SÅLD! Idyllisk hästgård med drömstall och sekelskifteshus
Eklundavägen 22
5 525 000 kr

Idyllisk mindre hästgård med ett drömstall, sekelskifteshus och ett charmigt läge! Välkommen till en välordnad och fin hästgård med ett trevligt boende och möjlighet till enkel hästhållning. Det stora bostadshuset om 196 kvm från sekelskifte är smakfullt renoverat och har en bra planlösning med väl tilltagna sällskapsytor och 4 sovrum med möjlighet till fler. Fin, lummig trädgård med stora vårdträd, syrénbuskar, pool och en damm. I trädgården finns en timmerstuga och ett charmigt torp som skulle kunna bli ett mycket fint gästhus eller mindre generationsboende. Stallet byggt 2016 är mycket fint, luftigt och välplanerat med nio boxar. Intill stallet finns en belyst ridbana om ca 20×40 m, en stor ekonomibyggnad, hage med ligghall samt ca 6,7 ha arrenderade hagar. Endast ca 200 m till busshållplats med frekventa linjer till Uppsala och därifrån Stockholm. 2 km till Harbo med skola, förskola, matbutik etc. 4 mil till Uppsala och 11 mil till Stockholm.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 16899 kvm
Boarea: 196 kvm
Biarea: 65 kvm
Total mark: 1 ha
Byggår: 1909
Antal rum: 7
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Heby
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning HARBO-EKLUNDA 1:10
Area
Tomtarea: 16899 kvm
Boarea: 196 kvm
Biarea: 65 kvm
Pris 5 525 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 404 000 kr
  Tomt 285 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 689 000 kr
  Bef. pantbrev 3 612 500 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 55 680 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 292 kr/år
 • Renhållning 2 421 kr/år
 • Försäkring 13 412 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 9 287 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla med källare
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund, grundsulor

Servitut, etc

 • 1917-561 - 1 - Officialservitut avlopp - 1995-12-28
 • 0331-10/45 - 3 - Officialservitut avlopp - 2011-02-09
Stall

Ett riktigt drömstall, välplanerad och påkostat med högt i tak och mycket frikostiga utrymmen. Stallet byggt 2016 har nio boxar om ca 11 kvm (ca 3,2x3,4 m) med fin boxinredning och en bred stallgång. Varje box har öppningsbara fönster och smarta detaljer såsom boxfronter med öppningsbara foderkrubbor. I stallet finns två fina skötplatser varav en även är en spolplats. I stallet finns en sadelkammare, foderkammare, förvaring av grovfoder, täckeskammare, tvättrum och torkutrymme.

Sadelkammaren är mycket rymlig med vattenho och plats för ett tjugotal sadlar. Täckeskammaren har bra hyllsystem där det går att förvara täcken, schabrak m.m. på ett bra och lättåtkomligt sätt. Foderkammaren har en vattenho och utrymme för kraftfoder och smart kroksystem för foderhinkar. I tvättrummet finns en tvättmaskin för grovtvätt (ej i bruk). På stallets gavel finns ett bra utrymme med tre portar ut mot gårdsplan dit en fyrhjuling kommer in med exempelvis storbal eller annat grovfoder. På ena sidan finns bra med krokar för redskap samt en ordentlig täckeshängare för torkning av utetäcken. 

Allt i allt är stallet otroligt genomtänkt med allt man kan önska sig av ett modernt stall och lite till. Ett riktigt drömstall!

Bostadshus

Det stora bostadshuset om från sekelskifte är smakfullt renoverat och har en klassisk planlösning med en stor sal och rum i fil samt generös takhöjd. Bostadshuset och 196 kvm har väl tilltagna sällskapsytor och fyra sovrum med möjlighet till fler. Huset värms upp med bergvärme och har vattenburen golvvärme i hall, kök och ett sovrum på entréplan. Genomgående fina vitlaserade parkettgolv och trägolv i hela huset. Ljusa, smakfulla materialval och nyrenoverade ytskikt i stora, luftiga rum. Ett hus att trivas i som även rymmer den stora familjen!

RUMSBESKRIVNING

Ingång via pardörrar till en ljus, rymlig hall med klinkergolv. Från hallen nås den stora salen via fina pardörrar med glas. I hallen finns även ett helkaklat badrum med dusch, WC och handfat. Bra förvaring finns i hallen via förråd under trappan och en inbyggd garderob. 

Den stora salen är ljus och rymlig med två fina hörnrum på var sida. Rummen är idag inredda till ett kontor och ett sovrum men skulle även kunna nyttjas som allrum, matsal, bibliotek m.m. 

Det rymliga lantköket har plats för en stor matgrupp och har utgång till det inglasade uterummet. Köket har mycket bra förvaring och bänkytor. Här finns en vedspis, två kyl/frys, integrerad micro, ugn, spis, diskmaskin och inbyggd kaffebryggare. Här är ett kök som många kan samlas i. Från köket finns även nedgång till källaren. 

På entréplanet finns ytterligare ett stort sovrum. Sovrummet är ett hörnrum och har en klädkammare. 

På övre plan finns ett ljust, härligt allrum med balkong och högt i tak. Från allrummet finns ingång till två mycket stora sovrum och ett gästrum/barnrum i kattvind. Det ena sovrummet har öppnats upp mot kattvinden, vilket har skapat ett litet allrum i sovrummet alternativt en walk-in-closet. Det andra sovrummet har ingång till kattvind som används som klädkammare/förråd.

På övre plan finns även ett stort, fint badrum. Badrummet är helkaklat med hörnbadkar, dubbelhandfat och WC samt ett stort takfönster som släpper in härligt ljus.

I källaren finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, pannrum och ett matförråd. 

Trädgård

Härlig, lummig trädgård med fruktträd, syrénbuskar, stora vårdträd och en egen damm. Bostadshus, timmerstuga och torp skapar en skyddad, privat trädgård och ger känslan av en innergård. Flera fina uteplatser varav en stor altan vid huset med pool och ett inglasat uterum med ingång till köket. 

Torp och timmerstuga

Det charmiga torpet skulle kunna bli en mycket fin gäststuga eller mindre generationsboende efter renovering. Torpet att ett allrum med ett äldre kök, ett mindre rum och en liten hall samt ett oinrett loft. Ett mycket roligt projekt för den som vill få renovera och restaurera ett fint torp.

Bredvid torpet finns en timmerstuga som används till förråd. 

Ekonomibyggnad

Stor ekonomibyggnad delvis i tegel. I ekonomibyggnaden finns ett garage för en bil, stora förvaringsmöjligheter och ett fint loft ovan hela ladan. Här finns många möjligheter för den som vill nyjttja byggnaden till mer än bra förvaring. 

Ridbana

Belyst ridbana om ca 20x40 m. Underlaget är grus. Längs med ridbanans långsida löper ekonomibyggnaden som även har dörrar mot ridbanan, vilket ger en smidig hinderförvaring m.m. Ridbanan ligger precis intill stallet. 

Hagar och arrende

Till gården hör 1,7 ha. På den egna marken finns en hage intill stallet med en ny stor ligghall. Möjlighet finns även att göra fler hagar. Resterande hagmarker om ca 4 ha är arrenderade av Uppsala Akademiföraltning. Arrendekostnad har varit 12 000 kr inklusive moms per år. De är positiva till att fortsätta arrendera itu marken till rätt person. 

Område

Charmig äldre bygd med flertalet äldre gårdar och hus som tillsammans skapar en fin Bullerbykänsla. Den egna gården och markerna är vända bortåt och skapar därmed en avskild gård även om närhet till grannar finns. 

Bra pendlingsmöjligheter med både buss och bil. Endast ca 200 m till busshållplats med frekventa linjer till Uppsala och även vidare till Stockholm. 4 mil till Uppsala och 11 mil till Stockholm.

Mindre än 2 km till byn Harbo som har skola årskurs 1-9, förskola, matbutik etc. Gångavstånd för barnen direkt in till Harbo och skola. 

Renoveringar/förbättringar

2019-2021

Målade alla väggar.

Slipade samt lade in nytt golv på de ytor som behövde bytas ut samt färgsatte dessa.

Renoverade balkongen som inte gick att använda

Renoverade terassen vid polen

Byggde entrètrappa med tillhörande entretak,

Blivit ”Säker Gård” (bytt eluttag sladdar där det behövdes)

Renoverat fönster

Ny vattenpump

Installerade bergvärme 

Målade trappan samt ordnade ett läder räcka upp till övervåningen.

Anslöt till bredband.

2022

Nytt pooltäcke samt ny poolrobot som lämnas kvar

Driftskostnader

Driftskostnader gäller för hela gården. Energiförbrukning är totalt ca 23 400 kWh/år.

KARTA