SÅLD! Mindre hästgård med fint nybyggt hus
Åbylundsvägen 13
10 500 000 kr

Komplett mindre hästgård med en stort fint bostadshus från Eksjöhus om 198 kvm. Gården har allt man behöver för den lilla hästgården: ett mindre stall med fyra uteboxar varav två fölboxar, en nyanlagd ridbana om ca 25×45 m, tre egna hagar med fint A-staket och en ligghall. På gården finns dessutom en lägenhet om 35 kvm, perfekt som tonårsboende eller för uthyrning.

Bostadshuset är ett gediget 2-plans hus med högt i tak, stora fönsterpartier och en öppen planlösning med stora, ljusa rum. Bostadshuset är byggt 2021 med bergvärme som uppvärmning. Fiber finns.

Gården ligger granne med flera hästgårdar och har närhet till flera duktiga tränare; endast 1 km till Segersta Gård. Många fina ridvägar. Bra pendlingsläge med 15 min till Bålsta där pendeltåg går till Stockholm m.m. 55 min till centrala Stockholm med bil. En dryg km till Mälaren.

En perfekt hästgård om ca 1 ha för dig som vill bo riktigt bra och ha en privat, lättskött hästgård.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 9661 kvm
Boarea: 198 kvm
Byggår: 2021
Antal rum: 6
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Håbo
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning SEGERSTA 1:78
Area
Tomtarea: 9661 kvm
Boarea: 198 kvm
Pris 10 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 2021, Taxeringsår 2022
  Byggnad 3 248 000 kr
  Tomt 1 125 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 4 373 000 kr
  Bef. pantbrev 7 010 800 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 33 364 kr/år
 • Vatten/Avlopp 2 000 kr/år
 • Samfällighet 3 600 kr/år
 • Renhållning 1 200 kr/år
 • Försäkring 10 600 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 2 plansvilla
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Betongplatta
 • Status Energidekl. Ej utförd

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning HÅBO SEGERSTA GA:3 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning HÅBO ÅBY GA:1 -
 • 0305-11/17 - 1 - Officialservitut väg - 2011-09-23
 • 0305-11/17 - 2 - Officialservitut väg - 2011-09-23
Bostadshus

Stort fint bostadshus från Eksjöhus om 198 kvm i två hela plan. Det gedigna huset har högt i tak, stora fönsterpartier och en öppen planlösning med stora, ljusa rum. Bostadshuset är byggt 2021 med bergvärme som uppvärmning. Fiber finns.

Runt huset är en fin altan byggd med solläge hela dagen och kvällen. Altanen har fin vy över de egna hagarna, stallet och ridbanan. På altanen finns en spa-pool och en nyanlagd uppvärmd pool. Elbilsladdare finns.

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Entréplanet har 260 cm i takhöjd. Vattenburen golvvärme. Genomgående samma laminatgolv i hela huset.

Du möts av en öppen, rymlig hall med en vacker tapet från Versace. Här finns skjutdörrsgarderober och en WC/dusch. Rakt fram finns den fina matsalen med stora fönster och altandörr ut. Intill matsalen finner ni det härliga köket med en köksö, kök från Vedum och vackra stenskivor från Brasilien. Köket är utrustat med spis, kyl, frys, diskmaskin och integrerad ugn och micro.

I öppen planlösning intill matsalen finns ett rymligt vardagsrum med ett mindre allrum/kontor i anslutning. Detta rum kan med fördelas delas av till ytterligare ett sovrum/gästrum/kontor vid behov. Matsal, vardagsrum och allrum/kontor har dubbeldörrar i glas ut till den stora altanen.  I vardagsrummet är det förberett för en braskamin. WC/dusch på entréplan är helkaklat med toalett, handfat och dusch. På entréplanet finns även en groventré med tvättstuga. 

Övre plan

Övre plan har ett stort allrum med ryggåstak och fina fönster i två riktningar och en stor balkong ut mot gårdsplanen. På övre plan finns tre sovrum och ett stort badrum. Sovrum 1 är rymligt med stor klädkammare. Även sovrum 2 och 3 har varsin klädkammare. Badrummet är stort och helkaklat med dubbeldusch, handfat, toalett och förberett för att kunna sätta in ett badkar. 

Lägenhet

Sammanbyggt med stallet finns en lägenhet om ca 35 kvm. Lägenheten har allrum med komplett kök, mindre badrum samt sovalkov. 

Stall

Trevligt stall med fyra boxar varav två har fullstora mått och de andra två är stora fölboxar. Framför boxarna går ett skyddande takutsprång ut. Intill boxarna finns en skölpats under tak samt en isolerad och uppvärmd sadelkammare. 

Förråd

Bakom stallet finns ett nybyggt stort förråd med gott om utrymme för både grovfoder, maskiner m.m. Genomtänkt placering på stallets baksida gör att det går att få undan allt man inte vill ha framme på gården. 

Ridbana

Ridbana om ca 25x45 m ska anläggas.

Hagar och ligghall

Idag finns tre bra hagar på gården. Alla med robusta och underhållsfria A-staket i hårdplast. I en av hagarna finns en ligghall. 

Område

Gården ligger granne med flera hästgårdar och har närhet till flera duktiga tränare; endast 1 km till Segersta Gård. Många fina ridvägar.

Bra pendlingsläge med 15 min till Bålsta där pendeltåg går till Stockholm m.m. 55 min till centrala Stockholm med bil. I Bålsta finns förskolor, skolor, gymnasium, butiker, matbutiker m.m.

En dryg km till Mälaren. Närhet till Hjälstavikens naturreservat som är mycket känt för sitt rika fågelliv. Överlag mycket fin omgivning. 

Driftkostnader

Gården gör av med ca 20 500 kWh.

KARTA