Parhus med en egen oas
Gammelekevägen 43
2 500 000 kr

SÅLD! Välkommen till Gammelekevägen 43 i Salnecke, Örsundsbro. Med ett toppenläge för pendling och vid vägs ände i ett attraktivt villaområde i Örsundsbro bor du med gångavstånd till buss och skogen inpå knuten med mycket fina promenadstråk. Ett lugnt och trevligt område med gångavstånd till matbutik, skola, förskola m.m.

Parhuset är 74 kvm med en trevlig planlösning med två sovrum, kök med matplats, vardagsrum, stort badrum och hall med klädkammare. Huset har solceller, vilket ger låga driftskostnader. Bakom bostadshuset, med avskilt läge, finns den fantastiska och unika altanen och poolområdet. Här finns en fin inglasad veranda, ett stort trädäck med pool, bar och fina planteringar – en alldeles egen avskild oas på tomten. Huset är vid vägs ände med vacker skog inpå knuten och altanen, vilket ger ett rofyllt och privat läge. Mycket välskött!

På fastigheten finns även en carport med laddstation för elbil, ett förråd och en trädgårdsbod samt fina planteringar och odlingslådor. Fiber finns. Kommunalt vatten och avlopp.

Örsundsbro är strategiskt placerat mellan Uppsala och Enköping med frekvent busslinje (buss 804). Här har du gångavstånd till busshållplatsen, vilket ger mycket goda pendlingsmöjligheter även med kollektiv trafik. Från både Uppsala och Enköping går tåg vidare till Stockholm. Dryga två mil till såväl Enköping som Uppsala (ca 25 min bilväg) och 6 mil till Stockholm central (knappa timmen med bil).

Boendeform: Radhus
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 74 kvm
Tomtarea: 440 kvm
Byggår: 1991
Antal rum: 3
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Församling Lagunda
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning SALNECKE 1:119
Area
Boarea: 74 kvm
Tomtarea: 440 kvm
Pris 2 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
  • Värdeår 1991, Taxeringsår 2024
    Byggnad 1 128 000 kr
    Tomt 577 000 kr
    Totalt taxeringsvärde 1 705 000 kr
    Bef. pantbrev 1 875 900 kr

DRIFTKOSTNAD

  • El 16 000 kr/år
  • Samfällighet 12 360 kr/år
  • Renhållning 2 500 kr/år
  • Försäkring 4 800 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 5 558 kr/år

BYGGNAD

  • Byggnadstyp 1 plans radhus
  • Uppvärmning Elpanna med vattenburna element och 2 st luftvärmepumpar
  • Ventilation Mekanisk frånluft
  • Fasad Trä
  • Tak Betongpannor
  • Bjälklag Trä
  • Stomme Trä
  • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  • Grundläggning Betongplatta

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

  • GA1 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING SALNECKE GA:2 -
  • 0381IM-07/6256 - 1 - Avtalsservitut starkströmsledning/nätstation mm - 2007-03-20
  • 1 - Avtalsservitut - 2007-03-20
  • 2 - Nyttjanderätt - 2007-04-04
  • 3 - Nyttjanderätt - 2007-04-17
Bostadshus/parhus

Parhuset är vid vägs ände med en fin hörntomt mot den vackra skogen intill, vilket ger ett rofyllt och privat läge. Huset är 74 kvm med en trevlig planlösning med två sovrum, kök med matplats, vardagsrum, stort badrum och hall med klädkammare. Uppvärmning med elpanna med vattenburna element och två luftvärmepump. Fiber finns.

RUMSBESKRIVNING

Entré med klinkergolv, golvvärme och avhängning samt en luftvärmepump. I hall, vardagsrum och kök ligger en fin ekparkett. Hallen har även en stor praktisk klädkammare.

Köket är trevligt med moderna släta köksluckor i en smakfull blågrå matt nyans. Köket har plats för en mindre matsalsgrupp. Köket är utrustat med integrerad ugn och micro, spishäll med fläkt, skafferiskåp, diskmaskin och en extra bred kyl/frys med ismaskin (iskuber). Gott om förvaring i köksskåp och överskåp.

Vardagsrummet är ljust med fönster mot altanen och utgång till det ljusa uterummet.

Det helkaklade badrummet är rymligt med badkar, dusch, handfat, toalett, torktumlare, tvättmaskin och varmvattenberedare samt golvvärme.

I huset finns två sovrum i bra storlek. Båda sovrummen har plastmatta. Sovrum 2 har en luftvärmepump som går att ställa in på AC samt fönster mot skogen.

Altan med poolområde

På husets baksida finns ett mycket fint poolområde. Den stora altanen vid poolområdet är både insynsskyddad och placerat harmoniskt vid skogskanten. Här finns en fin mindre pool (Folkpool) som är belyst med spotlights, vilket skapar en härlig effekt kvällstid. Altanen bjuder in till såväl avkoppling som umgänge. Vid altanen finns ett inglasat uterum med skjutdörrar och -fönster i glas samt ingång till huset. Altanen har även en fin bar under tak med bardisk, utekök och drinkkyl inbyggd i väggen. Många fina planteringar som tillsammans med skogen intill ger en lummig känsla. Mycket bra solläge med sol hela dagen och kvällen. Här har du din alldeles egna avskilda oas på tomten!

Trädgård

Mycket välskött trädgård med fina planteringar och odlingslådor både på husets framsida och baksida. En dröm för den odlings- eller trädgårdsintresserade som är ute efter en mindre och lättskött tomt med många möjligheter. Trädgården tillsammans med altan och poolområde skapar en unik tomt anpassad för att kunna nyttja varje kvadratmeter på ett mycket smakfullt sätt.

Carport och förråd

Sammanbyggt med huset finns carport med laddstation för elbil. Framför carporten finns en ytterligare parkeringsplats. Intill carport finns soputrymme, ett isolerat förråd och en trädgårdsbod.

Område

Med ett toppenläge för pendling och vid vägs ände i ett attraktivt villaområde i Örsundsbro bor du med gångavstånd till buss och skogen inpå knuten med mycket fina promenadstråk. Ett lugnt och trevligt område med gångavstånd till matbutik, skola, förskola m.m.

Örsundsbro har matbutik, tandläkare, flera restauranger, bistro, frisör, lanthandlar, inredningsbutiker och den kända Iittala outlet m.m. Här finns även en populär skola årskurs 1-9 och flera förskolor.

Örsundsbro är strategiskt placerat mellan Uppsala och Enköping med frekvent busslinje (buss 804). Här har du gångavstånd till busshållplatsen, vilket ger mycket goda pendlingsmöjligheter även med kollektiv trafik. Från både Uppsala och Enköping går tåg vidare till Stockholm. Dryga två mil till såväl Enköping som Uppsala (ca 25 min bilväg) och 6 mil till Stockholm central (knappa timmen med bil).

Renoveringar och förbättringar

2022

Solceller installerades

2019

Altan byggdes ut en tredje gång

2017

Köket renoverades

Nya golv (ekparkett) i kök och hall

2016

Altan byggdes ut

2013

Pool

Uterum renoverades

Första altandelen byggdes

Trädgårdsbod byggdes

Teknisk info

Fiber finns.

Laddare till elbil (går att styras via app)

Total elförbrukning för hela fastigheten är 12 000 kWh/år.

Solceller från 2022 som genererar ca 11 500 kWh/år.

Samfällighetsavgift täcker vatten och avlopp väg (snöröjning, sandupptagning/vårstädning) och TV-abonnemang (grund).

KARTA