SÅLD! Trevlig gård om 11,6 ha och två fina bostadshus
By 231
6 150 000 kr

SÅLD! Trevlig gård om 11,6 ha, två fina bostadshus och ett gästhus. Gården lämpar sig väl som hästgård, för annan djurhållning och småskalig odling eller för dig med en stor maskinpark. Fiber finns till båda husen. En gård med stora utrymmen och många möjligheter!

Idylliskt läge med varierande öppna ängar och skyddande skog samt en härlig, lugn bykänsla med flera fina gårdar runtomkring sig. Bostadshusen är inbäddade i en lummig, uppväxt trädgård med flertalet fruktträd. Gården erbjuder stora, uppgrusade ytor och flertalet lador och maskinhallar samt fina betesmarker, ligghallar och vattenkoppar med frostfritt vatten till hagarna. Maskinhallar med gjuten platta och hög takhöjd om totalt ca 370 kvm. Elbilsladdare finns.

Gården ligger endast några km från väg 272, vilket erbjuder smidig pendling. Från väg 272 går bussar till Uppsala söderut och Östervåla norrut. Busshållplats finns precis vid infartsväg till By. Knappt 40 min till centrala Uppsala, 1 h 20 min till centrala Stockho

Boendeform: Gård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 116000 kvm
Övrig mark: 1 ha
Betesmark: 11 ha
Biarea: 61 kvm
Boarea: 114 kvm
Boarea: 112 kvm
Byggår: 1909, 1922
Antal rum: 5
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Heby
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning HARBO-BY 9:1
Area
Tomtarea: 116000 kvm
Övrig mark: 1 ha
Betesmark: 11 ha
Biarea: 61 kvm
Boarea: 114 kvm
Boarea: 112 kvm
Pris 6 150 000 kr
Taxeringskod 120
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2020
  Byggnad 2 192 000 kr
  Tomt 403 000 kr
  Betesmark 213 000 kr
  Ekonomibyggnad 696 000 kr
  Total 2 595 000 kr
  Bef. pantbrev 3 190 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 12 000 kr/år
 • El 33 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 950 kr/år
 • Sotning 1 500 kr/år
 • Samfällighet 2 350 kr/år
 • Renhållning 4 500 kr/år
 • Försäkring 7 900 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 524 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Panna (pellets och el), vattenburet radiatorsystem
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad brunn från 2010). Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Grundsulor bostadshus 1 och torpargrund på bostadshus 2

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning HEBY KÄBBO GA:1 -
Bostadshus 1

Trevligt bostadshus från 1922. Huset om 114 kvm boarea och 61 kvm biarea har 5 rok varav två-tre sovrum. Huset har en trevlig planlösning med rymliga sällskapsutrymmen samt en källare som ger bra förvaringsmöjligheter. Bostadshus 1 värms upp med pelletspanna som installerades 2018.

Entréplan
En ljus, öppen hall med gäst-WC. Hallen är vitmålad med laminatgolv. WC har klinkergolv med pärlspont. Vardagsrummet är ljust och mycket stort med plats för både soffgrupp och matplats. En braskamin i rummets mitt ger härlig mysfaktor. Köket är även det rymligt med en köksö och plats för matplats. Köket har luckor i björk och stenskiva. Utgång till den trevliga, upphöjda altanen. Köket är utrustat med ugn, micro, kyl/frys, spis med fläkt och diskmaskin. Laminatgolv. 

Övre plan
På övre plan möts du av en ljus övre hall med laminatgolv och vitmålade väggar. Från hallen når du badrummet som är helkaklat med handfat med en bred kommod, toalett och dusch. På övre plan finns ytterligare tre rum varav två sovrum. Sovrum 1 är rymligt med utgång till en egen balkong, förvaring i skjutdörrsgarderob och trägolv. Sovrum 2 har trägolv och förvaring i kattvind. Kontoret/allrummet har även det trägolv, skjutdörrsgarderob och nås via sovrum 1 och 2.  

Källarplan
I källaren finns ett hobbyrum, tvättstuga, pannrum och förråd. Tvättstugan har tvättmaskin, torktumlare, gott om utrymmen för tork samt utgång via källardörr. Pannrummet har fönster som har använts som direktnedkast för pelletssäckar till pelletspannan. Behov av byte av avloppsstam under huset till anslutande avloppsstam på husets utsida finns.

Bostadshus 2

Bostadshus 2 är ett äldre, renoverat torp med mycket charm om 112 kvm. Här finns 4 r o k, varav två sovrum. Rummen är ljusa och rymliga med detaljer som fina, äldre trägolv, vacker kakelugn, gjutjärnskamin och bra förvaring i kattvindar. Bostadshus 2 värms upp via en kulvert från hus ett med pellets och separat elmätare finns.

Entréplan
Ingång via en fin inglasad farstukvist med trägolv och härlig utsikt över den lummiga trädgården. Från glasverandan nås en inre hall, även den med trägolv. Den inre hallen har en mindre gäst-WC under trappen. Vardagsrummet är mycket rymligt och ljust med en vacker kakelugn. Intill vardagsrummet finns ett rymligt, ljust sovrum med en gjutjärnskamin. Vardagsrummet och sovrummet intill har fina äldre trägolv som är nyslipade. Köket är även det rymligt med plats för matgrupp. Köket har trägolv, köksluckor i ek och är utrustat med ugn, spis, kyl/frys och diskmaskin. 

Övre plan
På övre plan finns en rymlig övre hall med ingång till kattvind med förvaringsmöjligheter. Sovrummet är ljust och trevligt med gott om förvaring i två kattvindar, varav den ena stor nog som rymlig klädkammare. Både sovrummet och den övre hallen har vackra, slipade trägolv. Badrummet har en tvättmaskin, handfat, toalett och en stor dusch. Klinkergolv och plastmatta samt delvis kaklade väggar. 

 

Hästverksamhet

För dig som är intresserad av att driva hästverksamhet är detta en gård med mycket fina betesmarker, ligghallar och vattenkoppar utdragna i hagarna med frostfritt vatten. Utöver det befintliga stallet finns även utrymmen såsom maskinhallen om ca 180 kvm och hallen under tak om ca 380 kvm som med lätthet skulle kunna bli större stall. Dessa utrymmen har idag gjuten platta och en hög takhöjd och är placerade i direkt anslutning till hagarna. 

Intill hallen under tak finns även en stor grusplan som tidigare har varit en ridbana. Idag har den använts som grusplan till fordon men skulle eventuellt kunna återställas till ridbana. Det finns mycket fina ridvägar i området. Granngården är en stor hästgård med både ridbana och stor ovalbana (notera att detta är en privat anläggning men att möjlighet vid överenskommelse kan finnas att hyra banorna). 

Ekonomibyggnader

På gården finns ett flertal ekonomibyggnader. Här finns två sammanbyggda större lador med stall och magasin. Ladorna har plåttak omlagt 2011. Bakom den ena ladan har en hall under tak byggts med gjuten platta om ca 380 kvm med maskin- och fordonsförvaring samt ligghall för kor. Hallen byggdes 2012 och här går enkelt att göra uteboxar för häst. Gården har även en maskinhall byggd 2010 om ca 180 m som skulle lämpa sig väl att bygga stall eller förvara maskinpark. 

Gården har använts till både får, kor och hästar samt maskinpark. Detta är en gård som kan lämpa sig för flera olika typer av djurhållning eller för dig som vill ha stora utrymmen och mycket möjligheter.

Stall och magasin

I en av ladorna finns ett stall om sju boxar, godkänt av Länsstyrelsen. Två av boxarna har godkänd takhöjd för storhäst (2,65 m) och är ca 4x3 m. Ytterligare fem boxar finns om ca 3,5x3 m men med lägre takhöjd (2,30 m i takhöjd och 2,15 m vid tvärgående takbjälkar). Alla boxar har vattenkoppar. Boxinredning från Myrby med slitstarkt plastplank. Stallet är ljust med en bred stallgång. Till stallet finns flera förråd och en stor sadelkammare med varmvatten. Spolplats med varm- och kallvatten finns i stallgången. 

I en av ladorna finns ett stot magasin med högt i tak och stora utrymmen. Magasinet är sammanbyggt med ladan med stallet och erbjuder därmed god förvaring i direkt anslutning till stallet. Mellan stallet och magasinet finns en mindre ligghall för får som även skulle kunna användas som hönshus eller förvaring/foderkammare till stallet. Ovan ligghall och stall finns ett loft.

Med ingång från magasinet finns ett loft med högt i tak.

Hall under tak

Bakom magasinet finns en hall under tak med gjuten platta, sammanbyggd med magasinet. Hallen är ca 480 kvm och byggdes 2012. Halva hallen är fordonspark (ca 190 kvm) och resterande del är ligghall för kor (ca 12x16 m) med direkt anslutning till en av de större gräshagarna. Ligghallen för nötkreatur har ett grindsystem och tre vattenkoppar med frostfritt vatten. Betongplatta med skrapgång, djupströbädd och foderbord med grindar. Ligghallen kan byggas om till uteboxar för hästhållning. Intill hallen under tak finns även en stor grusplan.

Maskinhall

Maskinhall om ca 180 kvm, byggd 2010 med invändig takhöjd på 4,5 m och gjuten platta. Maskinhallen används idag som ligghall till får och har två portar på vardera gaveln samt öppningar till en av hagarna. Maskinhallen skulle med fördel kunna användas till just maskinhall eller byggas om till stall för den som vill driva hästverksamhet. I maskinhallen finns två vattenkoppar med frostfritt vatten. 

Hagar och ligghall

Gården har mycket fin betesmark på flera sidor. I en av de stora gräshagarna finns en ligghall om ca 60 kvm. Ligghallen är byggd på gjuten platta och har vattenkopp med frostfritt vatten. Flera av hagarna har använts till får och har påkostat vargstängsel runt sig. Vatten med elkabel utdraget till flera av hagarna. 

Gästhus

Gästhus med en hall med kapprum, ett allrum/sovrum, ett kökspentry samt ett badrum. Gästhuset har tidigare använts som bagarstuga. Gäststugan värms upp med luftvärmepump. 

Renoveringar

2021

Parkering: Laddstolpe för elbil

2018-2021

El: Löpande förnyelse av elinstallationer, utbyte av säkringscentraler i bostadshus, stall och övriga byggnader. Nytt elskåp för inkommande el. All luftledning för el inom gården har grävts ner, markförlagts.

2018

Samtliga golv i “lilla huset” slipade och lackade. Målning väggar, tak, fönsterbrädor, golv- och taklister.

2018

Ny pelletspanna. Central termostat både i “lilla huset” och stora huset för styrning av värme

2015

Nybygge Nötkreatur: Ligghall för nötkreatur 12*16 m  inkl grindsystem och frostfritt vatten. Betongplatta med skrapgång, djupströbädd och foderbord med grindar. Frostfria vattenkoppar, tre stycken.

2015

Lagerutrymme: 12*16 m i anslutning till ligghall, se ovan.

2015

Gästhus: Luftvärmepump installerad samt duschkabin.

2014

Stall: Trästaket kring hage för fölston/föl i anslutning till stall

2013

Bostadshus: Veranda med utgång från kök. Dörr från kök.

2013

Stall: Takhöjning av två boxar i stallet med godkänd takhöjd för stor häst.

2013

Stall: Håltagning i vägg för ventilation/luftintag. Godkänt av Länsstyrelsen.

2013

Bostadshus: Markiser fyra fönster mot vägen

2012

Nybygge Häst: Ligghall/regn- vindskydd ca 60m² i hage för häst. Belysning, El framdraget. Betongplatta m vägg ca 0,5 m. Frostfria vattenkoppar, tre stycken utanför stall samt i anslutning till ligghall.

2011

Stall och loge: Takomläggning, plåttak inkl nergrävd avrinning för regnvatten

2010

Gästhus: Nytt trägolv

2010

Borrad brunn

2010

Nybygge Maskinhall/Häst/får: 180 m² för häst/får, takhöjd invändigt 4,5 m. Betongplatta m vägg av armerad betong 1 m. Frostfria vattenkoppar, två stycken.

2009

Bostadshus: Dränering kring huset, nya avloppsledningar samt flytt av trekammarbrunn.

2008

“Lilla huset”: Takomläggning

Arrende

Till fastigheten finns ett avtalat arrende om 49 år (daterat augusti 2006) där en äldre lada samt anslutande tomtmark utarrenderas om totalt ca 3 000 kvm. Se grön markering på fastighetskarta bland bilder. Observera att kartmarkering är ungefärlig.

KARTA