Komplett hästgård i toppskick
Veckholms-Ål 6
9 500 000 kr

VISNINGARNA INSTÄLLDA! Fantastisk hästgård endast 50 min från Stockholm med ett gediget och smakfullt renoverat bostadshus om ca 180 kvm med pool och stor altan. Gästhus om ca 30 kvm, fint stall med ny boxinredning med 8 boxar, ridbana om ca 20×40 m och fantastiska betesmarker med lösdrift. Bygglov finns för ridhus om 22×60 m.

Gården ligger högt belägen, i en avskild oas med vidsträckta vyer över de böljande betesmarkerna. Robusta trästaket och vattenkoppar med värmeslingor i nästintill alla hagar. Upplysta grusvägar gjorda runt hela gården, perfekt som ridslinga. Helt enkelt en hästgård i toppskick för dig med höga krav!

Fastigheten (Veckholms-Ål 1:3) är en del av tre fastigheter (Veckholms-Ål 1:3, 1:10-11). Alla tre fastigheterna är till salu och ligger i direkt anslutning till varandra. De kan säljas var för sig eller tillsammans. Alla tre fastigheter har en sammanlagd areal på ca 21 ha. Möjlighet att kunna förvärva gården som juridisk person.

https://youtu.be/HOnY7rwC

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Betesmark: 3 ha
Åkermark: 3 ha
Tomtarea: 1000 kvm
Boarea: 180 kvm
Boarea: 30 kvm
Total mark: 6 ha
Antal rum: 5
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning VECKHOLMS-ÅL 1:3
Area
Betesmark: 3 ha
Åkermark: 3 ha
Tomtarea: 1000 kvm
Boarea: 180 kvm
Boarea: 30 kvm
Pris 9 500 000 kr
Taxeringskod 120
 • Värdeår 2008, Taxeringsår 2017
  Byggnad 2 391 000 kr
  Tomt 675 000 kr
  Åkermark 194 000 kr
  Betesmark 94 000 kr
  Total 3 066 000 kr
  Bef. pantbrev 3 650 000 kr

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 349 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plans villa
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (två st djupborrade brunnar). Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med reningsverk).

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING VECKHOLMS-ÅL GA:2 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING VECKHOLMS-ÅL GA:4 -
Bostadshus

Smakfullt renoverat bostadshus med högt läge, ryggåstak, stora panoramafönster från golv till tak och en härligt öppen planlösning. En stor altan med uppvärmd pool sträcker sig runt huset i alla väderstreck. Huset och altanen ligger högt placerat med fin utsikt och uppsikt över hagarna och gården som sträcker sig nedanför som i en dalgång. Vattenburen golvvärme i hela huset. Bergvärme.

 

En välkomnande entré med fri sikt mot den stora matplatsen och de generösa panoramafönstren mot altanen. Matsalen och köket ligger i anslutning med en köksö som avgränsning. Matsalen har utgång till både altan och veranda. Köket är platsbyggt och har samma dova crême-färg som är genomgående för huset. Stor köksö i L-form, inbyggd sittbänk i ett mysigt hörn av köket är bara några av detaljerna som gör att det här är ett kök att förälska sig i. Integrerad kyl, frys, ugn, spis, fläkt och diskmaskin.

 

Vackert vardagsrum utöver det vanliga. Braskamin, hög takhöjd med synliga takbjälkar, fönster från golv till tak i tre väderstreck och skjutdörrspartier till den stora altanen. Det höga läget på huset och hagarna runt knuten ger en känsla av att vara ett med naturen. Vackra massiva trägolv i samtliga sällskapsutrymmen och även i entrén.

 

I huset finns tre sovrum. Alla sovrum har heltäckningsmatta och ljust målade väggar. Sovrum 1 har en inbyggd garderobsvägg med bokhyllor och naturlig plats för TV, utgång till verandan och ingång till ett av badrummen. Sovrum 2 och 3 har vardera två garderober.

 

I huset finns två mycket rymliga badrum från 2018. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. Badrum 1 har badkar, dusch, dubbelhandfat med kommod och WC. Badrum 2 har dusch, handfat och WC. Helkaklad tvättstuga/groventré med två inbyggda garderober, tvättskåp, tvättmaskin, värmepanna och vattenho.

 

Fantastisk altan som sträcker sig runt huset i tre väderstreck. En del av altanen är under tak, vilket möjliggör att kunna välja antingen sol och skugga hela dagen. Pool med skjutbart pooltak i glas. Poolen värms upp av luftvärmepump.

Gästhus

Gästhus om ca 30 kvm med badrum, kökspentry, mindre allrum, mindre sovrum och loft. Gästhuset ligger högt beläget med närhet till stallet. Perfekt som gästhus, generationsboende eller arbetsbostad.Uppvärmning direktverkande el.

Gästrum och bastu

Vid bostadshuset finns två mindre byggnader med var sitt större gästrum, ett förråd och en bastu.

Stall

Ljust, luftigt stall med 8 boxar. Öppet upp till taknock vilket skapar bra luft och rymd i stallet. Fin boxinredning varav 6 boxar har öppen boxinredning. Boxar om 3x3 m, alla med öppningsbara fönster. I stallet finns sadelkammare, fikarum, foderkammare och ny, stor spolspilta. Stallet har direkt anslutning till foderförvaring som man även kan nå från baksidan av stallet och köra in med traktor. I stallet finns en luftvärmepump, sadelkammaren och fikarummet har elslingor i golvet.

Ridbana

Upplyst ridbana om ca 20x40 m med trästaket runt om och grus som underlag.

Hagar

Gården har varierande stora, öppna gräshagar och enstaka kuperade skogshagar med en lösdrift. Alla hagar har robust trästaket med gjuten hagstolp. All mark är instängslad, vilket ger fina, stora betesmarker.

Nästintill alla hagar har vattenkoppar med värmeslingor.

Ridslingor

Fina grusvägar runt om gården med trästaket på båda sidor och de flesta belysta.

 
Ridvägar i Trögd

Ridvägar i Trögden är en förening som bildadades 2004 ligger i den sydöstra delen av Enköpings kommun i Uppsala län. Där har man funnit ett sätt för både ryttare, markägare och andra Trögdsbor att hitta en form för en god samverkan med ett starkt nätverk .

De har gjort överenskommelser med markägare om ridvägarna som idag är nära 60 km och som ska göra att markägare/arrendatorer med detta ska slippa ryttare ”överallt” på markerna.

Läs mer på deras Facebooksida: Ridvägar i Trögden

Angränsande fastigheter

Veckholm 1:11: 8,5 ha fina betesmarker med fyra lösdrifter. Utgångspris: 2.900.000 kr.

Veckholm 1:10: 6,1 ha fina betesmarker med en lösdrift.  Utgångspris: 2.500.000 kr.

Video

Länk till video på gården:

 

https://youtu.be/HOnY7rwCfms

KARTA