Modern, fin hästanläggning med två bostadshus
Underberga 222
21 800 000 kr

Modern fin hästanläggning byggd 2008-2010 med en markareal om 10,2 ha. Anläggningen har ett ridhus om 20×66 m från 2008 med solceller, upplyst ridbana om ca 25×65 m och terrängbana. Stallet från 2008 har 26 boxar med mycket bra utrymmen samt fina betesmarker med både rasthagar och stora gräshagar. Två bostadshus från 2009-2010 om 170 kvm respektive ca 160 kvm. Båda husen håller en fin standard med ryggåstak, stora fönsterpartier och öppna planlösningar. Bostadshusen har ett högt, avskilt läge från verksamheten med en separat infartsväg.

Mycket bra läge endast 45 min till centrala Stockholm, 15 min till Sigtuna och Märsta, och 30 min till Uppsala. Underberga är en gård i fint skick som passar utmärkt för tränings- och tävlingsverksamhet. Gården har haft full beläggning från start.

Solcellerna generar ca 45 000 kWh/år, vilket motsvarar 60 % av gårdens förbrukning. Bostadshusen värms upp med vattenburen golvvärme via bergvärme, vilket ger låga uppvärmningskostnader.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 101898 kvm
Betesmark: 9 ha
Skogsmark: 1 ha
Boarea: 170 kvm
Boarea: 160 kvm
Byggår: 2009
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Knivsta
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning GURRESTA 3:8
Area
Tomtarea: 101898 kvm
Betesmark: 9 ha
Skogsmark: 1 ha
Boarea: 170 kvm
Boarea: 160 kvm
Pris 21 800 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2009, Taxeringsår 2020
  Byggnad 8 524 000 kr
  Tomt 1 365 000 kr
  Betesmark 280 000 kr
  Taxeringsvärde skogsmark 85 000 kr
  Ekonomibyggnad 4 894 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 9 889 000 kr
  Bef. pantbrev 9 730 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 78 540 kr/år
 • Vatten/Avlopp 4 300 kr/år
 • Renhållning 8 600 kr/år
 • Försäkring 16 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Uppvärmning Bergvärme
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om(/Enskilt avlopp.
Bostadshus 1

Fint bostadshus om 170 kvm från 2009 med en härligt rymliga och luftiga sociala ytor, generös takhöjd, fint ljus och en trevlig planlösning. Huset ligger högt placerat med ett avskilt läge men samtidigt uppsyn över gården nedanför. Bostadshuset har en stor tomt med en härlig altan på husets baksida med vyer över sommarhagar bortanför. Uppvärmning med vattenburen golvvärme via bergvärme. Genomgående parkettgolv i huset. 

 

RUMSBESKRIVNING

Hallen ger en härlig rymd och ljus med ryggåstak och delvis öppet till de sociala ytorna. Hallen har klinkergolv och ett stort förråd/klädkammare. Från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch, toalett, handfat och handdukstork. Huset har stora, ljusa sociala ytor med ryggåstak över den stora matsalen som är placerat i husets mitt. Fina, stora fönsterpartier och pardörrar i glas mot baksidan som har en utsikt över gräshagarna bortanför och ger karaktär till rummet. 

 

Intill matsalen finns ett fint kök med kökshalvö som avgränsar köket mot matsalen på ett trevligt sätt. Köket är ljust med överskåp i vitrin, bänkskiva i ek och utrustat med kyl (ca 2018), frys, ugn, integrerad micro, spis och diskmaskin (2022). Härligt öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum.

 

Master bedroom är rymligt med skjutdörrsgarderoben och ingång till ett eget stort badrum. Badrummet är helkaklat med dusch, toalett, handfat, handdukstork och ett hörnbadkar. Vid master bed room finns även ett mindre sovrum/gästrum/kontor. Huset har även en ljus groventré med tvättstuga som har plastmatta, tvättmaskin (ca 2020), torktumlare (2022), vattenho, arbetsbänk och garderober. 

 

Som en separat del finns även en barndel med ett allrum och två mindre sovrum. Bostadshuset erbjuder en väl genomtänkt planlösning där familjens barn kan få en privat del och föräldrarna lyxen av ett master bedroom med eget badrum och gästrum/kontor intill. 

 

Bostadshus 2

Bostadshus 2 om ca 160 kvm är byggt 2010. Även bostadshus 2 ligger avskilt med en privat baksida med poolområde och altan samt gäststuga. Poolen är nedsänkt och värms upp med bergvärme. Baksidan har en fin stenläggning med flera uteplatser och ett utekök. I trädgården finns dessutom ett mindre växthus och en liten gäststuga. Gäststugan är vinterisolerad och har ett rum med kökspentry och indraget vatten. Trevligt avskilt läge med naturtomt runt om. 

 

Uppvärmning med vattenburen golvvärme via bergvärme. Genomgående parkettgolv i huset.

 

RUMSBESKRIVING

Stor, luftig entré med skjutdörrsgarderober som erbjuder bra förvaring, klinkergolv och öppet mot vardagsrum/matsal. Vardagsrummet med matsal har ryggåstak som ger en fin höjd och rymd samt stora fönsterpartier och altandörrar mot trädgård och poolområde. Vardagsrummet har en fin braskamin. 

 

Köket är ljust och trevligt med bänkskiva i granit, en fin vedspis och en mindre köksö. I köket finns en vinkyl, ugn, spis, integrerad micro, kyl och frys. Bredvid köket finns en tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med vattenho samt panna och vattenflter. Från tvättstugan finns ett stort rum med egen grovingång och klinkergolv. Idag används rummet som ett kontor. Rummet har altandörr till baksidan och är ca 18 kvm. 

 

Huset har ett stort sovrum med skjutdörrsgarderoben och altandörr till en av uteplatserna. Intill sovrummet finns ett stort, härligt badrum som är helkaklat med bastu, dusch, hörnbadkar, toalett, handfat och handdukstork. Vid sovrummet och badrummet finns även en liten kontorsplats eller läshörna samt ett förråd. Bostadshuset har ytterligare ett sovrum med ett eget helkaklad mindre badrum med dusch, handfat, toalett och handdukstork. 

 

Garage

Isolerat dubbelgarage med förråd intill bostadshus 1 och 2. Bra, stora hårdgjorda ytor framför garaget till båda husen. 

 

Stall

Stall byggt 2008 med totalt 26 fullstora boxar. Stallet har vitputsad fasad och plåttak. Luftigt stall som lämpar sig väl för verksamhet. 

 

Stallet består av en privat del med fyra stoa boxar och två ponnyboxar. Resterande stalldel har 20 boxar om 3x3,5 m. Alla boxarna har slitstark hårdplast och vattenkoppar. Bred stallgång med bra förvaring för grovfoder och uppställningsplats samt spolspilta. Mycket stora sociala ytor med en rymlig sadelkammare med fikarum och kökspentry, tvättrum med tvättmaskin, foderkammare och omklädningsrum med WC och förråd. Utanför stallet finns ytterligare två isolerade uteboxar. Stallet har alltid varit fullbelagt med hyresgäster, efterfrågan är stor i området. 

 

 

Ridhus

Luftigt, stort ridhus med limträbalkar som ger extra takhöjd och fint ljusinsläpp genom fönster runt om. Träfasad med plåttak samt solceller som producerar 45 000 kWh/år. Underlaget är stenmjöl. Ovan bärlagret finns ett lager av gummi, vilket ger underlaget en bra svikt att rida på. Toppskiktet med stenmjöl byttes ut 2017.

 

Manegemått är 20x60 m med träsarg. Utöver detta finns en del om 6x20 m på gjuten platta som idag används som hinderförvaring men även är utmärkt för den som vill ha utrymme att bygga en läktare. 

 

Ridbana

Ridbanan ligger intill ridhuset och är ca 25x65m. Ridbanan är belyst med trästaket runt om. Underlaget är stenmjöl. Ovan bärlagret finns ett lager av gummi, vilket ger underlaget en bra svikt att rida på. 

 

Hagar och terrängbana

Betesmark om totalt ca 10 ha. Gården har många rasthagar i direkt anslutning till stallet samt gräshagar i varierande storlek. En av de största hagarna har även en terrängbana som nyttjas sommarhalvåret. 

 

Energiförbrukning och driftskostnader

Genomsnittlig total elförbrukning för hela gården och anläggningen är ca 70 000 kWh/år. Ridanläggningen står för ca hälften av gårdens förbrukning. Bostadshusen för ca 1/4 vardera, dvs ca 17 000 kWh/år per hus.

 

Solcellerna på ridhuset genererar ca 45 000 kWh/år. 

 

Notera att angivna driftskostnader gäller för hela gården inklusive hästanläggning och båda bostadshusen. 

 

Vatten och avlopp

Bostadshus 1 och stallet har varsin trekammarbrunn samt gemensam infiltration och en djupborrad vattenbrunn.

Bostadshus 2 har minireningsverk och en egen djupborrad brunn.

 

Avlopp och brunnar är gjorda 2008-2010.

 

Område

Mycket bra läge 45 min till centrala Stockholm, 15 min till Sigtuna och Märsta, och 30 min till Uppsala. Närmaste samhälle är Knivsta, endast 10 min bort. 

 

Bra kommunikationer med närmaste busshållplats i Edeby som ligger ca 4 km norrut. Skolskjuts stannar vid infarten. Både förskola, grundskola och gymnasium finns i Knivsta. 

 

Gården är granne med en golfstar-anläggning som heter Bodaholm.  

 

 

Utförda renoveringar och nybyggnaton

Nybyggnation

Ridanläggningen med stall och ridhus byggdes 2008. 

Bostadshus 1 byggdes 2009

Bostadshus 2 byggdes 2010

Norra infarten till gården anlades 2011-2012.


Förbättringar/reparationer 
*Alla byggnader är väl underhållna med målning. Allt rött är målat senast 2021 och 2022. Säljarna har kontinuerligt underhållit målningsarbeten. Det som står på tur att målas under 2023 är det vita på stallet, både betong och trä samt det vita på boningshus 1.
*Avhärdare för kalk är insatt i alla byggnader. I bostadshus 2 installerades även vattenrening.
*Sadelkammare och toalett i stallet är ommålat 2016.
*Bostadshus 2 byggdes ut med 20 kvm 2016.
*Toppskiktet i ridhuset (stenmjöl) är utbytt 2017.
*Vattenberedare och hydropress är utbytt i stallet 2019.
*Stallets framdörr är utbytt 2020.
*Fiber är indraget till bostadshusen, ej till stallet.
*Dräneringsbädden till avloppsanläggningen som tillhör stall och boningshus 1 är omgjord 2022.
*Spolspiltan är omgjord 2022.

KARTA