Hästgård om 9 ha med fina betesmarker och ridhus
Nickbo 265
5 500 000 kr

Välkommen till Nickbo, en hästgård med stor potential! Här finns ett högt beläget bostadshus och en äldre gäststuga intill. En rymlig, lugn gårdsplan knyter an alla byggnader. Här har du det mesta du kan behöva i hästvägar: en stor stallbyggnad med totalt 15 boxar (7 boxar om ca 13 kvm och 8 boxar om ca 9 kvm), både ridhus och ridbana om ca 20×40 m, höskulle ovan stallet och otroligt fina betesmarker runt om gården med vindskydd i flera av hagarna. Här finns även ytterligare två ekonomibyggnader, den ena med förråd och stort garage på gjuten platta med plats för mindre verkstad samt en mycket stor ekonomibyggnad med högt i tak. Här finns gott om plats för din maskinpark, förvaring eller varför inte som lösdrift? I Nickbo bor du mitt i vacker natur med närhet till flera naturreservat, bl.a. Hårsbäcksdalen med sina vackert dramatiska dalgångar. Ca 30 min bilväg till Enköping och ca 1 h 10 min till Stockholm.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Betesmark: 1 ha
Åkermark: 6 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Biarea: 77 kvm
Boarea: 140 kvm
Total mark: 91 193 kvm
Antal rum: 7
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Heby
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning NICKBO 1:4
Area
Betesmark: 1 ha
Åkermark: 6 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Biarea: 77 kvm
Boarea: 140 kvm
Pris 5 500 000 kr
Taxeringskod 120
 • Värdeår 1965, Taxeringsår 2017
  Byggnad 2 390 000 kr
  Tomt 360 000 kr
  Åkermark 203 000 kr
  Betesmark 17 000 kr
  Total 2 750 000 kr
  Bef. pantbrev 2 300 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 43 850 kr/år
 • Vatten/Avlopp 650 kr/år
 • Sotning 980 kr/år
 • Samfällighet 1 000 kr/år
 • Renhållning 2 500 kr/år
 • Försäkring 18 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 349 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla med källare
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Betong
 • Stomme Lättbetong
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om, en grävd brunn och en borrad brunn. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Betongplatta
 • Energiklass D
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning HEBY NICKBO GA:1 -
 • 1917-807 - 1 - Officialservitut väg - 2000-12-21
 • 1917-807 - 2 - Officialservitut vattentäkt - 2000-12-21
 • 1917-843 - 1 - Ledningsratt starkström - 2001-12-17
Bostadshus

Bostadshuset om ca 140 kvm med 77 kvm biarea är högt beläget med utsikt över gården. Trevlig planlösning med stora, öppna sällskapsytor och fyra sovrum samt källare som ger god förvaring. Genomgående ekparkett på entréplan och askparkett på övre plan. Ytskikt är ommålade och omtapetserade i större delen av huset av fackman i höstas (målat och tapetserat) av yrkesperson. Fina treglasfönster i hela huset, de flesta byttes 2015. Uppvärmning via bergvärme ger låga uppvärmningskostnader.

Entréplan

På entréplan finns en ljus, trevlig hall med blå klinkergolv med elektrisk golvvärme och en inbyggd garderob. Här finns även ett stort vardagsrum med matsal och öppen spis. Fönster i tre riktningar ger ett härligt ljus. I anslutning till vardagsrummet finns ett allrum. Trevligt kök som har allt du kan tänkas behöva. Köksluckor i ek och massiva bänkskivor i granit och rostfritt stål. Köket har kyl, frys, ugn, induktionshäll, fläkt, upphöjd diskmaskin, integrerad micro och gott om förvaring i många överskåp.  Intill köket finns en rymlig matplats. Liten groventré och WC i originalskick.

Övre plan

På övre plan möts man av ett ljust allrum, badrum och tre sovrum. Sovrum 1 är stort med skjutdörrsgarderob längs hela gaveln, ingång till kattvind och en egen balkong med utsikt över hästhagarna och ridbanan. Sovrum 2 och 3 är mindre sovrum med två inbyggda garderober vardera. Badrummet är helkaklat med blått klinkergolv med elektrisk golvvärme och vitt kakel. Takfönster ger fint ljus i badrummet. Badrummet har badkar, WC, handfat med kommod och handdukstork.

Källarplan

I källaren finns en nedre hall med klinkergolv, ett rymligt gästrum med laminatgolv, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt ett torkrum intill tvättstugan. Källaren har även en stor verkstad som tidigare varit garage (garageporten är idag utbytt mot en ytterdörr). I källaren finns också pannrum och en matkällare.

Gäststuga

Äldre gäststuga som är inrett som gästhus. Entré med kökspentry (kylskåp, diskbänk och ho), plats för mindre matgrupp och en inredd WC med mulltoalett. Gäststugan har ytterligare två mindre rum/sovrum. Träfasad med tegeltak. 

Stallbyggnad

Två separata stalldelar i en av ladorna.

Stall 1 består av 8 boxar om ca 3x3 m. Stallet har en bred stallgång och utgång direkt till gödselhanteringen på baksidan. Gjuten betongplatta.

Stall 2 består av 7 stora boxar med äldre boxinredning. 6 boxar om ca 3,8x3,8 m och två små ponnyboxar avdelade i en stor box. Öppet, luftigt stall med uppbindingsplats som skulle kunna göras till ytterligare en box vid behov. Sand-/stengolv.

En äldre spolspilta finns med ingång både från stall 2 och utsidan. Spolspiltan är strategiskt belägen på sidan av stallet för att undvika att sprida fukt till stallet.

Sadelkammare finns med ingång från stall 1 i ladan intill. Ladan och stallbyggnaden är sammanbyggda i ett L, vilket skapar mycket goda förvaringsutrymmen i direkt anslutning till stallet och en lugn gårdsplan framför byggnaderna.

Höskulle ovan hela stallbyggnaden med ingång från stallet och utifrån via landgång.

Putsad fasad och träfasad. Plåttak från 2014.

Lada

Mycket stor, öppen lada med bärande konstruktion utan stolpar i ladan, vilket skapar mycket goda förvaringsutrymmen. Ladan och stallbyggnaden är sammanbyggda, vilket gör att ladan smidigt kan användas till foderförvaring m.m. En del av ladan skulle med fördel kunna användas som lösdrift till hagen bakom och runt ladan. Större delen av ladan har plankgolv. Träfasad. Plåttak från 2014.

Vagnslider med garage/verkstad

Vagnslider med stor skulle. Vagnslidret består av fyra utrymmen som nås från utsidan via slagdörrar. Nymålat.

Utrymme 1: förvaringsutrymme med uppgång till skullen.

Utrymme 2: stort garage på gjuten platta med plats för verkstad

Utrymme 3: En box och en uppbindningsplats som tidigare använts som hovslagarsmedja.

Utrymme 4: förvaringsutrymme uppdelat i tre delar.

Ridhus

Ridhus om ca 20x40 m med sand som underlag. Träfasad. Plåttak från 2014.

Ridbana

Fint belägen ridbana med hagarna runt omkring. Trästaket runt ridbanan om ca 20x40 m med grus som underlag.

Hagar och vindskydd

Fina, stora gräshagar runt om hela gården. Två av de stora gräshagarna har egna vindskydd. En av de största hagarna går runt ladan och stallbyggnaden där det finns gott om utrymme i ladan att göra en lösdrift som då hamnar i direkt anslutning till stallet.

Renoveringar

2009 Parkettgolv entréplan

2010 bergvärme installerades och en extra vattenbrunn borrades

2011 Köket renoverades

2012 Fasad och fönster

2013 Marksten och fasadmålning

2015 Taken lades om på stallbyggnaden, ladan och ridhuset (plåttak)

2018 Nya fönster och markis allrum övervåning

2019 Renovering av ytskikt inomhus med parkettgolv på övervåningen, golvvärme huvudentré och ommålning/tapetsering av större delen av huset

 

KARTA