Uthyres: fin villa med naturskönt och Mälarnära läge
Kungs-Husby Staxhammar 2, Kungs-husby

Uthyres! Möjlighet att hyra en fantastisk villa från 1850-tal om ca 380 kvm med två gästhus/annex och ett naturskönt, lugnt läge – endast en timme från Stockholm. Bostadshuset om 10 r o k med en klassisk planlösning och mycket av den gamla charmen bevarad. En stor, lummig trädgårdstomt med fruktträd och rabatter. De två annexen om ca 40 kvm vardera är renoverade med två rum samt badrum; perfekta som gästhus, kontor, ateljé etc.

Bostadshuset har ett högt läge med fin vy över den vackra naturen och omgivningen med endast några hundra meter till Mälaren. Möjlighet finns även att hyra båtplats.

Här bor du i en lugn omgivning med otroligt vacker natur, närhet till Mälaren och samtidigt närhet till Enköping, Stockholm, Uppsala, Västerås m.m. Kungs-Husby har mycket historia och här finns en levande landsbygd.

Boendeform: Enfamiljsvilla
Ägandeform: Friköpt - Övrigt
Boarea: 380 kvm
Biarea: 50 kvm
Övrig area: 80 kvm
Byggår: 1850
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Övrigt
Area
Boarea: 380 kvm
Biarea: 50 kvm
Övrig area: 80 kvm

Taxeringsinformation

BYGGNAD

  • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla med källare
  • Uppvärmning Bergvärme
  • Ventilation Självdrag
  • Fasad Trä
  • Vatten/avlopp Enskilt vatten och avlopp
Bostadshus

Uthyres! Möjlighet att hyra en fantastisk villa från 1850-tal om ca 380 kvm med två gästhus/annex och ett naturskönt, lugnt läge - endast en timme från Stockholm. Bostadshuset har en klassisk planlösning om 10 r o k med mycket av den gamla charmen bevarad. Bostadshuset har ett högt läge med fin vy över den vackra naturen och omgivningen med endast några hundra meter till Mälaren. Uppvärmning via bergvärme. Ståndsmässigt, fint boende med mycket charm och integritet. 

 

Rumsbeskrivning

Entréplan

Här välkomnas du av en stor, öppen entré med den stora salen rakt fram genom fina pardörrar. I entrén finns en WC och bra förvaring. Stora salen är ett mycket rymligt, ljust rum med fönster i tre riktningar, fin ekparkett i fiskbensmönster och en öppen spis med kassett. Från stora salen ligger sal och matsal i fil med pardörrar. Salen har en kakelugn. Matsalen är belägen bredvid det stora köket. Köket har klinkergolv med golvvärme och är ett härligt, rymligt kök med vedspis och utgång till ett stort inglasat uterum. Köket är har gott om bänkytor och skåpsförvaring, och är utrustat med vedspis, diskmaskin, kyl, frys, integrerad micro och ugn samt spis. Det inglasade uterummet har klinkergolv med golvvärme, en fin vy över trädgården genom fönster från golv till tak samt altandörr till uteplats. På entréplan finns ytterligare två rymliga rum, den ena med kakelugn. Genomgående parkettgolv i de flesta rum. 

 

Övre plan

Övre plan har en rymlig, ljus övre hall och allrum. Utgång till två stora balkonger i öst och i väst. På den ena balkongen har man en fin sjöglimt över Mälaren. Master bedroom är stort med bra förvaring i två intilliggande kattvindar. Ytterligare två sovrum finns på övre plan. Här finns även ett helkaklad badrum samt WC. Badrummet har dusch, badkar och dubbelhandfat. WC med toalett och handfat. 

 

Källare

Källare under del av huset. I källaren finns en fin vinkällare i valv, groventré och tvättstuga med bastu, dusch och WC. Tvättstugan är rymlig och ljus med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och vattenho samt bra förvaring i flera garderober. Fin bastu med WC och dusch intill. 

 

Annex

Två fina annex ramar in bostadshuset på vardera sida. Annexen är renoverade 2010 och i fint skick. Båda byggnaderna har samma planlösning. Ingång till ett stort rum med fin panel och fönster i tre riktningar. Därifrån når du ett mindre rum med ett litet men komplett badrum. Badrummet har dusch, toalett och handfat. 

 

Annexen är utmärkta som gästhus eller tonårsboende med allrum, sovrum och badrum, alternativt som kontor/ateljé som är separata från bostadshuset men ändå med direkt närhet. 

 

Hyra

Varmhyra för bostadshus och båda annexen är 20.500 kr/månad.

 

Möjlighet finns att hyra bostadshus och ett av annexen för 18.500 kr/månad (varmhyra). 

 

I hyran ingår självklart förfogande över tillhörande tomt samt en parkeringsplats under tak i intilliggande ekonomibyggnad och förtur till båtplats.

 

Hushållsel tillkommer om ca 1000 kr/månad.

 

Båtplats

Möjlighet finns att hyra båtplats i Mälaren. Hyresvärden hyr även ut båtplatser och kan därför erbjuda en hyresgäst förtur till båtplats. Båtplats för mindre båt kostar 2 500 kr/år och för större båt 4 000 kr/år. 

 

Omgivning

Här bor du i en lugn omgivning med otroligt vacker natur, närhet till Mälaren och samtidigt närhet till Enköping, Stockholm, Uppsala, Västerås m.m. Kungs-Husby har mycket historia och här finns en levande landsbygd. Endast några kilometer bort finns populära Grönsöö slott med sommaröppet café och slottspark. Närmaste skola är Lillkyrka som är 10 min bort. 

 

En timme till Stockholm (8,4 mil)

2,4 mil till Enköping

5,6 mil till Västerås och Uppsala

KARTA