SÅLD! Fantastisk, helrenoverad hästgård i toppskick
Häggeby kyrkväg 32 och 34
13 750 000 kr

SÅLD!
En sagolik hästgård i toppskick med sjötomt, två helrenoverade bostadshus, nytt stall, nyanlagd ridbana och fina hagar. Fantastiskt läge utöver det vanliga med en markareal om drygt 9 ha. Bostadshusen är smakfullt och omsorgsfullt renoverade för att bevara den gamla charmen. Här har du detaljer såsom kakelugnar, vedspis, vackra trägolv, synliga timmerväggar och timmerbjälkar tillsammans med nyrenoverade, platsbyggda kök och skåpsinredning och nyrenoverade, stora badrum. Båda bostadshusen har ett högt, avskilt läge med sjöutsikt.

Stallet som är byggt 2021 är luftigt och ljust med åtta boxar med vattenkoppar, ett stort fikarum med kök, sadelkammare, WC, foderrum, spolspilta och stort förråd. Fina hagar i anslutning till stallet. Robusta trästaket och ordentligt hårdgjorda ytor på gårdsplan. Ridbanan om ca 30×70 m. Isolerat ridhus på skrittavstånd.

Endast 50 min från centrala Stockholm.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 90856 kvm
Övrig mark: 1 ha
Betesmark: 6 ha
Åkermark: 1 ha
Skogsmark: 1 ha
Boarea: 105 kvm
Boarea: 98 kvm
Total mark: 9.1 ha
Byggår: 1929
Antal rum: 4
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Håbo
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning NEDERHASSLA 3:1
Area
Tomtarea: 90856 kvm
Övrig mark: 1 ha
Betesmark: 6 ha
Åkermark: 1 ha
Skogsmark: 1 ha
Boarea: 105 kvm
Boarea: 98 kvm
Pris 13 750 000 kr
Taxeringskod 120
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2020
  Byggnad 1 797 000 kr
  Tomt 1 219 000 kr
  Åkermark 74 000 kr
  Betesmark 158 000 kr
  Ekonomibyggnad 137 000 kr
  Total 3 016 000 kr
  Bef. pantbrev 3 600 000 kr

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Luftvärmepump med vattenburen golvvärme
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä/timme
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Torpargrund

Servitut, etc

 • 03-77:412 - 1 - Officialservitut väg -
 • D201900346442:1 - 1 - Avtalsservitut elledning -
 • samfallighet_1 - Samfällighet HÅBO ALLMÄNNING S:4 -
 • samfallighet_2 - Samfällighet HÅBO NEDERHASSLA S:3 -
 • samfallighet_3 - Samfällighet HÅBO NEDERHASSLA S:4 -
 • samfallighet_4 - Samfällighet HÅBO NEDERHASSLA S:5 -
 • samfallighet_5 - Samfällighet HÅBO HÄRADSALLMÄNNING S:1 -
 • 7 - Avtalsservitut - 2019-08-07
Bostadshus 1

Vackert bostadshus från 1929 om 105 kvm med uppvärmning från en luftvärmepump med vattenburen golvvärme. Bostadshuset är totalrenoverat i hög standard det senaste året med stor omsorg att bevara husets själ. Den smakfulla renoveringen tillsammans med de fint bevarade detaljerna ger huset karaktär utöver det vanliga. Huset har genomgående fina trägolv, ljus färgsättning, smakfulla materialval och rymliga, ljusa rum. Ett hus att trivas i! 

 

Entréplan

Entré via en inglasad farstukvist med vackra fönster. Köket är rymligt och mycket fint med platsbyggd köksinredning och en härlig vedspis med pizzaugn. Ett kök som är en dröm för alla matlagningsintresserade. I anslutning till köket finns en stor, ljus matsal i fil med vardagsrummet. Rummet har en vacker kakelugn och en härlig sjöutsikt. Pardörrar i glas till uteplats. 

 

Entré finns även på husets sida till en välkomnande, ljus hall med den fina trätrappan och en inre hall med platsbyggd garderobsförvaring. Från inre hallen nås ett härligt, luftigt badrum med klinkergolv elektrisk golvvärme, halvkaklade väggar, badkar, toalett, dubbelhandfat, tvättmaskin och torktumlare. 

 

Övre plan

På övre plan finns två rymliga sovrum, ett badrum och en stor möblerbar övre hall. Den övre hallen är ljus och luftig. Sovrum 1 är rymligt och har rustika timmerbjälkar, vackra fönster och förvaring i en kattvind. Sovrum 2 är även det rymligt med förvaring i en egen kattvind. Badrummet har klinkergolv, delvis kaklade väggar, dusch, toalett och handfat. 

 

 

Bostadshus 2

Bostadshus 2 är även det placerat högt med vacker sjöutsikt. Bostadshus är från 1929 om ca 98 kvm. Precis som bostadshus 1 är bostadshus 2 totalrenoverat den senaste året och även här har stor omsorg lagts på att bevara husets ursprungliga charm tillsammans med en renovering i hög standard. Uppvärmningen är direktverkande el och det här huset har två-glas fönster med isolerglas.

 

Entréplan

Hallen har en smakfull platsbyggd hallinredning med bra avhängning och sittbänkar. Golvet är ett vackert handslaget tegelgolv med elektrisk golvvärme. Köket är charmigt med vackra, äldre trägolv med breda golvtiljor, pärlspont och rustik timmerbjälke i taket samt en fin vedspis. Från köket nås ett mindre bibliotek/allrum, även det med fina, äldre trägolv. 

 

Vardagsrummet är luftigt och har fönster och pardörr i glas mot sjön, vilket ger en storslagen vy. Utgång till altanen via vardagsrummet, trägolv. Under trappen finns en liten WC med toalett, handfat och elektrisk golvvärme.

 

Övre plan

På övre plan finns ett mycket stort sovrum med fin vy och sjöutsikt. Rummet är tillräckligt stort för att kunna ha både sovrum och allrum för den med behov av fler rum. Rummet har trägolv och förvaring i kattvind. Från sovrummet nås ett fint, stort badrum med badkar, dusch, toalett, handfat, tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har även det en fin sjöutsikt. Badkaret är placerat så att du kan ha utsikten framför dig när du ligger i badkaret. 

 

Stall

Ljust, luftigt stall byggt 2021 med åtta boxar. Stallet är öppet upp till nock och har en ventilerad nock, vilket skapar mycket god luft och rymd i stallet. Boxarna är 3x3 m med öppet boxinredning i sex av boxarna och stängd boxinredning i två av boxarna. Varje box har ett eget, öppningsbart fönster. Vattenkoppar i alla boxar. I stallet finns ett stort fikarum med kök (ugn, spis och vattenho) och elektrisk golvvärme, en stor sadelkammare med platsbyggd förvaring, gäst-WC, foderrum/täckesförvaring, bred spolspilta samt förvaring. På stallets gavel finns ett praktiskt, stort förråd med egna portar och därmed möjlighet till inkörning av grovfoder med mindre traktor. 

 

Hagar och ligghallar

Fina gräshagar med flera ligghallar, totalt tre ligghallar. Flera av hagarna har vattenkoppar med frostfritt vatten. Robusta trästaket. 

 

Ridbana

Nyanlagd ridbana om ca 30x70 m med trästaket runt om. Väldränerad och väl uppbyggd men topplager saknas. Ridbanan har ett fint läge, även den med sjöutsikt. 

 

Ridhus på skrittavstånd

På skrittavstånd finns ett privatägt isloerat ridhus, CC Stud. Se hemsida nedan:

https://www.ccstud.se/anlaggningen/

Avstånd

Endast 50 min från centrala Stockholm, en dryg kvart till Bålsta, 35 min till Arlanda, 35 min till Enköping och 45 min till Uppsala.

Driftkostnader

Anledningen att driftkostnaderna inte är redovisade är att båda husen är totalrenoverade under året och att det under året varit till största delen byggel.

Uppskattning av driftkostnaderna är att gården totalt bör ligga på ca 4 000  - 5 000 kr/mån i uppvärmning/el, VA är ca 3 000 kr/år, renhållning ca 3 000/år, samfällighet väg är ca 3 500 kr/år  men gården för ca 6 000 kr/år i avkastning från en annan samfällighet. Försäkring tillkommer ju sedan också men beror ju på vad och hur man vill försäkra men ca 15 000 kr - 20 000 kr/år. Vilket gör en månadskostnad på ca 6 000 kr

 

KARTA