SÅLD! Unik fastighet med modernt, exklusivt bostadshus, närhet till havet och egen båtplats
Näsetvägen 2
6 975 000 kr

Unik, havsnära fastighet med ett exklusivt, mycket energisnålt bostadshus i modern stil och en fantastisk trädgårdstomt. Huset har energiklass A, vilket innebär mycket låga driftskostnader; uppvärmning sker via jordvärme och solpaneler. Fiber och elbilsladdare finns.

400 m till havet där fastigheten har tillgång till brygga och egen båtplats. Endast 14 min till Norrtälje och 55 min till Stockholm, erbjuder denna fastighet möjlighet till ett fantastisk boende inom bra pendlingsavstånd och med skärgården och havet precis intill.

Huset är fördelat på två plan. Entréplanet har öppna, generösa sällskapsytor med en takhöjd på 2,8 m och stora, öppningsbara glaspartier mot atrium, altan, pool, trädgård och poolhus med bastu. Stort master bed room med fantastiska vyer, walk-in-closet och ett lyxigt badrum. Övre plan har samma fina vyer och även havsglimt. Trädgården är en dröm för den odlingsintresserade.

Ett representativt och fint boende utöver det vanliga.

Boendeform: Enfamiljsvilla
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 3675 kvm
Boarea: 237 kvm
Övrig area: 55 kvm
Byggår: 2010
Antal rum: 6
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning FRÖTUNA-BJÖRKNÄS 3:27
Area
Tomtarea: 3675 kvm
Boarea: 237 kvm
Övrig area: 55 kvm
Pris 6 975 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 2010, Taxeringsår 2021
  Byggnad 3 051 000 kr
  Tomt 812 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 3 863 000 kr
  Bef. pantbrev 3 800 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 23 300 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 650 kr/år
 • Sotning 180 kr/år
 • Samfällighet 3 200 kr/år
 • Renhållning 1 736 kr/år
 • Försäkring 8 609 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 2 plans villa
 • Uppvärmning Jordvärme och solceller
 • Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
 • Fasad Trä
 • Tak Plåt
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om Borrdjup på brunn 67 m, vattenmängd 350 l/tim. Enskilt avlopp, trekammarbrunn (2010) med gemensam infiltration med en till fastighet.
 • Grundläggning Betongplatta
 • Energiklass A
 • Energiprestanda 43 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2022-08-25
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • 01-IM1-98/6648 - 1 - Avtalsservitut flytbryggor mm -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE FRÖTUNA-BJÖRKNÄS GA:4 -
 • samfallighet_1 - Samfällighet NORRTÄLJE FRÖTUNA-BJÖRKNÄS FS:4 -
 • samfallighet_2 - Samfällighet NORRTÄLJE FRÖTUNA-BJÖRKNÄS FS:7 -
Bostadshus

Unikt, exklusivt hus från 2010 om 237 kvm fördelat på två plan. Ett modernt hus från Dala-hus med härlig rymd och mycket ljusinsläpp. Uppvärmning via jordvärme: vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Solceller installerade 2021 som kommer generera ca 16 000 kWh/år. Elbilsladdare och fiber finns. 

 

Entréplan

Entréplanet har genomgående fina vitlaserade trägolv i ek, en takhöjd på 2,8 m och öppningsbara dörr-/fönsterpartier från golv till tak mot atrium, altan, pool, trädgård och poolhus med bastu. Öppna, generösa sällskapsytor med stort kök, matsal och vardagsrum. Köket har vita, släta köksluckor, kyl (från 2021), frys, vinkyl (från 2022), extra bred ugn och spis samt diskmaskin (från 2022). En köksö delar av köket mot matplatsen på ett trevligt sätt. Matplatsen är ljus med stora fönsterpartier mot ett fint atrium. Vardagsrummet är mycket rymligt, även det med helväggar med skjutdörrar i glas mot atriet och altanen/poolområdet. Fin, fristående braskamin mellan matplats och vardagsrum.

 

Entrén har klinkergolv och ligger i anslutning till groventrén/tvättstugan som även det har klinkergolv, flera garderober, tvättmaskin (från 2021), vattenho, arbetsbänk och hunddusch. På entréplan finns även ett stort master bed room med fina vyer över trädgård genom skjutdörrar i glas längs två helväggar, klinkergolv och ingång till en stor walk-in-closet samt ett lyxigt badrum. Badrummet har klinkergolv, delvis kaklade väggar, badkar, dubbelhandfat, stor dusch, WC och handdukstork. 

 

Övre plan

På övre plan finns ett stort allrum med fina vyer över trädgård och havsglimt samt en fransk balkong. Övre hallen har trägolv i ek. På övre plan finns idag tre sovrum. Ett av dessa är tillräckligt stort för att kunna bli två stora sovrum. Badrummet på övre plan har plastmatta, kaklade väggar, dusch, WC, handfat och handdukstork. 

 

Pool och poolhus

Bostadshuset erbjuder mycket trevlig indoor-outdoor living med sina stora glaspartier mot altanen där även poolen finns. Altanen har ett fint atrium mellan vardagsrum, matplats och master bed room. Härligt poolområde med en nedsänkt pool i altanen som värms upp via luftvärmepump. Poolområdet knyter an med poolhuset intill. Poolhuset har en mindre realaxdel med skjutdörrar i glas mot poolen, en fin bastu och dusch, WC och handfat. Vid altanen finns även en trevlig uteplats under tak. Här finns gott om uteplatser för såväl umgänge och avkoppling. 

 

Trädgård och förråd

Extraordinär trädgård med fina planteringar och skärgårdskänsla med fina klipphällar. Här finns flera sorters rosor, gott om lavendel och ett anordnat stenparti med hortensia m.m. En mycket välskött och vacker trädgård.

 

På tomten finns ett stort förråd. Ytterligare ett förråd finns vid huset, praktiskt placerat intill entrén till bostadshuset.

 

Brygga och båtplats

Endast 400 m promenad på enskild grusväg finns tillgång till gemensam brygga och även en båtplats. Bra båtdjup, här går det även att komma in med en segelbåt. Lätt access till den fantastiska skärgården. En dröm för den båt- eller naturintresserade.

 

Driftkostnader

Prognos produktion solceller från Vattenfall 16548 Kwh
Beräknad total årsförbrukning kwh från Vattenfall 19904 kwh
Beräknad total kwh förbrukning utan elbilsladdning 17504 kwh

Uppvärmning av poolen under juni-augusti är inkluderad i förbrukningen. (ca 3 500 kwh för uppvärmning av poolen och ca 2 500 kwh för cirkulationspump)

I kostnaden för samfällighet ingår tre avgifter:

Vägavgift Stora 800 kr/år
Vägavgift Näsetvägen 1200 kr/år (ingår plogning, grusning m m)
Bryggavgift 1 200 kr/år egen båtplats, skötsel av bryggor och kringliggande område samt buffert

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 3 051 000 kr
Mark, totalt värde: 812 000 kr ().
Summavärde: 3 863 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2010
Värdeår: 2010

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE FRÖTUNA-BJÖRKNÄS GA:4
GA1

Samfälligheter

Samfällighet NORRTÄLJE FRÖTUNA-BJÖRKNÄS FS:7
samfallighet_2

Samfällighet NORRTÄLJE FRÖTUNA-BJÖRKNÄS FS:4
samfallighet_1

Servitut

Avtalsservitut flytbryggor mm, Förmån
01-IM1-98/6648 - 1

Område

Utmärkt läge med endast 14 min till Norrtälje och 55 min till Stockholm. Här bor du med närhet till en större stad, bra pendlingsavstånd till Stockholm och samtidigt med skärgårdens vackra natur och havet precis intill. 

 

Nära till Frötuna skola med årskurs 1-6. Högstadium och gymnasium i Norrtälje. Skolbuss går direkt utanför fastigheten, vid vägen.  

 

KARTA