldre magasin i timmerstomme. Magasinet består av tre utrymmen samt ett loft med ståhöjd. Idag används magasinet som redskapsbod och förvaring men skulle med fördel kunna användas som ateljé eller liknande. Enkupigt tegeltak.

 

Hönshus med växthus

Fint hönshus med hönsgård. Eftersom trädgården är instängslad kan hönsen även vara lösa i trädgården. 2014 byggdes ett charmigt växthus vid hönshuset.

 

Jorskällare

Stor jordkällare i fint skick där tak lades om 2014 och samtidigt renoverades en del av stommen.

 

Vagnslider

Vid grusplanen framför huset finns gott om plats för parkering av bilar och fordon. Här finns även ett långsmalt äldre vagnslider som med fördel skulle kunna göras om till carport eller garage. Trästomme med enkupigt tegeltak.

 

Hundgård

Hundgård i skuggigt läge med litet hundhus och robust, högt staket. Vid hundgården finns en mindre altan.

 

Renoveringar

2020
Pardörr med takutsprång över, entré från matsal
Renoverat två rum i torp

2019
Uterum Willab Garden

2018
Djupborrad brunn med tillhörande vattenfilter

2016
Värmepump installerades torp

2015
Badrum entréplan
Golv övre plan

2014
Nytt tak på jordkällare och en del av stommen
Växthus

2013
Omfattande elrenoveringar med bl.a. jordfelsbrytare
Mur och singel runt huset

2012
Badrum övre plan
Kök
Tillbyggd entré bostadshus
Tak lades om torp

KARTA