Fantastisk gård med stort ridhus och två bostadshus
Vänge-Körlinge 114
11 900 000 kr

Fin, välskött hästgård med ett ypperligt läge – endast 1,3 mil utanför centrala Uppsala. Avskilt läge vid vägs ände med närhet till väg 72 och goda bussförbindelser. Gården är komplett som hästgård med ridhus på 22×66 m med läktare och mycket bra underlag, två stall med totalt åtta boxar samt två uteboxar/träningsboxar och upplyst ridbana om 21x35m. Bostadshus från sekelskifte om 170 kvm, ett renoverat torp från 1887 om ca 60 kvm med sovloft samt ett äldre brygghus som skulle kunna renoveras till ytterligare ett bostadshus. På gården finns även en bra, uppvärmd verkstad med plats för kontor, en fin festlokal på logen, goda förvaringsutrymmen och lada med traktorgarage, carport, förvaring och plats för gym. Stor, uppgrusad gårdsplan med en samlad gårdsbild där hela gården är väl upplyst. Alla tak är bytta i närtid. Ytterligare betesmark arrenderas i direkt anslutning till gården. Närhet till både grundskola och förskola. Välkommen till en gård utöver det vanliga!

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 11615 kvm
Boarea: 170 kvm
Biarea: 45 kvm
Boarea: 60 kvm
Byggår: 1900
Antal rum: 6
VISNINGAR
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Uppsala
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning VÄNGE-KÖRLINGE 2:4
Area
Tomtarea: 11615 kvm
Boarea: 170 kvm
Biarea: 45 kvm
Boarea: 60 kvm
Pris 11 900 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2018
  Byggnad 1 179 000 kr
  Tomt 792 000 kr
  Total 1 971 000 kr
  Bef. pantbrev 5 000 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 89 000 kr/år
 • Renhållning 3 000 kr/år
 • Försäkring 17 100 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 349 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Luftvärmepump och pellets
 • Ventilation FTX - till- och frånluft
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel + bandtäckt plåt
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut, etc

 • 03-VÄN-137 - 1 - Officialservitut väg - 1939-12-28
Servitut

Officialservitut väg, Förmån
03-VÄN-137 - 1, 1939-12-28

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 179 000 kr
Mark, värde: 792 000 kr
Summavärde: 1 971 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1900
Värdeår: 1929

Bostadshuset

Inramad trädgård med syrénbuskar, häck samt björk- och äppelträd. Fin stenläggning pryder entrén och den stora amerikanska verandan bäddar för många fina kvällar. Verandan är placerad med uppsikt över ridbanan och delar av gårdsplan och samtidigt delvis avskild. Verandan är byggd på gjuten platta med elslingor för att underlätta att i framtiden kunna glasa in verandan till uterum. Runt trädgården finns ett ordentligt hundstängsel som håller inne även de större hundarna. Flera grindar med utgång både på fram- och baksida. Bakom bostadshuset finns ett trevligt odlingsland.

 

Entréplan

Välkomnande entré genom farstukvist. I entrén möts du av den gamla, fina trätrappan med klädkammare inunder samt vackra pardörrar i färgat glas som leder in till den inre hallen. Den inre hallen har trägolv och inbyggd garderob. På entréplan finns kök, vardagsrum, sovrum och badrum.

Det stora, ljusa lantköket är inbjudande och med många fina detaljer i snickarglädje. Gott om bänkyta och förvaring. I utrustningsväg finns kyl, frys, ugn, diskmaskin, spis och fläkt. Klinkergolv och vitmålade väggar samt vitt kakel ovan köksbänken. Fönster i två riktningar ger ett fint ljus i köket.

Ljust, stort vardagsrum med fina trägolv och ljust målade väggar samt fönster i flera riktningar mot den lugna trädgården.

Fint, renoverat badrum med vitt kakel och mörkgrå klinkergolv. WC, dusch, handfat med kommod.

På entréplan finns även ett stort sovrum. Vitmålat med vackra trägolv.

 

Övre plan

På övre plan möts du av en ljus, trevlig övre hall med skjutdörrsgarderob, trägolv och vitmålad träspont. På övre plan finns ytterligare tre sovrum och badrum. Sovrummen är ljusmålade med synliga träbjälkar och fina trägolv. Två av sovrummen är stora och det tredje har en stor klädkammare i kattvind.

Helkaklat, stort badrum med halvmånefönster med fin utsikt över gården. Stor dusch, dubbelhandfat med kommod och spegelskåp samt WC och arbetsbänk med förvaring.

 

Källare

Källaren har en tvättstuga/grovingång med gott om utrymme till förvaring. Här finns även ett pannrum, förvaringsrum och skafferi.

Torpet

Nyrenoverat torp, ca 60 kvm, med en stor amerikansk veranda som sträcker sig runt huset ner mot ån. Torpet som är byggt i timmerstomme är från 1887 med en utbyggnad för ett stort badrum och tvättstuga. Hall med klinkergolv och flera garderober, kök med massivt trägolv och bra köksutrustning, härligt vardagsrum med fönster i flera väderstreck, braskamin och sovloft. Uppvärmning med luftvärmepump och braskamin.

Brygghus

Äldre brygghus med nytt bandtäkt plåttak med möjlighet att renovera till ett mindre bostadshus. Idag endast timmerstomme med jordstampat golv.

Ridhuset

Ridhus med limträbalkar, underlag rubberground med fin sand som topplager, bevattning med pop-up system, läktare med egen ingång och en bra tränarhörna. Ridmått ca 20 X 62 m

Ridbana

Ridbana om ca 21x35 m. Upplyst och väl dränerad. Placerad i högt läge i mitten av gården.

Stall

Ett stall med 6 boxar om ca 3,5x4 m, en ponnybox samt fin sadelkammare med klinkergolv, arbetsbänk med vattenho och dusch samt kodlås. På loftet som går att nås både från stallet och direkt från sadelkammaren, finns gott om förvaringsutrymmen och torkrum med värme och avfuktare. På loftet finns flertal garderober. Loftet har ett rum med garderobsförvaring och stort grovfoderutrymme m.m.

 

Stall 2/gäststall

Litet, oisolerat stall med 2 boxar.

 

Stor gödselplatta, dold på gaveln av ridhuset och nära stallet. Praktisk och robust ramp som ger en säkrare vardagshantering.

 

Verkstad

Verkstaden har en stor port, elektrisk port samt generös takhöjd för att möjliggöra att även större fordon får plats. I del av verkstaden finns även ett loft i som går att göras till kontor - används idag som förvaring. Verkstaden är utrustad med en stor vinsch som eventuellt kan lämnas vid överenskommelse. Här finns även två Wasculator (större tvättmaskiner för hästtvätt m.m.). Verkstaden värms upp med luftvärmepump. Gjuten platta som är extra förstärkt, oljeavskiljare, vatten finns och avsättning för avlopp.

Festvåning

En stor loge som används som festlokal. Trägolv, synliga träbalkar, stora fönster på båda gavlarna och belysning med lyktor mm i hela lokalen. Här finns en barhörna och hela lokalen ger en rustik och härlig känsla.

 

Under festvåningen finns flera förrådsutrymmen samt hinderförvaring.

Vagnslider/garage/carport

Vagnslider med nytt plåttak 2016. En del av byggnaden har gjuten platta och en del har jordstampat golv. Viss del är av byggnaden är isolerad och används som gym. Tre slagportar som möjliggör att använda utrymmet som garage likväl som förvaring. 

Carport med plats för 2 bilar i anslutning till vagnslidret.

Gårdsplan/Hagar

Samlad, väl genomtänkt gårdsbild med en prydlig, väl upplyst gårdsplan som mitt. Stor, grusplan framför ridhuset. Hagmark om ca 2,2 ha arrenderas och det är både uppgrusade hagar och betesmark.

KARTA