Kommande försäljning
Härlig, mindre gård med idylliskt läge
Torstuna Grinda 15
3 500 000 kr

Mindre gård med ett lugnt, idylliskt läge vid vägs ände. Den stora, fina tomten lämpar sig utmärkt för den odlings- eller trädgårdsintresserade. På gården finns ett trevligt bostadshus om 120 kvm, en gäststuga, separat kontor, garage och maskinhall/verkstad med stalldel. Den stora hallen om ca 250 kvm har hög takhöjd och höga portar samt en rymlig grusplan utanför. Stall med tre boxar i verkstaden. En fastighet med möjligheter, charm och ett idylliskt läge! En dryg timme till Stockholm, ca 20 min till Enköping, 40 min till Västerås och 50 min till Uppsala.

Boendeform: Gård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 6663 kvm
Boarea: 120 kvm
Byggår: 1924
Antal rum: 4
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning GRINDA 1:6 och GRINDA 3:5
Area
Tomtarea: 6663 kvm
Boarea: 120 kvm
Pris 3 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 115 000 kr
  Tomt 653 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 768 000 kr
  Bef. pantbrev 1 815 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 22 900 kr/år
 • Vatten/Avlopp 5 230 kr/år
 • Sotning 900 kr/år
 • Renhållning 2 850 kr/år
 • Försäkring 7 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 655 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Luftvärmepump
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad brunn). Enskilt avlopp (minireningsverk från 2021).
Bostadshus

Bostadshuset är 120 kvm från 1924. Uppvärmning sker med två luftvärmepumpar samt vedkamin och elpanna för varmvatten och radiatorer. Huset har tre sovrum, stort vardagsrum med matplats, kök, WC med tvättstuga och ett stort badrum. 

Entréplan

Hallen är ljus och rymlig med goda avhängsningsmöjligheter. Från hallen når du kök och vardagsrum. Vardagsrummet är rymligt med plats för matgrupp och direkt utgång till den inglasade verandan. I vardagsrummet finns en fin gjutjärnskamin. Köket har plastmatta och är utrustat med stort skafferi, spis, ugn, diskmaskin, kyl/frys och en braskamin (ej i bruk). Från köket nås en rymlig WC med ett stort förråd och tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare samt varmvattenberedare. 

Övre plan

Övre plan har en övre hall som är ljus med plats för skrivbord och utgång till en balkong med utsikt över trädgården och uppsikt över gårdsplanen. Övre hallen har en klädkammare och en inbyggd garderob. På övre plan finns tre sovrum. Sovrum 1 är rymligt med ett eget badrum. Badrummet är mycket stort och helkaklat. Här finns badkar, WC, handfat, handdukstork och elektrisk golvvärme. De andra två sovrummen är något mindre med varsin inbyggd garderob. Alla sovrum har parkettgolv. 

Trädgård

Fin, uppväxt trädgård med pioner, prunkande äppelträd, potatisland och rabatter. En trädgård som ger fina odlingsmöjligehter. Utanför huset finns en trevlig altan, inbäddad i den lummiga trädgården. I trädgården finns även ett mindre växthus samt lusthus med vy över åkrarna

Hela trädgården är instängslad med hundstaket. Från husets inglasade veranda finns en enklare hundgård där hundarna kan gå in direkt till verandan. Detta är en liten gård där du bor vid vägs ände med möjlighet att tillgodose både hund-, häst-, trädgårds- och bilintresse.

 

Maskinhall/verkstad

Stor maskinhall om ca 250 kvm (ca 25x9,5 m). Hallen har stora, höga portar och kan få in även större fordon. Gjuten platta och isolerat. Utmärkt som verkstad. I hallen finns även ett kontorsrum. En dröm för den bilintresserade! I maskinhallens bortre del finns idag ett stall med tre boxar.

Utanför hallen finns en mycket stor grusplan/vändplan. Den isolerade hallen, grusplanen utanför, kontorsrummet samt kontorsrummen ovanför garaget ger många möjligheter för den fordonsintresserade eller till och med för att kunna ha verksamhet hemma på gården. 

Stall och hagar

I maskinhallen finns en stalldel med tre boxar. Högt i tak och utgång direkt till hagen utanför. En av boxarna är ca 3,5x3,5 och de andra två är ca 3,5x3 m. Vatten med elslinga är inkopplat till stallet. 

Hagen är fin med varierande skogsdungar och betesmark. Hagen är på inlånad mark (muntlig överenskommelse). 

Gäststuga

Gäststuga med ett stort allrum, dusch och bastu (ej i bruk idag). Allrummet är ljust med fönster i tre riktningar. Gäststugan värms upp med en luftvärmepump. I gäststugan finns även ett förrådsutrymme. 

Garage, förråd och loft

Ekonomibyggnad med enklare garage och förrådsutrymmen samt ett loft. Loftet har ett stort rum och ett mindre om totalt ca 40-50 kvm. Utmärkt kontor, hobbyrum, tonårsrum. Loftet är isolerat och värms upp med en luftvärmepump. 

Två fastigheter

Gården består av två intilliggande fastigheter med olika fastighetsbeteckningar: Grinda 1:6 och 3:5. Alla byggnader finns på Grinda 1:6 som är 4293 kvm. Grinda 3:5 är enbart tomtmark om 2370 kvm, vilket skapar goda möjligheter för den som exempelvis vill kunna bygga ett generationsboende.

Område

Ett rofyllt område med vacker natur och samtidigt med bra pendlingsavstånd.

Det finns flera förskolor i området, de två närmaste finns i Härnevi och i Fjärdhundra (både ca 8 km bort/ca 10 min bilväg). I Fjärdhundra finns  även skola årskurs 1-9. Skolbuss stannar precis vid grinden till tomten. Gymnasium finns i Enköping.

Hästtätt område där flera gårdar i närområdet har stallplatser. Flera av dessa har även ridhus.

Pendlingsavstånd
18 km till Enköping (ca 20 min) där man kan ta tåg vidare till Stockholm Västerås m.m.
En dryg timmes bilväg till Stockholm, mindre än 40 min till Västerås, 50 min till Uppsala och 30 min till Sala

KARTA