Kommande försäljning
Charmig, lagom stor hästgård med bra läge i Bollebyggd
Stenstorpsvägen 11, Bollebygd
3 900 000 kr

Här har du ett unikt tillfälle att förvärva denna gemytliga och lagom stora hästgård i privat läge. Sommarhagar, vinterhagar, belyst ridbana och stall med tre boxar. Det finns bra ridvägar som ligger i direkt anslutning till gården. Huset är smakfullt renoverat och står på en stor, rogivande och barnvänlig trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och soligt sydvästläge. Promenadavstånd till förskola och grundskola F-6. Bekvämt pendlingsavstånd till både Göteborg (35 min bilväg) och Borås (20 min bilväg).
Kontakta oss nu för att få mer information och diskutera möjligheterna att förverkliga er dröm!

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Betesmark: 2 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Biarea: 155 kvm
Boarea: 106 kvm
Total mark: 2.1 ha
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Gabriella Reif Beyer
Blivande mäklare

FASTIGHET

Kommun Bollebygd
Församling Bollebygd
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning FJÄLLASTORP 2:7
Area
Betesmark: 2 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Biarea: 155 kvm
Boarea: 106 kvm
Pris 3 900 000 kr
Taxeringskod 120
 • Betesmark 32 000 ha
  Total 1 409 000 kr
  Bef. pantbrev 1 850 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 12 000 kr/år
 • El 33 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 000 kr/år
 • Sotning 1 000 kr/år
 • Samfällighet 1 600 kr/år
 • Renhållning 2 343 kr/år
 • Försäkring 6 043 kr/år
 • Vägavgift/snöröjning 1 600 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 049 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Pelletspanna
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Chimneypot Murad
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
 • Metal Work Plåt
 • Grundläggning Källare/krypgrund
 • Energiklass E
 • Energiprestanda 27 927 kWh/m²/år

Servitut, etc

 • 15-IM3-79/2370 - 1 - Avtalsservitut -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning BOLLEBYGD FJÄLLASTORP GA:1 -
 • 1 - Avtalsservitut - 1979-03-14
Stallet

Fint, ljust stall på 66 kvm med tre boxar, varav två för storhäst och en för D-ponny. Två uppställningsplatser, plats för förvaring av kraftfoder och tillskott, samt övrig utrustning man vill ha tillgänglig inne i stallet. Utgång till gödselstack på baksidan. Isolerat stall byggt 2003 med träfasad, plåttak, god ventilation och vatten indraget. Ny elcentral 2011.

Sadelkammarefinns några meter från stallet. Den är uppvärmd och här får man plats med 5-6 sadlar och övrig utrustning till häst och ryttare.

 

 

Ridbana

Fin ridbana som är trevligt placerat på höjden i mycket nära anslutning till stallet. Ridbanan är belyst och har måtten ca 20x40 m. Skyddande skog ger lä en blåsig dag.

 

Bostadshus bottenplan

Välkommen in i den härliga, fräscha entrén med smarta förvaringsmöjligheter av ytterkläder. Parkettgolv och pärlspont/tapetserade väggar.

Kök: Ett modernt och ljust kök med separat skafferi och utgång till den ljuvliga, stora altanen genom pardörrar. Köket är inrett med ljusa, släta luckor och stilren stenskiva som arbetsbänk. Här finns det spishäll, fläkt, inbyggd ugn/micro, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Den underbara fiskbensparketten pryder golven. Vitmålade väggar.

Vardagsrum: Det trevliga, ljusa vardagsrummet är i öppen planlösning med köket och har en härlig braskamin som värmer och myser upp. Även här finns den underbara fiskbensparketten och väggarna är vitmålade.

Sovrum 1: Sovrummet har stora fönsterpartier där man kan njuta av den underbara utsikten av den stora trädgårdstomten och hästhagarna. Även härifrån finns det en utgång till den stora altanen. Goda förvaringsmöjligheterna i flera garderober bakom huvudgaveln. Golvet pryds även här av fiskbensparkett och väggarna är  målade i en djupblå färg.

 

Bostadshus övre plan

Övre hall med WC: Mindre hall/allrum med trägolv och tapetserade väggar. En mindre WC med plastmatta på golv och vägg. Här finns det en toalett, handfat och spegel.

Sovrum 2: Sovrummet har även här trägolv och målade väggar. Ljust och härligt sovrum med fönster i två väderstreck. Förvaringsmöjligheter genom två garderober.

Sovrum 3: Sovrummet har ett härligt trägolv och målade väggar. Förvaring genom två garderober. Tre fönster ger mycket ljus i rummet.

Sovrum 4/walk-in-closet: Ett mindre sovrum som även kan användas som walk-in-closet. Snedtak samt trägolv och målade väggar.

Bostadshus källarplan

Nedre hall: Mindre hall med klinkergolv och vitmålade väggar. Härifrån nås ett mindre förråd placerat under trappan samt installationsutrymmet för el och vatten.

Badrum: Helkaklat badrum med bastu och golvvärme (el). Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar med takdusch.

Tvättstuga/groventré: Från groventrén har man en egen ingång från utsidan. Praktiskt när man kommer in med stallkläder. Klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns det tvättmaskin, tvättho och bra förvaringsmöjligheter.

Pannrum: I anslutning till källarentrén finns pannrummet med klinkergolv, vitmålade väggar och plats för pelletsförråd. Här finns ingången till krypgrunden.

Trädgård och uteplatser

Bostadshuset ligger högt belägen med söderläge.från kök och sovrum 1. Från kök och sovrum 1 når man ut till den stora altanen Här finns det plats för både mat- och loungemöbler.  Här njuter man av den rogivande och barnvänliga trädgårdstomten med fruktträd och bärbuskar. Med utsikt över hästhagar och soligt sydosttläge är det verlkigen en plats att njuta av. Vid huvudentrén finns det en stor veranda under tak. Även här finns det plats för möblemang. 

Gården omges av härlig natur, skog, hästagar och trevliga ridvägar.

Garage/verkstad med kontor

Garagebyggnad på ca 65 kvm med loft på ovanvåning om ca 80 kvm. Garaget ligger i bottenvåning och har betonggolv och träbeklädda väggar. Här har man utrymme för en bil och verkstadsbänk samt bra förvaringsutrymmen för övriga verktyg och utrustning. 3-fasuttag.Träfasad, betongpannor på tak  och elektrisk garageport. Ovanpå garaget finns loftet som har balkong och egen ingång genom stora glaspartier. Här ligger det ett fint vitsåpat trägolv och väggarna har vitmålad liggande träpanel. De två större fönstren har fin utsikt över trädgårdstomten och hästhage och de många små fönstren ger fint ljus i den öppna och rymliga planlösningen. Värms upp med luft/luftvärmepump. Utmärkt till hemmakontor, verksamhet (t.ex. yogagrupper eller som fotostudio) och är den perfekta festlokalen när man har många på besök. Byggdes 2009.

Carport

Carport med plats för två bilar. Här finns det eluttag vid båda bilplatserna samt ett förråd på 20 kvm. El och belysning finns i förrådet. Träfasad och betongpannor på tak. Byggdes 1998.

Intill fastigheten finns det ytterligare parkeringsplatser, så här finns det bra parkering för ev. inackorderingar och gäster samt möjlighet att lasta hästarna i lugn och ro.

Gäststuga / Attefallshus

På den trevliga trädgårdstomten finns det en gäststuga/attefallshus på ca 25 kvm. Här har man en mindre hall och ett rum med enklare kök/pentry, plats för dubbelsäng, soffa och bord. Stugan har laminatgolv och vitmålade väggar. Badrum med toalett, handfat och duschkabin. Plastmatta och vitmålade väggar. Gäststugan är utmärkt att användas som tonårsboende, inkvartering för gäster eller varför inte för uthyrning. Byggdes 2001

Renoveringar

Beskrivning / renoveringar /förbätttingar. 

2018 - Nytt kök, utbyggnad av nytt sovrum samt altandäck
2017 - Målning av fasad på bostadshuset
2016 - Asfaltering av väg
2015 - Nytt avloppsreningssystem, Alnarp Cleanwater (ACT Naturall)
2013 - Färdigställande av loft/hemmakontor/festlokal ovanför garaget om ca 80 kvm samt nytt badrum, tvättstuga och källare
2011 - Braskamin, renovering av skorsten (insatsrör i kaminkanal samt glidgjutning och exteriör förstärkning av skorstenen) Ny elcentral i stallbyggnad. Minikök/pentry i gäststugan/Attefallshus
2009 - garagebyggnad om 60 kvm
2003 - Ekonomibyggnad/stall om 66 kvm med 3 stallplatser med vatten och god ventilation samt anläggning av ridbana 20 x 40 meter med belysning
2002 - Nytt tak, fasad och veranda, 201 - Nybyggnation av gäststuga/Attefallshus om ca 25 kvm med badrum
1998 - Ny carport med 2 bilplatser, eluttag och förråd om ca 20 kvm

Område

Olsfors är ett litet och mycket trevligt samhälle tillhörande Bollebygds kommun. Här bor du i ett naturskönt område med bara 3 km till två fina badsjöar  och med bra pendlingsväg till både Borås och Göteborg, 25 respektive 35 min.

Skola och omsorg:I Örelundsskolan går barn i åldrarna 6-12 år. I direkt anslutning till skolan finns även förskolan Sörån. På Sörån går barn i åldrarna 1-6 år. Bussförbindelser/kommunikation: Från Olsfors tar man bussen till Bollebygd eller Borås för vidare anslutningar.

Ridklubbar: På både Bollebygds Ridklubb och Borås Fältrittklubb är det härlig klubbanda och mycket goda träningsmöjligheter på väldigt fina anläggningar. Man når anläggningarna på 15 respektive 20 minuter med trailer.

Natur och fritid: I Olsfors finns IF Olsfors samt IK OMEGA med aktiviteter fotboll, styrketräning, terränglöpning, orientering, gymnastik, aerobics, boxersize, innebandy och boule Området kring Omegastugan erbjuder även elljusspår. Till Sandaredsbadet är det ca 7 km. I nära anslutning till gården kliver man på Sjuhäradsleden som väster ut tar en till Hindås och österut hela vägen till Mullsjö.

 

KARTA