Stor, välskött fastighet med utmärkt läge i Enköping
Kristinagatan 18
10 500 000 kr

Välskött, fin fastighet om totalt dryga 400 kvm fördelat på 2 1/2 plan samt källare. Utmärkt läge på lugna Kristinagatan, endast ett stenkast från centrum och med gångavstånd till centralstationen. Idag är fastigheten fördelad över tre lägenheter på tre plan och en källarlokal samt garage. Lägenheterna är i fint skick och om ca 90-110 kvm vardera.

Fastigheten har genomgått en grundlig totalrenovering 2001-2003 till en mycket bra standard. Fjärrvärme med mycket låga driftskostnader, uppvärmning av hela fastigheten, endast 32 000 kWh. Kommunalt VA och fiber.

Trevlig, insynsskyddad trädgård med fina stengångar och en stor gräsmatta. I trädgården finns även ett trädäck under tak och ett mindre lusthus. I källarplanet om ca 100 kvm finns en lokal om ca 25 kvm, ett stort garage och gemensamma utrymmen.

Enköping är en populär stad som växer stadigt. Närheten till Stockholm med direkttåg till både Stockholm och Västerås ger mycket goda pendlingsmöjligheter.

Boendeform: Kommersiell fastighet
Ägandeform: Friköpt - Kommersiell fastighet
Tomtarea: 949.5 kvm
Boarea: 300 kvm
Biarea: 140 kvm
Byggår: 1937
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Kommersiell fastighet
Beteckning SANKT ILIAN 29:8
Area
Tomtarea: 949.5 kvm
Boarea: 300 kvm
Biarea: 140 kvm
Pris 10 500 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 320
 • Taxeringsår 2019
  Byggnad 1 888 000 kr
  Tomt 829 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 2 717 000 kr
  Bef. pantbrev 1 275 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 29 000 kr/år
 • El 22 500 kr/år
 • Vatten/Avlopp 12 000 kr/år
 • Renhållning 6 000 kr/år
 • Försäkring 11 420 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 4 377 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 2 1/2 plans hus med källare
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Ventilation AC i lägenhet 3
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Vatten/avlopp Kommunalt VA
 • Grundläggning Betongplatta
Fastighet

Välskött, fin fastighet om totalt dryga 400 kvm fördelat på 2 1/2 plan samt källare. Gedigen, välskött fastighet som idag är fördelad över tre lägenheter samt ett källarplan. Lägenhet 1 om ca 100 kvm är på plan 1. Lägenhet 2 och 3 om ca 90 kvm vardera är båda etagelägenheter på två plan (plan 2 och 3). I källarplanet finns en lokal om ca 25 kvm, garage och gemensamma utrymmen däribland relax med bastu.

 

Fastigheten har genomgått en grundlig renovering 2001-2003 till en mycket bra standard. Bland annat ny fasad, nytt tak, nästintill alla VA-ledningar bytta, automatiska markiser installerade, AC i lägenhet 3, ändring av planlösning och uppbyggnad av lägenheterna. Såväl i källarplan som på bostadsplan har alla ytskikt bytts ut, nya kök och nya badrum (2001-2003). 

 

Fjärrvärme med mycket låga driftskostnader, uppvärmning av hela fastigheten, endast 32 000 kWh. Kommunalt VA och fiber.

 

Även trädgård med påkostad stenläggning är välskötta och prydliga. 

 

Intäkter

Alla tre lägenheter samt lokal är uthyrda och ger stadigvarande intäkter. Totala hyresintäkterna på Kristinagatan 18 är totalt 29.700 kr.

 

Lägenhet 1 har en hyra på 9.000 kr. Lägenhet 2 och 3 har en hyra på 8.500 kr respektive 8.700 kr.  Lokalen har en hyra på 3.500 kr. 

 

Ägande i bolagsform

Fastigheten ägs idag av ett aktiebolag, vilket förenklar köp som juridisk person.

 

Lägenhet 1

Lägenhet 1 är belägen på entréplan och är ca 100 kvm. Lägenheten består av kök, vardagsrum, allrum, sovrum, badrum och en hall. Ljusa, rymliga rum. 

 

Från den gemensamma trapphuset kommer du in i en trevlig hall med bra avhängningsmöjligheter. Hallen har laminatgolv. Vardagsrummet är rymligt, har parkettgolv och mycket ljusinsläpp. Vardagsrummet ligger i fil med allrummet med skjutdörr emellan. Allrummet har laminatgolv. 

 

Köket är luftigt och med utrymme för matplats. Gediget kök med träluckor, diskmaskin, kyl, frys, ugn och spis samt parkettgolv. Sovrummet är rymligt och ljust med två inbyggda garderober och laminatgolv. Helkaklat, ljust badrum med toalett, handfat, dusch, tvättmaskin och torktumlare. 

 

Lägenhet 2

Lägenhet 2 är en etagelägenhet på två plan (plan 2 och 3). Lägenheten om ca 90 kvm består av kök, badrum och sovrum på plan 2 och ett stort allrum/vardagsrum samt ytterligare ett badrum på plan 3. Plan 3 har hög takhöjd med öppet upp till nock, flera takkupor och vackra gavelfönster, vilket ger både ljus och rymd.

 

Lägenhet 2 och 3 har ingång från trapphuset på plan 2. I trapphuset finns en större hall med pardörrar i glas till den stora, gemensamma balkongen. Lägenhet 2 har en mindre hall med trägolv, garderober och spiraltrappa till övre plan. Köket är luftigt med utrymme för matplats. Gediget kök med träluckor, diskmaskin, kyl, frys, ugn och spis. Sovrummet är rymligt och ljust med en stor inbyggd garderob med skjutdörrar och plastmatta. Badrummet är helkaklat och ljust med dusch, toalett, handfat, tvättmaskin och torktumlare. 

 

På övre planet finns ett mycket härligt, stort allrum/vardagsrum med hög takhöjd och fina ljusinsläpp. Fina detaljer såsom synliga träbjälkar, en gjutjärnskamin och en stor takkupa. Badrummet har takkupa, klinkergolv och delvis kaklade väggar med ett hörnbadkar, toalett och handfat. 

 

Lägenhet 3

Lägenhet 3 är liksom lägenhet 2 en etagelägenhet på två plan (plan 2 och 3) om ca 90 kvm. På plan 2 finns ett stort vardagsrum, badrum och kök med privat balkong. På plan 3 finns två sovrum och ytterligare ett badrum. Sovrummen har hög takhöjd med öppet upp till nock och fina gavelfönster. Lägenhet 3 är i söderläge och har AC. 

 

Ingång från den gemensamma trapphuset (plan 2) till det stora vardagsrummet med parkettgolv. Intill vardagsrummet finns ett gediget kök med träluckor, diskmaskin, kyl, frys, ugn och spis. Köket har plats för matgrupp samt utgång via dubbeldörrar i glas till en privat, mindre balkong. Det helkaklade badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat, tvättmaskin och torktumlare. 

 

På övre planet finns ett stort sovrum med hög takhöjd, fint ljusinsläpp och takkupa. Intill finns även ytterligare ett sovrum samt ett badrum med klinkergolv och delvis kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, toalett och handfat. 

 

Lokal

Källarlokal om ca 25 kvm med WC. Lokalen har ett rum med klinkergolv och laminatgolv samt ett mindre kökspentry. i lokalen finns även en liten WC med toalett och handfat. Egen ingång till lokalen direkt utifrån. Även dörr till resterande del av källaren finns inifrån lokalen, vilket gör lokalen lätt att förstora vid behov. Idag inredd och uthyrd till frisör. 

 

Garage och parkering

I källaren finns ett stort, isolerat garage. På tomten finns även ytterligare tre parkeringsplatser, varav två av dessa med el. Fri parkering på gatan utanför. 

 

Källare

I källaren finns, utöver lokal och garage, ett pannrum, flera förråd och en relaxavdelning med en stor dusch och en fin bastu. Källarplanet är ca 110 kvm.

 

Trädgård

Trevlig, insynsskyddad trädgård med fina stengångar och en stor gräsmatta. I trädgården finns även ett trädäck under tak och ett mindre lusthus.

 

I trädgården finns ett gemensamt förråd. 

 

Område

Enköping är en populär stad som växer stadigt. Närheten till Stockholm med direkttåg till både Stockholm och Västerås ger mycket goda pendlingsmöjligheter. Med pendeltåg tardet endast 45 min till Stockholm och 15 min till Västerås. 1 h bilväg till Stockholm, 30 min till Västerås och 50 min till Uppsala.

 

Utmärkt läge på lugna Kristinagatan, endast ett stenkast från centrum (5-10 min gångavstånd) och även gångavstånd till centralstationen (drygt 10 min). 

 

KARTA