SÅLD! Charmig och välskött gård
Enåkersby 244
3 200 000 kr

Välkommen till en mycket charmig och välskött gård med möjlighet till enkel hästhållning för några få hästar. Här har du ett nyrenoverat, fint och charmigt bostadshus från 20-talet med en välskött trädgård och en samlad gårdsplan intill.
En komplett, liten hästgård för dig som vill ha ett fint boende och bo nära dina hästar på ett smidigt och trevligt sätt. Gården har även bra odlingsmöjligheter. Fiber och elbilsladdare finns. På gården finns ett stall med två boxar som har direkt utgång till vinterhage med vindskydd och lunchautomater. Boxarna har foderautomater för både grov- och kraftfoder. Ytterligare en fin sommarhage finns. Detta tillsammans med den kompakta gårdsbilden möjliggör enkel hästhantering. Det är 12 mil till Stockholm, 1 h till Uppsala, 26 min till Sala och 13 min till Heby som är närmaste samhälle. Från Heby går det lätt att pendla kollektivt med tåg till Uppsala (tågresa ca 20 min) och Gävle. Från Uppsala går det att åka vidare till Stockholm via pendeln.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Boarea: 125 kvm
Biarea: 8 kvm
Tomtarea: 12881 kvm
Byggår: 1928
Antal rum: 4
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Heby
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning ENÅKERSBY 9:9
Area
Boarea: 125 kvm
Biarea: 8 kvm
Tomtarea: 12881 kvm
Pris 3 200 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2022
  Byggnad 823 000 kr
  Tomt 285 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 108 000 kr
  Bef. pantbrev 1 810 500 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 21 211 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 440 kr/år
 • Sotning 1 222 kr/år
 • Renhållning 2 211 kr/år
 • Försäkring 5 040 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 310 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Direktverkande el, luftvärmepump och eldstäder
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad vattenbrunn)/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • samfallighet_1 - Samfällighet HEBY ENÅKERSBY S:1 -
 • samfallighet_2 - Samfällighet HEBY ENÅKERSBY S:2 -
Bostadshus

Mycket charmigt och smakfullt renoverat bostadshus från 1920-tal. Bostadshuset har nästintill helrenoverats det senaste året med nya ytskikt, renovering av kök och badrum samt nya fönster och nydragen el. Huset om 125 kvm har kök, vardagsrum och badrum på entréplan och tre sovrum på övre plan. 

Entréplan

En rymlig hall med klädkammare och plastmatta med golvvärme samt pärlspont på väggarna. Från hallen kommer du in i en inre hall med ett skafferi/städskrubb och ett badrum. Badrummet är renoverat 2022 och är rymligt med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. Badrummet har plastmatta med golvvärme.

Köket är ett härligt lantkök renoverat 2022 med fina massiva trägolv, vedspis och kakelugn. Köket har gott om bänkyta och skåpsförvaring samt en köksö. I köket finns plats för ett ordentligt matbord. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn och diskmaskin. Köket har fin uppsikt över gårdsplanen, stall och hagar. Från köket når du det charmiga vardagsrummet med samma fina massiva trägolv som i köket samt ytterligare en kakelugn. Från vardagsrummet har du vy ut över sommarhagen. 

Övre plan

Övre planet har en övre hall med trägolv och en kontorsplats med vy över hagarna nedanför. Sovrum 1 är rymligt med klädkammare i kattvinden, fina trägolv och synlig murstock som värmer upp när det eldas i någon av eldstäderna. 

Sovrum 2 är ett fint sovrum med målat trägolv och är ett genomgångsrum till sovrum 3 intill. Sovrum 3 är ett mindre sovrum/gästrum/kontor med målade trägolv och skjutdörrsgarderober med speglar. 

Trädgård

Fin, välskött trädgård med odlingsland, köksträdgård och växthus. Här finns med andra ord goda odlingsmöjligheter. Trädgården ramas in av fina trästaket med hästarna intill. En trädgård att trivas i!

Vid huset finns en stor altan med fin vy över gården och hagarna. En del av altanen har ett skärmtak som erbjuder lä och väderskydd. 

I trädgården finns även en jordkällare.

Ekonomibyggnader

På gården finns tre ekonomibyggnader: en lada med inrett stall och förrådsmöjligheter, ett uthus med förråd och inrett gym samt en stor ny carport.

Ekonomibyggnaderna är samlade runt den stora grusade gårdsplanen och ger en fin, skyddad gårdsbild. 

Stall och hagar

Stallet har två boxplatser om ca 9 kvm och tillräcklig takhöjd för stora hästar. I stallet finns en isolerad sadelkammare. Båda boxarna har foderautomater för både grov- och kraftfoder, vilket gör att det går att förbereda och därefter automatisera fodergivor både morgon och kväll.

Med ingång från stallet finns ytterligare en stalldel som är nyinredd med skötplats och spolspilta samt plats för kraftfoder. Denna stalldel har lägre takhöjd än resterande stall. Ovanför denna stalldel samt ovanför sadelkammare finns varsitt höloft. 

Båda boxarna har utgång direkt till vinterhagen på stallets baksida. Här har ett stort takutsprång byggts vid stallet som fungerar som vindskydd. I vinterhagen finns lunchautomater för grovfoder. Vid vindskyddet och vid lunchautomerna har det grusats upp ordentligt för att möjliggöra att hagen används året om.

Utöver vinterhagen finns även en stor sommarhage med en träddunge som erbjuder skugga för hästarna de varmaste dagarna. Båda hagarna har fina, robusta trästaket mot gårdscentra och infartsväg.

Den kompakta gårdsbilden, foderautomaterna i både stall och vinterhage samt lösningen med direkt access mellan vinterhage och varje box gör att gården ger möjlighet till en enkel hästhållning. Här är en gård där både hästar och människor kommer trivas!

 

Ridmöjligheter

Hästtätt område med flera ridhus, ridbanor och travbanor i närheten. Bland annat finns Heby RF 14 km bort som har två stora ridhus. Det är en aktiv klubb som anordnar mycket träningar och tävlingar.

Uthus

Fint uthus i timmer. Uthuset har fyra rum varav tre av dessa används som förråd. Utöver dem är det andra rummet isolerat med en fungerande vedspis. Här har det inretts till ett mysigt gym. 

Carport

Vid stallet och gårdsplanen finns en stor ny carport med plats för tre stora fordon såsom liten lastbil, hästtransport eller traktor.

Lada

I ladan finns stallet samt flera förrådsutrymmen och vedbod. 

Område

Stockholm 12 mil, 1 h till Uppsala, 26 min till Sala. 13 min till Heby till närmaste samhälle. I Heby finns matbutik, skolor m.m. Lätt att pendla kollektivt med tåg som går från Heby. Tåget direkt till Uppsala (tågresa ca 20 min) och Gävle. Vidare från Uppsala går det att åka vidare till Stockholm via pendeln.

Här bor du i en levande landsbygd och vacker omgivning. Knappt 2 km bort ligger Runhällens bygdegård som har gym för medlemmar för 500kr/år. Under sommaren anordnas pubkvällar med matservering för hela familjen varje fredag. Det anordnas även midsommarfirande, Valborgsbrasa och andra typer av roliga aktiviteter. Inom 5 km når man den lokala köttbonden med självbetjäning samt potatisodlare med gårdsförsäljning. Inom närområdet finns flera badplatser som vackra Östa naturreservat samt mindre skogssjöar. Välkommen att uppleva det bästa med landsbygden!

Renoveringar och förbättringar

 

Bostadshus:

2023

Altantak ovanför veranda

2022

Nya fönster, (Elitfönster)

Ny el med nya säkringsskåp bostadshus

Nytt kök
Kyl och frys

Helrenoverat badrum
Ny varmvattenberedare
Ny tvättmaskin
Nytt golv förråd/städskrubb

Trappa och allrumsgolv slipat

Tilläggisolerat tak
Tilläggisolering av kattvind, barnrum och allrum övervåning
Fasad målad
Delvis ny panel bostadshus
Tillbyggnad av altan

Vattenreningsfilter mot förhöjda flouridvärden (för barn under 2 år) kök

2021
Nya furugolv i kök, matsal, vardagsrum och sovrum
Om och tillbyggnad av barnrum och kontor. Originalgolv och originaltak framtaget och målat.

Nya tapeter i matsal, vardagsrum, allrum uppe, barnrum, kontor och sovrum 2021-2023

Nya wifi-element övervåning 2022

Stall:

2021

Installering av av vatten och avlopp
Hästdusch
Tvättmaskin stall
Ny belysning stall (bluetooth/wifistyrda)
Ny el med nya säkringsskåp enligt "säker gård"-standard
Nytt vkärmtak vinterhage
kraftfoderautomater. 2 fack per box
Höautomater 2 fack per box
Höautomater vinterhage 2 fack
Nya trästaket i hagar och runt gården 2021-2023
Vinterhage grusad med markduk (400 ton)

Övrigt:

2023

Växthus

Målning fasad uthuslänga

2022
Elbilsladdare med lastbalansering
Ny carport

2021
Hydrofor till vattenpump
Ny el med säkringsskåp uthuslänga
luftledningar nedgrävda
El, vatten och avlopp förberett för attefallshus/friggebod

Rabatter, äppelträd och odlingsland 2021-2023
Utomhusbelysning stall, bostadshus, carport och grindar (wifistyrda) 2021-2022

Renoveringar från tidigare ägare

Ny luftvärmepump 2020

Altan 2019

Golvvärme farstu/hall 2018

Inrett stall 2017

Djupborrad brunn 2017

Teknisk information

Total elförbrukning för hela gården är 8661 kWh/år. 

All el på gården är utbytt eller genomgången.

Fiber finns.

Elbilsladdare finns installerad i carporten. 

Vattenbrunnen är djupborrad (95 m) och anlagd 2017. Avloppet består av en 3-kammarbrunn med infiltration. 

KARTA