SÅLD! Mycket fint markområde med förberedd tomt med högt läge
Kärrhagen 10
2 250 000 kr

Mycket fint markområde om 2 ha med en förberedd tomt med förhandsbesked för bostadshus som kommer få ett högt och vackert läge med härliga vyer över de öppna vidderna och de egna markerna. Med ett rofyllt läge vid vägs ände och samtidigt med bra pendlingsläge, erbjuder denna egendom en ypperlig möjlighet att bygga upp er drömgård eller drömboende i en fantastisk omgivning. Marken skulle lämpa sig väl som hästgård med fin åker-/betesmark och intilliggande skogspartier som ger möjlighet till varierande hagmarker och samtidigt ger en fin inramning på fastigheten. Marken passar även för annan djurhållning, odling eller för dig som söker ett lantligt boende med lugnt läge vid vägs ände och gott om eget utrymme att nyttja fritt. Tomten är belägen i Botkyrka kommun, som är känd för sina natursköna områden och närhet till både stad och landsbygd. Endast 45 min till centrala Stockholm, 20 min till Tumba, knappt 30 min till Södertälje och 30 min till Nynäshamn.

Boendeform: Tomt
Ägandeform: Friköpt - Tomt
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Botkyrka
Ägandeform/typ Friköpt - Tomt
Beteckning BYRSTA 8:14
Area
Tomtarea: 20058 kvm
Pris 2 250 000 kr

Taxeringsinformation

BYGGNAD

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

  • GA1 - Gemensamhetsanläggning BOTKYRKA BYRSTA GA:1 -
  • 0126K-12137 - 1 - Ledningsrätt starkström - 1993-11-04
  • 0127-2022/89 - 1 - Officialservitut väg - 2023-01-04
Mark

Mycket fint markområde om 2 ha med en förberedd tomt med förhandsbesked för bostadshus som kommer få ett högt och vackert läge med härliga vyer över de öppna vidderna och de egna markerna. Med ett rofyllt läge vid vägs ände och samtidigt med bra pendlingsläge, erbjuder denna egendom en ypperlig möjlighet att bygga upp er drömgård eller drömboende i en fantastisk omgivning.

Marken skulle lämpa sig väl som hästgård med fin åker-/betesmark och intilliggande skogspartier som ger möjlighet till varierande hagmarker och samtidigt ger en fin inramning på fastigheten. Marken passar även för annan djurhållning, odling eller för dig som söker ett lantligt boende med lugnt läge vid vägs ände och gott om eget utrymme att nyttja fritt.

Åkermarken är idag utlånad via muntlig överenskommelse till lantbrukare. Notera att arrendatorn först måste få skörda sin höstsådd under nästa år (antagligen augusti) innan tillträde av åkermarken kan fås av en köpare.

Förhandsbesked bostadshus

Förhandsbesked för bostadshus finns. En stor tomt är väl förberedd med sand och grus, vilket drastiskt drar ner kostnader för markjobb. Tomten har ett högt och vackert läge med härliga vyer över de öppna vidderna och de egna markerna. En mycket fin plats för bostadshus och trädgård.

Blivande gård

Med sina 2 hektar erbjuder detta område utmärkta möjligheter för den som önskar skapa sin egen liten hästgård eller kanske bedriva annan form av djurhållning eller odling. Marken har fin åker-/betesmark och intilliggande skogspartier som ger möjlighet till varierande hagmarker och samtidigt ger en fin inramning på fastigheten. Marken passar även för annan djurhållning, odling eller för dig som söker ett lantligt boende med lugnt läge vid vägs ände och gott om eget utrymme att nyttja fritt.

Fastigheten är taxerad som jordbruksfastighet, vilket gör att det är enklare att bygga ekonomibyggnader m.m.

Område

Tomten är belägen i det lantliga Botkyrka kommun, som är känd för sina natursköna områden och närhet till både stad och landsbygd. Botkyrka kommun erbjuder många fördelar såsom närhet till service, skolor och fritidsaktiviteter samt goda kommunikationer via kollektivtrafik och vägnät. Här finns även flertalet naturreservat och vandringsleder för den friluftsintresserade, vilket gör platsen perfekt för den som söker en aktiv livsstil i harmoni med naturen.

Endast 45 min till centrala Stockholm, 20 min till Tumba, knappt 30 min till Södertälje och 30 min till Nynäshamn.

Typkod och taxering

Fastigheten är idag taxerad som en småhusenhet (210) tomtmark för helårsbostad. Enligt beslut om speciellt uppskattningvärde från Skatteverket kommer fastigheten med största sannolikhet att få typkod som en obebyggd lantbruksenhet (110) vid nästa taxering.

KARTA