SÅLD! Fin mindre gård med bykänsla!
Tunaby 4
4 800 000 kr

Trevlig mindre gård om 3 ha, härligt bostadshus, flera ekonomibyggnader och bra betesmarker i en samlad gårdsbild. Hagarna böljar ner i en dalgång som ger en vacker utsikt från bostadshuset. Här finns alla möjligheter till en riktigt fin mindre hästgård eller ett gediget boende på landet med fina ekonomibyggnader och odlingsmöjligheter.

Bostadshuset är härligt inbäddat i en trädgård full med äppelträd och kantad med fina röda staket. 30-talshuset har ett härligt ljus och andas charm i varje vrå.

Låga uppvärmningskostnader med jordvärme och solpaneler på ekonomibyggnaden.

Bra pendlingsläge till både Uppsala (3,5 mil) och Stockholm (10 mil). Vackert område med mycket gårdar, blandat med trevlig skog och öppna betesmarker.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 28245 kvm
Biarea: 6 kvm
Boarea: 176 kvm
Byggår: 1930
Antal rum: 6
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Uppsala
Församling Tuna
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning TUNA 5:5
Area
Tomtarea: 28245 kvm
Biarea: 6 kvm
Boarea: 176 kvm
Pris 4 800 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1944, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 407 000 kr
  Tomt 567 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 974 000 kr
  Bef. pantbrev 2 680 500 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 5 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 980 kr/år
 • Sotning 300 kr/år
 • Renhållning 1 416 kr/år
 • Försäkring 8 358 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 2 plans villa
 • Uppvärmning Jordvärme och solpaneler
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Grundsulor, torpargrund, krypgrund
 • Energiklass C
 • Energiprestanda 73 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2019-03-08
 • Status Energidekl. Utförd
Bostadshus

Gediget bostadshus från 1930 med mycket av den äldre charmen bevarad. Ett härligt hus med fint ljus, utsikt över den vackra trädgården, gårdsplanen eller betesmarken bakom huset, helt enkelt ett hus där du hela tiden känner närheten till gården. Här finns möjlighet till fem sovrum varav tre av dessa är mindre och likväl kan lämpa sig till klädkammare, gästrum eller kontor. Genomtänkt planlösning med sällskapsytor i fil, stort allrum på övervåningen och goda förvaringsmöjligheter.

 

Uppvärmningskostnad

I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Fastigheten gör av med ca 12 000 kwh/år och solcellerna genererar ca 10 000 kwh/år. Detta gör att man får en låg energikostnad.

Rumsbeskrivning bostadshus

ENTRÉPLAN

Ingång till en trevlig, öppen hall med goda upphängningsmöjligheter både direkt i entrén och i den inre hallen intill. Plastmatta och ljus tapet med en fondtapet. Fin pärlspont i taket i original. Vacker gråmålad trappa. Från den inre hallen nås köket. Köket är lantligt med grå bröstpanel, vit köksinredning, bänkskivor i ek, plastmatta och vacker pärlspont i taket i original. Här finns kyl, frys, ugn, spishäll, fläkt och en vedspis. Fönster från två väderstreck ger ett härligt ljus. I direkt anslutning till köket finns en stor, härlig matsal med utsikt över de egna ängarna. På väggarna pryder vacker historisk Linné-tapet samt plastmatta på golvet. I fil med matsalen ligger vardagsrummet, även detta med utsikt över betesmarken. Ljusmålade väggar, ekparkettgolv och fin murspis med kassett.

 

På entréplan finns även en rymlig groventré med goda avhängningsmöjligheter och en tvättstuga i direkt anslutning. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, vattenho och arbetsbänk. Härligt ljus i tvättstugan med utsikt över gårdsplan. Plastmatta och målade väggar. I tvättstugan finns även ett ett badrum som är helkaklat med elektrisk golvvärme. Här finns toalett, handfat och dusch.

 

ÖVRE PLAN

På övre plan möts du av ett luftigt allrum med ekparkett, ljusmålade väggar samt fondtapeter. Fint takfönster ger ett härligt ljus och vitmålat räcke skyddar invid den vackra, robusta trappan. På övre plan finns fyra sovrum och ett stort, ljust badrum med klinkergolv, vitkaklade väggar, spotlights och fönster mot gården. Här finns dusch, toalett, handfat med kommod och elektrisk golvvärme.

 

Sovrum 1 är ljust och luftigt med massiva trägolv, två inbyggda garderober och ljusmålade väggar med en fondtapet. Sovrum 2 har plastgolv, tapetserade väggar och tre inbyggda garderober. Sovrum 3 är mindre med plastgolv och tapetserade väggar samt ingång till en stor klädkammare. Sovrum 4/kontor är ett mindre rum med plastgolv, tapetserade väggar och med en inbyggd garderob.

 

Trädgård

Fin, skyddad trädgård med röda trästaket som ger en härligt lantlig och rofylld känsla. När du kommer in genom de vita grindarna möts du av en lummig, uppväxt trädgård. Trädgården har gott om fruktträd, bärbuskar och rabatter. I trädgården finns även en charmig lekstuga.

 

Marker

Till gården hör 2,8 ha mark varav majoriteten är betesmark samt en del skog. Betesmarken finns precis nedanför ekonomibyggnaden, vilket möjliggör enkel djurhållning för den som vill nyttja ängen till hagar. Bostadshuset är högt placerat med ängen nedanför, vilket skapar en fin utsikt och uppsyn över marken.

 

 

Ekonomibyggnad

Ekonomibyggnaden är strategiskt belägen intill den uppgrusade gårdsplanen och med närhet till bostadshuset. Byggnaden är i trä med svart plåttak i fint skick och solpaneler i syd-syd-ost-läge. Ekonomibyggnaden består av tre delar: en lada, ett större förråd och en carport.

LADA
Ladan är rymlig och med hög takhöjd. Här finns ett större förrråd om ca 15 kvm och direkt access till hölogen intill som ligger ett halvt plan upp. Ladugårdsdelen skulle fördelaktigt kunna byggas om till ett mindre stall där det stora förrådet kan nyttjas som en sadelkammare och hölogen som foderförråd. Från ladugårdesdelen går en passage till ett garage intill som ger ytterligare utrymmen. Gjuten platta i ladan.

FÖRRÅD
Den andra delen är en rymlig förrådsdel som tidigare använts som ponnystall. Här är det en lägre takhöjd med höloge ovanför. Gjuten platta.

CARPORT
I ekonomibyggnaden finns även ett större carport med utrymme för stora maskiner, traktorer eller liknande. Här finns goda möjligheter att kunna göra om till lösdrift då denna del vetter ner mot betesmarken.

Garage

Stort garage med breda, höga portar som rymmer även större fordon såsom traktorer. Byggnaden är i plåt med gjuten platta. Garaget ansluts till ladan i ekonomibyggnaden genom en passage mellan dem (se planritning). 

 

Carport och förråd

Närmast huset finns en carport med plats för två bilar med ett förråd intill som idag används som vedbod. Byggnaden är i trä med svart plåttak.

 

Snickarbod och jordkällare

Isolerad snickarbod med indragen el. Fönster i tre riktningar ger boden ett fint ljus. Härligt verkstadsutrymme med en fin jordkällare under.

 

Timmerstuga

I skogsbrynet, på andra sidan betesmarken finns ett charmigt litet gästhus i timmer med sedumtak. Timmerstugan har en eldplats utanför, och har använts både till övernattning och umgänge. Mysigt placerad i skogsbrynet invid den egna skogen -  en härlig känsla att bara kunna kliva ut genom dörren och gå och plocka blåbär i sin egna skog. 

 

Hönsgård och förråd

På gården finns en hönsgård.

 

Område

Tuna är en härligt levande landsbygd i Alunda, nordost om Uppsala. I Tunaby bor du i en fin mindre by med närhet till grannar och samtidigt en fin, skyddad tomt med en fantastisk, lummig trädgård.

I Tuna finns både förskola och skola. Skolan har en aktiv föräldraförening som bland annat sköter is på grusplanen vid skolan under vinterhalvåret där det brukar anordnas skridskodisco för barnen. Uppskattad pulkabacke vid skolan och kyrkan som används både på skola/fritids och på fritiden. 

Det finns både frisbee-golfbana och motionsslinga med grillplats som är anlagd inne i Tuna. Aktiviteter som hantverkskvällar och diverse evenemang i bygdegården. Tuna Torget ordnar både vår- och höstmarknad.

I Tuna finns även en lokal liten livsmedelsbutik.

Drygt 30 min till Uppsala, 1 h 15 min till Stockholm, 45 min till Norrtälje.

 

KARTA