Trevlig lägenhet i barnvänligt område
Viktor Rydbergsgatan 28, Nyby
1 950 000 kr

Trivsam och rymlig fyrarumslägenhet på våning 2 av 2 med balkong. Välkomnande entréhall med klädkammare och bra förvaring. Ljust kök med bra arbetsytor och plats för stort matbord, trivsamt vardagsrum med utgång till stor balkong. Vidare i lägenheten finns tre sovrum varav ett idag är ett matrum. Ett badrum med badkar och tvättmaskin och ett med dusch.

Riksbyggens Brf Vivalla är en välskött förening med mycket god ekonomi. Gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga, bastu, hobbyrum och cykelrum, samlingslokal samt övernattningsrum.

I Nyby bor du i ett bra läge med närhet till det mesta såsom, Willys, Gränby Köpstad som erbjuder all service du behöver. Gångavstånd till Gränby sportfält och IFU Arena. Cykelavstånd till centrum. Goda busskommunikationer till Centrum med täta turer. Närhet till E:4 s påfart

Boendeform: Lägenhet
Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår: 1973
Antal rum: 4
VISNINGAR
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Rosie Myrberg
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Uppsala
Församling Gamla Uppsala
Ägandeform/typ Bostadsrätt - Lägenhet
Area
Boarea: 92.5 kvm
Pris 1 950 000 kr
Avgift: 4 555 kr/mån inkl. Kallvatten, Värme, Kabel-TV(via obligatoriskt tillägg om 120 kr/månad)

DRIFTKOSTNAD

  • El 1 200 kr/år
  • Försäkring 1 129 kr/år

BYGGNAD

  • Byggnadstyp Flerfamiljshus
  • Uppvärmning Fjärrvärme
Kök

Ljust och rymligt kök med generösa arbetsytor, bänkskiva av laminat, vit köksinredning, bra förvaringsmöjligheter och trevlig plats för matbord och stolar. Ljust tapetserade väggar och fint laminatgolv samt utrustning i form av spis, fullstor kyl och frys.

 

Entré/hall

En välkomnande och rymlig entré med bra plats för ytterplagg och skor, här finns också en stor klädkammare med goda förvaringsmöjligheter, i direkt anslutning till entrén finns wc/dusch. Hallen har ljust målade väggar och laminatgolv. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

 

WC/dusch

I direkt anslutning till entrén finns gästtoalett med dusch, våtrumsmattor på väggar och golv.

Sovrum 1

Det största sovrummet nås via hallen och ljust målade väggar och laminatgolv.

 

Sovrum 2

Sovrum 2 är det minsta sovrummet, har ljusa tapetserade väggar och laminatgolv. 2 garderober

Sovrum 3/matrum

Sovrum 3/matrum nås från köket och passar sig utmärkt som matrum, idag har en vägg mot vardagsrummet en öppning vilket gör både vardagsrummet och matrummet ljust och luftigt. Ljust målade väggar och laminatgolv.

 

Vardagsrum

Ett stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Ljusa tapeter på väggarna och parkettgolv. Här finns utgång till balkongen. Vägg mellan vardagsrummet och sovrum 3 är delvis borttagen vilket ger ljusinsläpp från två håll.

 

Badrum

Badrum som nås från köket är utrustat med badkar, tvättmaskin, wc, handfat, badrumsskåp. Våtrumsmattor på golv och väggar. Badrummet har fönster.

 

Balkong

Rymlig och insynsskyddad balkong. Här finns plats för bord och stolar. Balkongen har trallgolv och nås från vardagsrummet.

 

Brf Vivalla

RIKSBYGGEN BRF VIVALLA
Organisationsnummer: 717600-8261
Fastighet: Gamla Uppsala 86:51
Antal lägenheter: 296 lägenheter i 15 huskroppar. Adresser: Viktor Rydbergsgatan 2-40 och Wivalliusgatan 1-49 Byggår 1973-1974.

 

Brf Vivallas Hemsida

 Information om föreningen på: www.brfvivalla.se

Gemensamma utrymmen

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I Föreningen finns 4 st. tvättstugor, samlingslokal, övernattningsrum med 4 sängplatser, hobbyrum, cykelförråd. Föreningen har en kvarterslokal för uthyrning. Där finns ett litet kök och uteplats med grill. Uteplatsen med bord, bänkar och en grill kan du utnyttja gratis även om du inte bokat lokalen. Tennisbana finns inom föreningen. Det finns en friskvårdslokal med olika träningsredskap och en bastu i bottenvåningen på Viktor Rydbergsgatan 38. Information finns via föreningens hemsida,  www.brfvivalla.se

Parkering

Föreningen hyr ut 92 st. garageplatser och 194 st. parkeringsplatser med el-plint.

 

TV/Bredband

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 med ett baspaket för TV och bredband som ingår i månadsavgiften  vill man utöka bredbandshastighet och TV-utbud kan man göra detta direkt hos Tele2. Ett obligatoriskt tillägg ligger i månadsavgiften på 120,- kronor.

Renoveringar

1990-tal Renoveringar av fastighetens tak och fönster, duschrummens ytskikt bytta

2002 Bredband

2004 Säkerhetsdörrar installerade

2010 Motorvärmare

2012 Fönsterbyte

2015 Individuell mätning och debitering av varmvatten och el i lägenheterna installerat Nyrenoverade tvättstugor i höghusen samt i de fristående byggnaderna.

2016 Byte till LED-belysning

2017 Upprustning av gården

2017 P-plats och garage har fått en uppfräschning

2022 Byte av garagedörrar.

2022  Stamrenovering påbörjas våren 2022 med start på Wivaliusgatan 13-15.

Nycklar

Nyckelhanteringen i föreningen sker via Certego. Detta innebär att man behöver åka till deras kontor (Fyrislundsg 68) för inlämning och utkvittering av nycklar i samband med överlåtelse.

Aktuellt i föreningen

Riksbyggen har fått i uppdrag att leda stamrenoveringsarbete. Mer info finns att läsa på föreningens hemsida som även länkar till Riksbyggen. Läs mer om stambytet här: https://www.vivallastambyte.se/ En årlig avgiftsreglering sker i enighet med stamrenoveringen som sker i etapper per år. Avgiften kommer även ses över under hösten 2022 gällande bland annat el och vatten men har ännu inte fastställts.

Preliminär start för stamrenovering på Viktor Rydbergsgatan 28 är våren 2024 enl uppgift från Riksbyggen.

KARTA