Nybyggd gård om 3,3 ha med toppenläge
Gryta-Säva 48, Säva
6 550 000 kr

Fantastisk möjlighet att förvärva en mindre gård om 3,3 ha endast några kilometer från Örsundsbro och med toppenläge till Uppsala, Stockholm, Enköping, Västerås m.m. Bostadshus om 150 kvm och isolerat dubbelgarage byggda 2019 med fina ängsmarker runt omkring som skulle passa utmärkt till en hästgård eller för dig som vill bo lantligt med fin omgivning. Bostadshuset har en ljus öppen planlösning där du redan i entrén möts av de rymliga och luftiga sociala ytorna. Stora fönsterpartier och ryggåstak i vardagsrum, entré och kök ger både ljus och rymd. Huset har, utöver de sociala ytorna, fyra sovrum, två badrum, tvättstuga och inglasat uterum. Ingen fastighetsskatt på tio år och låga driftskostnader. Solceller finns både på hus och garage. Fiber och elbilsladdare finns.

Gården är inbäddad i fin natur i ett hästtätt område med Säva Ridcenters ridhus bara några hundra meter från gården. Området har en aktiv ridvägsförening som håller efter många och fina ridvägar. Gården ligger intill banvallen som erbjuder mycket fin promenad, cykel- och ridväg året runt.

Med endast några minuter promenad till 55:an och busshållplats finns goda pendlingsmöjligheter med såväl bil som buss. Buss 804 är en av de mest frekventa busslinjerna i Uppland både dagar, kvällar, nätter och helger, vilket gör att du kan bo på gård och åtnjuta bekvämligheterna av kollektivtrafik. 8 min till Örsundsbro med skola årskurs 1-9, flera förskolor, Ica, restauranger, butiker m.m. Knappa 25 min till centrala Uppsala (2 mil), en dryg timme till centrala Stockholm (8 mil) och 25 min till Enköping.

Boendeform: Gård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 32690 kvm
Åkermark: 3 ha
Boarea: 150 kvm
Total mark: 32690 kvm
Byggår: 2019
Antal rum: 5
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning GRYTA-SÄVA 3:17
Area
Tomtarea: 32690 kvm
Åkermark: 3 ha
Boarea: 150 kvm
Pris 6 550 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2019, Taxeringsår 2023
  Byggnad 3 748 000 kr
  Tomt 1 115 000 kr
  Åkermark 260 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 4 863 000 kr
  Bef. pantbrev 2 965 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 24 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 11 000 kr/år
 • Sotning 300 kr/år
 • Renhållning 2 502 kr/år
 • Försäkring 6 111 kr/år
 • Övrigt 700 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plans hus
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburet golvvärmesystem
 • Ventilation Mekanisk frånluft
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad vattenbrunn)/Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration)
 • Grundläggning Betongplatta

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • 03-IM1-85/46012 - 1 - Avtalsservitut väg mm -
 • 1 - Nyttjanderätt - 1972-05-03
 • 03-IM1-74/4626 - 1 - Avtalsservitut kraftledning - 1974-06-26
 • 2 - Avtalsservitut - 1974-06-26
Bostadshus

Mycket trevligt, ljust bostadshus från 2019 om 150 kvm. Bostadshuset har en ljus öppen planlösning där du redan i entrén möts av de rymliga och luftiga sociala ytorna. Stora fönsterpartier och ryggåstak i vardagsrum och entré ger både ljus och rymd. Huset har, utöver de sociala ytorna, fyra sovrum, två badrum, tvättstuga och inglasat uterum.

 

Ingen fastighetsskatt på tio år och låga driftskostnader. Uppvärmning via frånluftsvärmepump med värmeåtervinning. Vattenburen golvvärme i hela huset. Genomgående ekparkettgolv. Hustillverkare är A-hus. Fiber finns.

 

RUMSBESKRIVNING

Entrén är öppen och ljus med härlig takhöjd. Intill entrén finns ett kapprum där du kan få undan ytterkläder på ett snyggt och smidigt sätt. Entrén har klinkergolv. I entrén finns även ett helkaklat badrum med toalett, handfat och dusch. Från entrén ser du direkt in till det inbjudande vardagsrummet som är rymligt och även det med ryggåstak. Detta tillsammans med de stora panormafönstrena och pardörrar till altanen utanför ger rummet både otrolig rymd och ljus. 

 

Öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Köket är ljust med en stor köksö, en rymlig matplats och stora fönster samt altandörr. Köket är utrustat med dubbla vattenhoar, kyl, frys, ugn, spis med fläkt och diskmaskin. Den stora altanen utanför ger fin närhet mellan inne- och utemiljö, och har både sol dag- och kvällstid.

 

Från tvättstugan finns utgång till det stora inglasade uterummet med skjutdörrar i glas. Uterummet har fin vy över tomten och här kan ni sitta i kvällssolen och njuta av middagar m.m. Uterummet är byggt 2021 och är vår-/höst-isolerat. Tvättstugan har klinkergolv och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med vattenho och överskåp som erbjuder bra förvaring.

 

Huset har totalt fyra sovrum. Sovrum 1 är rymligt och ljust. Sovrum 2 och 3 är något mindre. Sovrum 4 är placerat med ingång från vardagsrummet, avskilda från de andra sovrummen, vilket gör rummet ypperligt som kontor eller gästrum. I anslutning till sovrum 1-3 finns ett stort, helkaklat badrum med handfat, toalett, handdukstork, dusch och badkar. 

 

Dubbelgarage

Ett isolerat dubbelgarage byggt 2019 om ca 36 kvm. Utanför garaget finns laddare för elbil. Garaget har dubbla elportar och solceller.

 

Marker

En mindre gård om 3,3 ha bestående av fina ängsmarker runt omkring. Markerna är släta och skulle passa utmärkt som betesmark eller för odling, alternativt för dig som söker ett fint lantligt boende med en större tomt och fina omgivningar. 

 

Hästgårdsmöjligheter

Med sina 3,3 ha skulle gården kunna passa utmärkt för dig som söker en hästgård. Gården är inbäddad i fin natur i ett hästtätt område med Säva Ridcenters ridhus bara några hundra meter från gården. Området har en aktiv ridvägsförening som håller efter många och fina ridvägar. 

 

Positivt förhandsbesked för stall har funnits men har nu gått ut. 

 

Med nästintill nybyggt bostadshus och dubbelgarage och fina marker samt närhet till ridhus, kan du som vill få bygga upp ditt egna drömstall skapa en fantastisk mindre hästgård med ett toppenläge.

 

Bara några hundra meter från gården finns stort ridhus (ca 20x80m) tillhörande Säva Ridskola. Det går bra att lösa ridhuskort.

 

Område

Med endast några minuter promenad till 55:an och busshållplats finns goda pendlingsmöjligheter med såväl bil som buss. Buss 804 är en av de mest frekventa busslinjerna i Uppland både dagar, kvällar, nätter och helger, vilket gör att du kan bo på gård och åtnjuta bekvämligheterna av kollektivtrafik. 8 min till Örsundsbro med skola årskurs 1-9, flera förskolor, matbutik, restauranger, butiker m.m. Knappa 25 min till centrala Uppsala (2 mil), en dryg timme till centrala Stockholm (8 mil) och 25 min till Enköping.

 

Vacker omgivning med många fina promenad- och cykelstråk - däribland den gamla banvallen som går precis intill gården.   Närhet till Sävaån. 

 

Driftskostnader

Bostadshuset från 2019 har mycket bra energivärden och ger därför låga driftskostnader. Dessutom finns solceller både på husets och garagets baksidor. Solcellerna är precis inkopplade och beräknas generera ca 10.000 kWh/år. 

 Årsförbrukning för uppvärmning och el av bostadshuset är ca 11 500 kWh.

 

Vatten och avlopp

Avloppet är en slamavskiljare med fosforfällning och markbädd gjord 2019. 

 

Vattenbrunnen är djupborrad ca 75 m.

 

KARTA