Kommande försäljning
Komplett och fin mindre hästgård byggd 2018 med bygglov för ridhus
Ljungbyvägen 8
12 250 000 kr

Komplett och fin mindre hästgård byggd 2018 med ypperligt läge utanför Brottby i Vallentuna kommun – endast 4 mil till centrala Stockholm. Bostadshus om 185 kvm, stall med fyra boxar och uppvärmt dubbelgarage är alla byggda 2018. Bygglov för ridhus 25×54 m finns.

Perfekt mindre hästgård för dig som vill bo fint, ha ett bra pendlingsläge och möjlighet att ha några hästar på egen gård. Mycket fina ridvägar och närhet till flera bra träningsanläggningar. På gården finns några förberedda och väldränerade grushagar och två mindre gräshagar. Total markareal är 1,7 ha.

Bostadshuset är exklusivt byggt med genomgående fina materialval. Trevliga uteplatser med spabad och uppvärmd pool med naturtomt runt omkring. Vattenburen golvvärme på hela entréplanet (luft-/vatten-värmepump).

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 17224 kvm
Boarea: 185 kvm
Byggår: 2018
Antal rum: 6
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Vallentuna
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning KUMLA 1:58
Area
Tomtarea: 17224 kvm
Boarea: 185 kvm
Pris 12 250 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 2018, Taxeringsår 2021
  Byggnad 3 236 000 kr
  Tomt 1 650 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 4 886 000 kr
  Bef. pantbrev 7 550 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 12 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 3 500 kr/år
 • Samfällighet 1 600 kr/år
 • Renhållning 2 150 kr/år
 • Försäkring 8 200 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Vattenburen golvvärme. Luft-vattenvärmepump ska installeras innan tillträde.
 • Ventilation Mekanisk m. värmeåtervinning
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad brunn)/Enskilt avlopp (minireningsverk)
 • Grundläggning Betongplatta

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning VALLENTUNA KUMLA GA:3 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning VALLENTUNA KUMLA GA:10 -
 • 0115-2020/39 - 1 - Officialservitut avloppsledning - 2021-01-04
Bostadshus

Bostadshuset om185 kvm byggt 2018. Vattenburen golvvärme på hela entréplanet. Uppvärmning via luft-/vatten-värmepump. Huset är ljust med stora öppna sällskapsytor och entréplanet har en takhöjd på 2,6 m. Genomgående fina och exklusiva materialval och vitvaror. Tvättmaskin, torktumlare och ugn är WiFi-styrda, vilket gör att de går att styra med app på distans. Beräknad elanvändning för hela gården 2022 är knappt 31 000 kWh.  

 

RUMSBESKRIVNING

Entré genom en ljus, luftig entré med klinkergolv och flera garderober. Ingång direkt till den ljusa, fina matsalen med kök och vardagsrum i fil. Sällskapsytorna har parkettgolv i ek. Köket är ett grått Ballingslöv-kök med vitrinskåp, hörnskafferi,  köks-halvö och bänkskiva i marmor. Det är utrustat med induktionshäll med integrerad fläkt, ugn med varmluft, ånga och microfunktion, en ytterligare ugn med varmluft och ånga, två kyl/frys, diskmaskin och extra bred vattenho. Alla vitvaror är Siemens Studio Line. Köket är exklusivt och en dröm för den matlagningsintresserade. 

 

På entréplan finns även ett stort sovrum med skjutdörrsgarderober och parkettgolv i ek samt badrum och groventré/tvättstuga. Badrummet är helkaklat med WC, handfat och dusch. Groventré med tvättstuga har klinkergolv, värmepanna, tvättmaskin, kondenstumlare med värmepumpsteknik och arbetsbänk med vattenho. 

 

På övre plan möts du av ett stort, ljust allrum med utgång till en rymlig balkong, två sovrum, kontor/gästrum och badrum.  Båda sovrummen är rymliga med heltäckningsmatta och en egen stor klädkammare/walk-in-closet. Badrummet är stort med plastmatta och fibo-skivor, badkar med duschvägg, dubbelhandfat, WC samt elektrisk golvvärme. 

 

Tomt och uteplatser

Tomten runt huset har en stor gräsmatta och naturtomt runt omkring med vackra klipphällar och tallskog. På bostadshuset baksida med dags- och kvällssol finns en altan med flera sittplatser och ett spabad. Intill altanen finns även en uppvärmd pool. 

 

Stall

Ljust, fint isolerat stall byggt 2018 med fyra boxar. Bra utrymmen i stallet såsom kallförråd med foderförvaring, stort täckes-/torkrum med industri-tvättmaskin och WC, ett isolerat gym, spolplats och foderkammare. Boxarna är drygt 10 kvm och har boxinredning i slitstark hårdplast. 

 

Möjlighet till gemensam gödselhantering med grannen som också är en hästgård.

 

Hagar

Idag finns två temporära grushagar, en mindre gräshage och en skogshage. Det är även förberett för väl uppgrusade och dränerade grushagar. 

 

Bygglov ridhus

Bygglov för ridhus om 25x54 m finns . Ridhuset får en bra placering nedanför stallet.

 

Garage

Isolerat och uppvärmt dubbelgarage från 2018 med tre meter breda, fjärrstyrda portar. Ett stort varmförråd i anslutning till garaget. Garaget är 51 kvm och förrådet 13 kvm. 

 

Hundgård

Hundgård på stallets baksida med ingång för hundarna till täckesrummet. Vid hundgården finns en isolerad container som kan ingå vid köp. 

 

Område

Ljungbyvägen 8 är beläget i en lantlig miljö ca 9 km från Brottby och Kårsta i Vallentuna kommun norr om Stockholm. Utmärkt pendlingsläge med endast 40 min till centrala Stockholm. Mycket goda pendlingsmöjligheterdå det ca 3 km från gården finns busshållsplats (Söderhalls trafikplast) med frekvent trafik mellan Norrtälje och Stockholm. Från Brottby går bussar till Vallentuna, Täby. Stockholm Norrtälje. Från Frösunda som ligger åt andra hållet ca 6,5 km går Roslagsbanan Kårsta-Stockholm.

 

Pendlingsavstånd:

 • Till Stockholm Centralstation - 42 km
 • Till Vallentuna – 19 km
 • Till Norrtälje – 31 km
 • Arnige köpcentrum i Täby – 22 km
 • Till Arlanda Flygplats - 38 km.

 

Skolor

Låg- och mellanstadieskola finns i Kårsta och i Brottby. Högstadium i Vallentuna där det också finns privata och kommunala låg- och mellanstadieskolor. Det finns även 4-5 olika förskoleverksamheter och dagmammor.

 

Service

I Brottby finns även en handelsträdgård med närproducerade varor, två bensinstationer, en Ica-affär – Brottbyhallen och en lokal loppis. det finns idrottsanläggning med utegym, motionsspår osv. Badplats finns också i Brottby och i Kårsta. 

 

KARTA