SÅLD! Magisk hästgård som har extra allt
Solbaddet 4
19 800 000 kr

Exklusiv, helt komplett hästgård som ligger fantastiskt naturskönt. Bostadshuset från 2003 är smakfullt och exklusivt helrenoverat i högsta standard med bl.a. kök och badrum från Kvänum.

På gården finns två stall med totalt 11 boxar. Det finns även bygglov för att bygga ett nytt stall med åtta boxar. Gården har träningsmöjligheter i toppklass med en upplyst ridbana om ca 30×70 m med fibersand och ett mycket påskostat ridhus (22×66 m) med ridmått 20×60 och en läktare, fibersand och sarg av bambu (allt från Expåra). Taket är isolerat och ett bra fläktsystemet finns installerat. Ridslinga runt gården samt fina uterittsmöjligheter gör träningsmöjligheterna helt optimala för de flesta discipliner. Fina betesmarker!

Utöver bostadshuset, finns ytterligare två-tre bostäder som alla är helrenoverade i exklusiv standard. Ett ytterligare bostadshus om ca 45 kvm, en lägenhet om 40 kvm och en kurslokal med badrum.

En hästgård långt utöver det vanliga för dig som söker något exceptionellt!

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 84937 kvm
Betesmark: 3 ha
Åkermark: 3 ha
Skogsimpediment: 2 ha
Boarea: 158 kvm
Boarea: 40 kvm
Total mark: 8,5 ha
Byggår: 2002, 2003
Antal rum: 6
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Norrtälje
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning HARBROHOLM 6:28
Area
Tomtarea: 84937 kvm
Betesmark: 3 ha
Åkermark: 3 ha
Skogsimpediment: 2 ha
Boarea: 158 kvm
Boarea: 40 kvm
Pris 19 800 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 2003, Taxeringsår 2020
  Byggnad 3 020 000 kr
  Tomt 546 000 kr
  Åkermark 104 000 kr
  Betesmark 54 000 kr
  Ekonomibyggnad 429 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 3 566 000 kr
  Bef. pantbrev 5 765 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 54 000 kr/år
 • Renhållning 8 004 kr/år
 • Förvaltning 13 584 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 2 plans villa
 • Uppvärmning Bergvärme, vedeldad panna, solceller
 • Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund/platta på mark

SERVITUT & SAMFÄLLIGHETER

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning NORRTÄLJE HARBROHOLM GA:4 -
 • samfallighet_1 - Samfällighet NORRTÄLJE HARBROHOLM S:1 -
 • 0188-09/38 - 1 - Ledningsratt starkström - 2011-03-02
 • 0188-2019/190 - 1 - Officialservitut väg - 2019-11-29
 • 1 - Nyttjanderätt - 2019-12-11
Bostäder

Mycket vackert bostadshus om 158 kvm som är både smakfullt och exklusivt helrenoverat med nytt kök och nya badrum från Kvänum. Vackra stengolv i entrén och köket, övriga huset har ekplank-golv.

På gården finns ytterligare två-tre bostäder som alla är helrenoverade med exklusiva materialval. Ett ytterligare bostadshus om 54 kvm, en lägenhet om xx kvm och en kurslokal med ett exklusivt badrum och skåpsinredning till kök vilket gör det möjligt att även enkelt göra om till en mindre lägenhet.

Bostadshus

Mycket fint bostadshus från 2003 om 158 kvm som är smakfullt och exklusivt helrenoverat. Ett bostadshus med mycket stil och charm. Entréplanet har fokus på sällskapsutrymmen med en härligt öppen och ljus planlösning. Här finns en rymlig hall, ett mycket stort och fint kök från Kvänum, allrum, matsal i glasveranda och vardagsrum intill samt ett badrum. På övre plan finns tre rymliga sovrum samt badrum. Båda badrummen är från Kvänum. Vackra stengolv i entrén och köket, övriga huset har massiva ekplank-golv. Uppvärmning via bergvärme och vattenburen golvvärme på entréplan.

Bostadshuset ligger avskilt med en stor trädgård med äppelträd och vy över ridbanan. I trädgården finns även ett nytt bastuhus med relaxavdelning. Precis som bostadshuset, håller även bastuhuset en mycket hög standard i både materialval och utförande. Precis utanför tomten finns ett tvåbilsgarage med två elbilsladdare. 

Bostadshus 2

Det mindre bostadshuset om ca 45 kvm är, liksom alla bostäder på gården, mycket fint och håller en hög standard. Här finns en mindre hall med bra förvaring, ett allrum med nyrenoverat Kvänum-kök, ett sovrum och ett nyrenoverat badrum. Vattenburen golvvärme, uppvärmning via bergvärme. Utanför huset finns en egen, avskild altan med uteplats. 

Det mindre bostadshuset är perfekt för generationsboende, gästhus, personalbostad, uthyrning m.m. 

Lägenhet och kurslokal

På gården finns även en mycket fin lägenhet i en av ekonomibyggnaderna om ca 40 kvm. Under lägenheten finns ett nyrenoverat utrymme om ca dryga 40 kvm med öppen spis och kökspentry samt ett nytt badrum. Utrymmet skulle lämpa sig väl som kontor, kurslokal m.m. Det skulle även med fördel gå att inreda utrymmet till ytterligare en lägenhet, alternativt till en större lägenhet tillsammans med den befintliga lägenheten ovanför.

Stall

Gården har totalt 11 boxlatser fördelade i två stall och uteboxar. Bygglov finns för ett nytt stall med åtta boxar vid ridhuset. 

Stall 1 har fyra boxar med fin boxinredning, en sadelkammare, spolspilta och foderkammare med nedsläpp från foderloft. Boxarna är ca 3x3,5 m. Utanför stallet finns två nygjorda spol-/uppbindningsplaster och två uteboxar om ca 3x3 m + en enklare ponnybox/förvaring.

Stall 2 har tre boxar och en mindre sadelkammare. Boxarna är ca 3x3,5 m. Ett luftigt stall med isolerade väggar och isolerat tak. 

På gården finns även två ytterligare uteboxar som är väl skyddade under ett stort takutsprång med gjuten platta framför dem. Boxarna är ca 3x4 m. 

Ridhus och ridbana

Mycket fin ridbana om ca 30x70 m med fibersand och bra belysning. Robust trästaket runt om ridbanan.

Ridhuset (22 x 66 m) är mycket påkostat med ridmått om 20x60 m samt läktare. Underlaget är fibersand. Vatten är indraget till ridhuset. Fin sarg av bambu. Isolerat tak med ett bra fläktsystem. Väggar är ännu inte isolerade men detta är enkelt att göra då tak redan är färdigisolerat och fläktsystem installerat. Fibersand och sarg från Expåra. Ridhuset har även en mycket fin läktare med loungekänsla och smart hinderförvaring under. Förberett för solceller på ridhustaket. 

Runt gården finns en fin ridslinga. Bra uterittsmöjligheter, vilket möjliggör en varierad träning, och gör träningsmöjligheter på och kring gården mycket kompletta. 

Hagar

Varierande hagar och ett genomtänkta hagsystem med både stora sommarhagar med bete, trevliga skogshagar som vinterhagar och två grusade rastagar i direkt anslutning till stall 1. Runt gården finns även en trevlig ridslinga.

Pendling

Till Stockholm är det 9 mil och tar ca 1 tim och 20 min. Till Uppsala är det  7 mil och tar ca 1 tim med bil. Vill man pendla med buss till Stockholm  går det att parkera i Edsbro, 15 min med bil,  och sedan ta buss. Från Edsbro går buss till Stockholm som tar ca 50 min till KTH.

KARTA