Mycket fin gård för verksamhet om 16,3 ha
Nivsta Gård
16 000 000 kr

Mycket fin hästanläggning för verksamhet om 16,3 ha med en professionell verkstad och flera boenden, endast en timme från Stockholm och 20 min från Arlanda.

Fina stallar med totalt 25 boxar fördelat i flera stalldelar. Utrymme finns för en tredje stalldel. Gården har fina, stora betesmarker. Granngården har fullstort, isolerat ridhus och stor utebana som går att hyra.

På gården finns även en uppvärmd maskinhall om ca 520 kvm med en professionell bilverkstad, kontor/showroom och tvätthall.

Trevligt bostadshus om ca 100 kvm i ett plan, byggt 2015 och med ett avskilt, privat läge. Utöver bostadshuset finns två lägenheter om ca 60 kvm vardera och en personalbostad.

En gård med toppenläge som passar perfekt för att driva verksamhet på. Möjlighet finns till flera olika verksamheter och även goda hyresintäkter.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 163342 kvm
Övrig mark: 3 ha
Betesmark: 5 ha
Skogsmark: 8 ha
Boarea: 100 kvm
Boarea: 60 kvm
Boarea: 60 kvm
Total mark: 1 6.3 ha
Byggår: 2016
Antal rum: 3
VISNINGAR
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning NIVSTA 3:22
Area
Tomtarea: 163342 kvm
Övrig mark: 3 ha
Betesmark: 5 ha
Skogsmark: 8 ha
Boarea: 100 kvm
Boarea: 60 kvm
Boarea: 60 kvm
Pris 16 000 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2016, Taxeringsår 2021
  Byggnad 1 454 000 kr
  Tomt 971 000 kr
  Betesmark 171 000 kr
  Taxeringsvärde skogsmark 208 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 425 000 kr
  Bef. pantbrev 5 675 000 kr

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plansvilla
 • Uppvärmning Frånluft (vattenburen golvvärme)
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (2 st djupborrade vattenbrunnar)/Enskilt avlopp gjort 2022 (3-kammarbrunn med infiltration)
 • Grundläggning Torpargrund

Servitut, etc

 • D201800547641:1 - 1 - Avtalsservitut kraftledning,nätstation -
 • 1 - Nyttjanderätt - 1983-01-10
 • 2 - Avtalsservitut - 2018-10-30
Bostadshus

Fint enplanshus om ca 100 kvm, byggt 2015. Uppvärmning med frånluftsvärme och vattenburen golvvärme i hela huset. Huset har ett trevligt, lugnt läge – avskilt från verksamheten på gården. Huset ligger högt placerat med en uppväxt tomt och gräshagar runt omkring. Platta på mark med vattenburen golvvärme. Nytt avlopp med infiltration och 3-kammarbrunn 2022. 

 

RUMSBESKRIVNING

Entré under tak med ett förråd intill. Hallen är ljus och luftig med klinkergolv och en stor skjutdörrsgarderob. Huset har en ljus, öppen planlösning med de sociala ytorna samlade. Hög takhöjd med ryggåstak och stora fönsterpartier ger härlig rymd och ljus. Köket är rymligt och luftigt med fint klinkergolv. Köket är utrustat med kyl, frys, skafferi, diskmaskin, ugn, spis och integrerad micro. En köksö delar av köket på ett smakfullt sätt mot matplatsen intill. Matplats och vardagsrum har laminatgolv och utgång till altan med veranda utanför. 

 

Från hallen nås tvättstugan som även den har klinkergolv samt är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, vattenho och arbetsbänk samt städförråd. Badrummet är helkaklat med dusch, handfat och toalett. 

 

Bostadshuset har ett stort sovrum och ett mindre sovrum, båda med laminatgolv och garderober.

 

Verksamhet

På gården finns mycket goda möjligheter att driva verksamhet. Antingen för den som vill driva en verkstad och/eller hästverksamhet. Halva verkstaden har tidigare hyrts ut för 15 000 kr/mån och den andra har används i egen verksamhet. På gården finns även två lägenheter samt personalbostad som även de ger goda hyresintäkter. Genom att hyra ut delar av verkstaden, stallet och bostäder, kan gården generera mycket goda intäkter och samtidigt går det att driva verksamhet på resterande del själv för den som önskar. Eftersom verkstad och stall är samlade kring gårdsplanen med bostadshuset en bit ifrån, skapar även verksamheten en egen gårdsbild avskild från bostadshuset. 

 

Parhus med två lägenheter

På gårdsplanen finns ett äldre magasin som helrenoverades 2015 till parhus där många av de  gamla detaljerna finns bevarade. Parhuset har två lägenheter om ca 60 kvm vardera samt en gemensam tvättstuga för dessa. Tvättstugan har tvättmaskin och industri-tvättmaskin för stallet. Uppvärmning av båda lägenheter sker via direktverkande el. Båda lägenheterna är uthyrda. Lägenhet 1 har en månadshyra på 7 500 kr/mån i kallhyra. Lägenhet 2 har en månadshyra på 9 000 kr/mån i kallhyra. Grunden är en betongsockel med gjuten platta på mark. 

 

Lägenhet 1

Lägenhet 1 på entréplan har 3 r o k varav två sovrum. Lägenheten har en mindre hall, ett helkaklat badrum med elektrisk golvvärme, två mindre sovrum och ett allrum/kök med parkettgolv. Köket har kyl/frys, litet skafferi, ugn och spis. Allrummet har plats för mat- och soffgrupp. Laminatgolv.

 

Lägenhet 2 

Lägenhet 2 på övre plan har även det 3 r o k varav två sovrum. Ingång via trappa på utsidan med en egen balkong/mindre terrass. Lägenheten har ett allrum med matplats och vardagsrum samt ett mindre kök. Köket har kyl/frys, integrerad micro, ugn och spis. I lägenheten finns även ett helkaklat badrum med elektrisk golvvärme samt två sovrum. Lägenhet 2 upplevs större än lägenhet 1 då den utöver sin boarea har inredningsbar golvyta under snedtak. Laminatgolv.

 

Verkstad/hall med kontor och personalbostad

På gårdsplan finns en mycket fin verkstad om ca 520 kvm, byggd 2015. Hela verkstaden värms upp med vattenburen golvvärme. Uppvärmning via luft/värme-pump. Verkstaden är inredd i flera olika delar med en bilverkstad om ca 260 kvm, en möteslokal/showroom med kontor, badrum och personalbostad på övervåningen samt en verkstad med tvätthall samt tillhörande kontor.

 

Bilverkstad

Bilverkstaden om ca 210 kvm har tidigare hyrts ut med goda hyresintäkter. Den är en öppen yta med två stora Prido-portar och avlopp. Mycket fin verkstad.

 

Show room 

Placerat mellan de två verkstäderna skapar utrymmet mycket möjligheter som möteslokal, showroom, kontor m.m.  Idag har showrommet dels ett stort mötesrum/mottagningsrum, pannrum, fikarum och badrum. Mötesrummet har ett fint klinkergolv och dörrar direkt in till båda verkstäderna. Fikarummet har även det klinkergolv samt ett kökspentry med vattenho, liten spis och kyl/frys. Badrummet har klinkergolv, toalett, handfat och dusch. 

 

Personalbostad

Från mötesrummet finns en trappa upp till en fin personalbostad om ca 60 kvm, byggd 2019. Personalbostaden har ett rymligt kök med matplats, vardagsrum, två sovrum och badrum. Bostaden har laminatgolv. Köket är utrustat med ugn, spis med fläkt (kolfilter), integrerad micro och kyl/frys. Badrummet är helkaklat med dusch, toalett och handfat samt elektrisk golvvärme. 

 

Verkstad 2 

Den andra verkstaden är idag uppdelad i två utrymmen om ca 130 kvm vardera. Båda utrymmen har varsin Prido-port. I det första utrymmet finns avlopp och ovan halva utrymmet är det inrett vindsförvaring. Det andra utrymmet har tidigare varit en tvätthall och har både avlopp och oljeavskiljare. Här finns ett stort utrymme samt två kontorsrum med förvaringsloft ovanför.

 

Stall

Stallbyggnaden har två separata stall med totalt 21 boxar. Stall 1 och 2 byggdes 2015 i en befintlig lada. Genomgående helrenovering med nya 3-glasfönster, nytt innertak och innerväggar samt nytt betonggolv och tilläggsisolering av fasad. Värmeslinga i vattenledning för inkommande vatten. Byggnaden är åsksäkrad. Ovanpå stallen finns två ventilationsaggregat, ett för respektive stall. Plåttak omlagt 2012.

 

Stall 1 har 14 boxar, uppdelade i två stalldelar som kopplas samma med uppbindningsplatser. Stallet har en foderkammare och en stor sadelkammare. Boxarna varierar mellan ca 10,5-12,5 kvm utöver en ponnybox om ca 2,5x3,7 m. 

 

Stall 2 har sju boxar om ca 3,5x3 m. Alla boxar har vattenkoppar och boxinredning i slitstark hårdplast. Stallet har en foderkammare, en stor sadelkammare och en spolplats. 

 

Båda stallen har utgång både till gårdsplanen och till baksidan med hagar och gödselhantering.

 

Hagar

Gården har alltifrån hingsthagar med höga, robusta trästaket, uppgrusade och dränerade rasthagar i varierande storlek till stora gräshagar. 

 

Ridmöjligheter

På gården finns både skog och fält att rida på. Granngården har även ett nybyggt, isolerat fullstort ridhus, ridbana och gräsbana som går att hyra in sig på. 

 

Övriga ekonomibyggnader

Intill stall finns ytterligare ekonomibyggnader varav en av dessa är en stor lada med högt i tak. Här finns bra förvaringsmöjligheter både för stora fordon som lastbil och för foder. I ladan finns fyra fölboxar inredda. 

 

Intill ladan och i anslutning till stallet finns ytterligare en mindre lada/vagnslider med både loge och loft. Plåttak omlagt 2012. Hundgård finns på kortsidan av ladan. 

 

KARTA