Kommande försäljning
Imponerande villa med gästhus och en mycket rymlig tomt
Källbacken 12
8 500 000 kr

Välkommen till Källbacken 12, en unik fastighet i Alsike, Knivsta. Huvudbyggnaden, uppförd 2003, är en imponerande villa på 193 kvm som kombinerar klassisk stil med modern komfort. Villan har generösa sällskapsytor och fyra välplanerade sovrum samt två fullt utrustade badrum. Högt i tak och fönster i flera väderstreck bidrar till ett härligt ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär.

Intill huvudbyggnaden ligger ett charmigt gästhus på 53 kvm, byggt 1960 och renoverat år 2010. Detta hus erbjuder ett allrum, kök, badrum och ett sovrum – idealiskt för användning som generationsboende eller för uthyrning tack vare sin separata infart.

Fastigheten har även ett isolerat dubbelgarage som inkluderar praktiskt förrådsutrymme. Den omgivande trädgården är en sann fristad med lummiga fruktträd, syréner och fina rabatter. Här finns gott om plats för lek och rekreation på den stora gräsmattan.

Den rymliga altanen vid huvudhuset är perfekt för avkopplande stunder och middagar under bar himmel. Fastighetens totala tomtarea uppgår till hela 4748 kvm, vilket garanterar privatliv och frihet.

Beläget i en mycket eftertraktad del av Knivsta erbjuder detta hem närhet till lokala skolor, affärer och andra nödvändiga tjänster samtidigt som det ligger naturskönt med direkt närhet till skogsområden. Kommunala anslutningar såsom vatten, avlopp samt fiberanslutning säkerställer en smidig vardag.

Ypperligt pendlingsläge med endast 45 min till centrala Stockholm, drygt 15 min Arlanda och 20 min till Uppsala.

Boendeform: Enfamiljsvilla
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 193 kvm
Biarea: 53 kvm
Tomtarea: 4748 kvm
Byggår: 1960, 2003
Antal rum: 6
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Knivsta
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning VRÅ 1:191
Area
Boarea: 193 kvm
Biarea: 53 kvm
Tomtarea: 4748 kvm
Pris 8 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1960, Taxeringsår 2021
  Byggnad 3 662 000 kr
  Tomt 1 647 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 5 309 000 kr
  Bef. pantbrev 2 662 500 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 85 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 8 000 kr/år
 • Sotning 1 500 kr/år
 • Samfällighet 3 000 kr/år
 • Renhållning 3 800 kr/år
 • Försäkring 17 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 525 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Frånluft
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning KNIVSTA EKEBY GA:2 -
 • 03-KNI-534 - 1 - Officialservitut väg - 1968-05-09
 • 03-KNI-534 - 2 - Officialservitut väg - 1968-05-09
 • 03-KNI-534 - 3 - Officialservitut vattentäkt - 1968-05-09
 • 0330-2017/26 - 2 - Officialservitut väg - 2018-01-03
Bostadshus

Bostadshuset, byggt 2003, är en imponerande villa på 193 kvm som kombinerar klassisk stil med modern komfort. Villan har generösa sällskapsytor och fyra välplanerade sovrum samt två fullt utrustade badrum. Högt i tak och fönster i flera väderstreck bidrar till ett härligt ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär. 

 

Uppvärmning via frånluftsvärmepump och värmeåtervinning. Huset har smart el. Fiber finns. 

 

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Genomgående klinkergolv och vattenburen golvvärme på entréplan. 

 

Entré

Välkomnande entré via farstukvist och pardörrar. Rymlig entré med ingång till kök och vardagsrum. Vardagsrummet är ljust och luftigt med fönster i tre riktningar samt en vacker kakelugn och ekparkettgolv.

 

Köket är även det rymligt med en ljus matplats med vy över den egna avskilda trädgården och utgång till altanen. Köket har gott om förvaring och är fullt utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, spis och micro.

 

På entréplan finns även en praktisk groventré med tvättstuga. Tvättstuga/groventré är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp sam installationer såsom frånluftsvärmepump. Från groventrén nås gästrummet/sovrum 4/kontor. Detta rum har en snygg och praktisk helvägg med inbyggda garderober. Badrummet på entréplan är helkaklat med dusch, toalett och handfat.

 

Övre plan

Genomgående ekparkettgolv på övre plan.

 

På övre plan möts du av ett rymligt och ljust allrum som sträcker sig hela husets bredd med stora ljusinsläpp i två riktningar samt utgång till balkong. Allrummet har ryggåstak med öppet till nock, vilket förstärker den rymliga, luftiga känslan i rummet. 

 

På övre plan finns, utöver allrummet, tre sovrum med egna klädkammare och ett badrum. Sovrum 1 är ett lugnt rum med en stor klädkammare precis utanför. Sovrum 2 och 3 är trevliga sovrum med varsin egen klädkammare.

 

Badrummet är lyxigt och något utöver det extra. Det renoverades 2023 och här finns en tydlig isnpiration från Japan med två kranar för traditionellt japanskt bad och en stilren inredning. Badrummet har dusch, badkar, dubbelhandfat, toalett och handdukstork.

 

Mindre bostadshus/gästhus

Det mindre bostadshuset om 53 kvm är byggt 1960 och renoverat 2010. Detta hus erbjuder ett allrum, kök, badrum och ett sovrum - idealiskt för användning som generationsboende eller för uthyrning tack vare sin separata infart.

 

Huset består av ett rymligt allrum med vitmålade trägolv och en fin öppen spis (ej i bruk) som ger rummet en rustik känsla. Allrummet har även ett kökspentry med kyl/frys, handfat och spis. Badrummet är helkaklat med dusch, toalett och handfat. Ett separat sovrum som är rymligt nog för en dubbelsäng, även här fina vitmålade trägolv. 

 

Gästhuset är ett trevligt mindre hus som är fullt utrustat.

 

Trädgård och tomt

Den omgivande trädgården är en sann fristad med lummiga fruktträd, syréner och fina rabatter. Här finns gott om plats för lek och rekreation på den stora gräsmattan. Den rymliga altanen vid huvudhuset är perfekt för avkopplande stunder och middagar under bar himmel.

 

Fastighetens totala tomtarea uppgår till hela 4748 kvm. En tomt i denna storleken i ett villaområde är unikt och nästintill garanterar privatliv och frihet.Här kan du få det bästa av två världar: att åtnjuta bekvämligheterna av att bo i ett trevligt och charmigt samhälle och samtidigt friheten och möjligheten till avskildhet som en stor tomt ger.

  

Garage

Fastigheten har även ett isolerat dubbelgarage som inkluderar praktiskt förrådsutrymme.

 

 

Renovering/förbättringar

2024

Belysning kök och badrum nedervåning

Ugn

Köksluckor och nya stommar ovan kyl

2023

Ny kyl/frys

Målat hus + monterat staket

Nytt staket

Sol/insynsskydd

Helrenovering badrum övervåning

2022

Balkong

2018

Altan

2012

Tvättstuga

2009

Gäststuga

2008

Garage (isolerat + innertak + golv)

Plattläggning

Asfaltering uppfart

 

Område

Alsike är ett populärt och trevligt samhälle. Området är mycket barnvänligt med både skolor och förskolor. Här bor du med bra service med närhet till matbutiker, skolor, gym m.m. I Knivsta, knappa 5 km bort, finns ett ännu större utbud av restauranger, matbutiker, systembolag, bageri, butiker m.m.

 

Alsike är omgiven av fin natur och flera naturreservat såsom Lunsen-området, motionsspår och vandringsleder.

 

Ypperligt pendlingsläge med endast 45 min till centrala Stockholm, drygt 15 min Arlanda och 20 min till Uppsala. Snabb access till motorvägspåfart (endast 4 min med bil). Det går även enkelt att pendla med kollektivtrafik. I Knivsta finns tågstation med avgångar till Stockholm, Arlanda och Uppsala. Med tåg tar det en knapp halvtimme till Stockholm, endast 8 min till Arlanda och 10 min till Uppsala. 

 

KARTA