Välskött och komplett hästgård med mycket charm
Sättralundsvägen 31
7 900 000 kr

Välskött, komplett hästgård med två boenden, fantastisk trädgård och samtidigt välplanerad för enkel, smidig hästhållning. På gården finns ett luftigt stall med fyra boxar, varav två fölboxar, bra utrymmen i ekonomibyggnader, varierande hagar, ytterligare några ha inlånad betesmark i anslutning till den egna gräshagen, skrittmaskin och stor ridbana på fibersand om ca 40×40 m med åtta strålkastare runt om.

En välordnad, charmig gård för dig som söker en mindre hästgård med goda träningsmöjligheter. Skrittavstånd till Sanda Equestrian med stort, isolerat ridhus och frekventa träningar, kurser och clinics.

Goda kommunikationer med endast några minuters promenad till busshållplats. En dryg timme till Stockholm, 25 min till Norrtälje, 1 h till Uppsala. Elbilsladdare finns. 7 min till närmaste samhälle, Edsbro med matbutik, skola, förskola m.m.

På Sättralundsvägen bor du i en mysig by med god grannsamverkan och samtidigt har gården ett privat, avskilt läge med öppna ängar bakom sig

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 2 ha
Boarea: 110 kvm
Boarea: 66 kvm
Byggår: 1938
Antal rum: 5
VISNINGAR
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning EDSBRO-SÄTTRA 1:35 och 1:74
Area
Tomtarea: 2 ha
Boarea: 110 kvm
Boarea: 66 kvm
Pris 7 900 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 220
 • Värdeår 1938, Taxeringsår 2021
  Byggnad 756 000 kr
  Tomt 555 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 1 311 000 kr
  Bef. pantbrev 2 657 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 34 981 kr/år
 • Vatten/Avlopp 2 880 kr/år
 • Sotning 600 kr/år
 • Samfällighet 5 107 kr/år
 • Renhållning 3 250 kr/år
 • Försäkring 7 212 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Luftvärmepump
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Plåt
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp (3-kammarbrunn).
 • Grundläggning Torpargrund
 • Energiklass E
 • Energiprestanda 157 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2022-06-10
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE EDSBRO-SÄTTRA GA:6 -
Bostadshus

Charmigt bostadshus om 110 kvm från 1938 där ursprungshuset är från 1800-talet.

 

Entréplan 

Entré via farstukvist till en hall med trägolv. Det härliga lantköket har trägolv, vedspis, ljusgråa luckor, köksbänk i exklusiv och tålig keramik. I köket finns plats för matgrupp. Vardagsrummet intill är rymligt med en öppen spis med kassett och parkettgolv. Badrummet på entréplan är stort med plastmatta och kaklade väggar, dusch, handfat med kommod, handdukstork och WC. Tvättmaskin och torktumlare är smart placerade i utrymme under trappan i badrummet. 

 

Övre plan

Övre plan har ett allrum, tre sovrum och ett badrum. Allrummet har parkettgolv, en inbyggd garderob och är en bra storlek för till exempel TV-rum. Sovrum 1 är rymligt med parkettgolv och en stor klädkammare. Sovrum 2 är även det rymligt med vitmålade trägolv och en garderobsvägg. Sovrum 3/kontor är ett något mindre sovrum med parkettgolv och en inbyggd garderob.

 

Bostadshuset har två fina utelplatser, en med morgon- och dagssol. Den andra med dags- och kvällssol samt en fin pool om ca 3,5 m i diameters som värms upp med luftvärmepump. Här kan man sitta och njuta av utsikten över gräshagar och ridbanan. 

 

Föregående ägare bytte samtlig väggpanel och isolerade samtidigt både väggar och vinden. I samband med detta byttes både bjälklaget för entréplanet och till övre planet.

 

Ny luftvärmepump 2019.

 

Bostadshus 2/gästhus

Gästhuset skiljs åt från bostadshuset av en fin stenmur och en häck, vilket ger de båda husen avskilda lägen gentemot varandra. Gästhuset har en mycket stor, fin trädgård på sin baksida. 

 

Entré direkt till köket som har plastmatta, vedspis, ugn, kyl/frys och spis. Vardagsrummet intill är ljust med parkettgolv och utgång till altanen på husets baksida. I anslutning till hallen finns ett förråd/klädkammare. Sovrum 1 är ljust med trägolv och råspont på väggarna samt utgång till altanen. Sovrum 2 har även det trägolv och råspont. Badrummet är rymligt med plastmatta, handfat med kommod, dusch och separett (toalett). Avloppet till bostadshuset är dimensionerat för att kunna koppla på även gästhuset/bostadshus 2. 

 

Gäststugor

På tomten finns två gäststugor. Den ena är placerad i gästhusets stora trädgård och består av ett gästrum. Den andra gäststugan är placerad i änden av bostadshusets trädgård och står på hjul, vilket gör den lätt att flytta för den som vill. Gäststugan/boden har ett rum med kökspentry med sommarvatten. 

 

Trädgård

Den parkliknande trädgården är en dröm för den trädgårds- eller odlingsintresserade. Här finns gott om fina planteringar, fruktträd, bärbuskar och vårdträd och även stora gräsmattor som lämpar sig perfekt för att kunna odla. Mitt i bostadshusets trädgård finns ett fint växthus. Det är tydligt att mycket tanke och kärlek har funnits när trädgården skapades. Den är fint planerad så att båda husen får varsin, avskild trädgård. 

 

I trädgården finns bland annat:

Fruktträd såsom plommon och äppelträd. Flertal olika bär som jordgubbar, svarta vinbär (räcker för årsproduktion av saft), krusbär, och rabarber i överflöd.

Fantastiska buskar och träd såsom Magnolia, Forsythia, Paradisäpplen, Paradisträd, Syrén, Ölandstok, Hängbjörk  och lärkträd samt massor med blommor som blommar hela sommaren (blåklint, liljor, klematis, rosor m.fl)

 

Gårdsplan och ekonomibyggnader

Ekonomibyggnaderna på gården består av två stora bra lador, sammanbyggda i L-formation. Detta skapar en egen, trevlig gårdsplan framför stallet med en stor vårdlönn på dess mitt och bra, uppgrusade ytor runt om den. Väl upplyst gårdsplanen med belysning som går att justera via app. De stora ekonomibyggnaderna erbjuder mycket bra utrymmen. Här finns det fina stallet, enklare garage och goda förvaringsutrymmen samt ett stort loft som skulle passa perfekt som ett festloft.

 

Elbilsladdare finns.

 

Stall

Stallet är luftigt med högt i tak och bred stallgång och stora boxar med fin boxinredning. Stallet består av fyra boxar, varav två av dessa är fölboxar (två boxar om ca 3x4,5 m och två om ca 3x3,5 m). Vattenkoppar i varje box som har ett bra system med en egen värmepump som värmer upp vattnet vid behov på vintertid. En fin sadelkammare. Stallet totalrenoverades för ca 10 år sedan. 

 

Intill stallet finns en loge med högt i tak och mycket goda förvaringsmöjligheter för storbal m.m. Här finns även en enklare extrabox, perfekt som karantänbox.

 

Hagar

Fina hagar på gården med två stora skogshagar. Den ena skogshagen kan öppnas upp för att nå den stora gräshagen/sommarhagen. Inlånad mark om ytterligare 2-3 ha av granne. Den inlånade betesmarken ansluter till denegna gräshagen. Möjlighet finns att arrendera ytterligare ca 1,5 ha betesmark av annan granne. 

 

Ridbana

Fin ridbana med fibersand om ca 40x40. Ridbanan har åtta strålkastare som möjliggör även hoppning oavsett tid på dygnet. 

 

12 minuters skrittavstånd till Sanda Equestrian med stort, isolerat ridhus och träningar för etablerade tränare flera dagar i veckan samt kurser och clinics. Läs mer om deras fina träningsanläggning: http://sandaequestrian.se

 

Skrittmaskin

Skrittmaskin utan tak för fyra hästar. Skrittmaskinen lyses upp med strålkastare.

 

Område

På Sättralundsvägen bor du i en mysig by med god grannsamverkan och samtidigt har gården ett privat, avskilt läge med öppna ängar bakom sig. 7 min till närmaste samhälle, Edsbro med matbutik, skola, förskola m.m.


Goda kommunikationer med endast några minuters promenad till busshållplats. En dryg timme till Stockholm, 25 min till Norrtälje, en timme till Uppsala. 

 

Avlopp och vatten

Avlopp: 3-kammarbrunn med infiltration (gjord för ca 15 år sedan). 

 

Vattenbrunn: djupborrad vattenbrunn (2013). Även pump och vattenberedare är från (2013). Vattenfilter finns. 

 

Fastigheter

Gården består av två fastigheter som säljs ihop: Edsbro-Sättra 1:35 (gården) och Edsbro-Sättra 1:74 (hus 2 med tomt). 

Bostadshus och stall är uppgraderade med jordfelsbrytare (25 ampere)

 

KARTA