SÅLD! Sjönära villa med mycket charm och en stor, fantastisk trädgård
Husby-Sjutolft Ekolsund 39
6 700 000 kr

Fint och sjönära boende med en stor, uppväxt trädgård. Med endast 50 min till Stockholm kan du kombinera ett naturnära liv och närhet till Mälaren med ett ypperligt pendlarläge.

Huset har troligen anor redan från 1700-tal och har använts som tegelbrukskontor och tegelmästarbostad. Huset är inbäddat i en stor, uppväxt trädgård som skapar en avskild oas. De gamla, vackra lövträden bidrar till en parkkänsla tillsammans med de stora gräsytorna och fina rabatterna. På tomten finns även ett fint trebilsgarage med smörjgrop, en gäststuga med allrum, sovalkov och kökspentry samt ett äldre hus med förråd och ytterligare ett gästrum med fin sjöutsikt.

Fiber är indraget till tomtgräns. Kommunalt VA. Till fastigheten ingår en äldre flytbrygga och en båtplats.

Fastigheten har ett fantastiskt läge i populära Ekolsund med närhet till såväl badplats, Ekolsunds slott och värdshus och naturreservat. Visas efter överenskommelse, vänligen kontakta mäklaren!

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 3248 kvm
Biarea: 16 kvm
Boarea: 184 kvm
Byggår: 1929
Antal rum: 7
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning EKOLSUND 1:186
Area
Tomtarea: 3248 kvm
Biarea: 16 kvm
Boarea: 184 kvm
Pris 6 700 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2018
  Byggnad 1 340 000 kr
  Tomt 531 000 kr
  Total 1 871 000 kr
  Bef. pantbrev 660 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 18 400 kr/år
 • Vatten/Avlopp 6 300 kr/år
 • Sotning 500 kr/år
 • Samfällighet 100 kr/år
 • Renhållning 2 900 kr/år
 • Försäkring 6 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 874 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Luftvärmepump samt direktverkande el (radiatorer)
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Kommunalt VA
 • Grundläggning Torpargrund
 • Status Energidekl. Beställd

Servitut, etc

 • 03-IM1-97/28024 - 1 - Avtalsservitut väg -
 • 03-IM1-97/30200 - 1 - Avtalsservitut sjövattenledning mm -
 • 03-IM1-97/30201 - 1 - Avtalsservitut sjövattenledning mm -
 • 03-IM1-97/31401 - 1 - Avtalsservitut pumpanläggning mm -
 • 0381IM-10/24909 - 1 - Avtalsservitut väg -
 • 0381IM-13/862 - 1 - Avtalsservitut va-ledningar -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning ENKÖPING EKOLSUND GA:4 -
 • 9 - Avtalsservitut - 1997-11-11
Bostadshus

Charmigt, ljust bostadshus med både själ och historia. Huset har troligen anor redan från 1700-tal och har använts som tegelbrukskontor och tegelmästarbostad. Bostadshuset är 184 kvm med 7 r o k varav 3 rymliga sovrum på övre plan och en klassisk planlösning på nedre plan. Ett hus att trivas i!

 

Fiber är indraget till tomtgräns. Kommunalt VA.

 

Härlig altan med sjöglimt på husets baksida samt flera uteplatser även på husets framsida. Huset är inbäddat i en stor, uppväxt trädgård som skapar en avskild oas. De gamla, vackra lövträden bidrar till en parkkänsla tillsammans med de stora gräsytorna och fina rabatterna. Vackert lusthus samt lusthuset som utgör trädgårdens mitt.


Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

Bostadshuset nås via en ljus, öppen hall med förvaring under trappan, bra avhängningsmöjligheter och ett förråd. Från hallen kommer du in i allrummen som är två anslutande rum i fil. Här finns ett vackert vitpigmenterat trägolv och en härlig öppen spis. Fönster i tre väderstreck ger rummen ett fint ljus.

 

Köket är även det ljust med pardörrar i glas till altanen utanför. Köket är utrustat med skafferi, kyl, frys, ugn, spis, integrerad micro, diskmaskin samt vedspis. Laminatgolv. Matsalen ligger i direkt anslutning till köket och i fil med vardagsrummet. Både vardagsrummet och matsalen har fina trägolv.

 

Från hallen nås en gäst-WC med handfat och toalett (laminatgolv) samt ett badrum med handfat med kommod och plats för tvättmaskin, dusch och handdukstork (klinkergolv).

 

ÖVRE PLAN

Övre plan har ett rymligt allrum/TV-rum med trägolv och fint ljusinsläpp via stora fönster. Allrummet har ingång till ett större förråd/mindre rum och ytterligare ett förråd/klädkammare.

 

På övre plan finns även tre rymliga, ljusa sovrum. Alla tre sovrum har ett eget badrum eller tvättrum. Badrummet är utrsutat med badkar, WC, handfat och tvättmaskin (plastmatta). Tvättrummen har plastmatta och ett handfat. Sovrum 1 har en fin sjöutsikt, trägolv, två garderober och ett tvättrum. Sovrum 2 är även det rymligt med trägolv och ett badrum. Sovrum 3 har trägolv, en egen klädkammare/förråd och ett tvättrum.

 

Gästhus

Trevligt gästrum i avskilt hörn av tomten. Gäststugan består av ett allrum samt kökspentry (vatten är ej inkopplat) och sovalkov. Trägolv. Gäststugan har en mindre veranda. Rofyllt läge.

 

På tomten finns ytterligare en byggnad som kallas ispalatset då en mindre källardel förr användes som ett naturligt kylskåp och verandan ovanför nyttjades för att sällskapa och drick punsch. Idag är verandan byggd till ett gästrum med trinettkök (vatten ej inkopplat). Fin utsikt över Mälaren. Under gästrummet finns vedbod, förråd och pumprum.

 

Garage och carport

Fint, isolerat trebilsgarage med smörjgrop. Garaget har idag plats för två bilar och en båt eller mindre fordon då ett av garageutrymmena är utrustat med skjutbara arkivskåp som förvaring.

 

I garaget finns även en ateljé som värms upp med luftvärmepump. Rummet är ljust och trevligt och skulle med fördel kunna nyttjas som hobbyrum, ateljé eller kontor. Under ateljén finns en källare med f.d. pannrum som idag är förråd.

 

Intill bostadshuset finns en carport med förråd. Bakom garaget finns en uppgrusad plan för att kunna parkera ytterligare bilar.

 

Område

Ekolsund är ett mycket vackert område med fin natur och sin närhet till Mälaren. I Ekolsund finns Hjälstavikens naturreservat med sitt rika natur- och djurliv - ett område mycket känt bland annat för sitt fågelreservat. Här finns även Ekolsund slott som med sin sjuhundråriga historia har mycket att erbjuda. Det anordnas mycket event på slottet såsom slottasvisningar, middagar, konserter, tornéspel, champagneprovningar m.m. Ekolsund är en levande landsbygd känd för sin fina natur och sin rika historia. Med endast 50 min till Stockholm kan du kombinera ett naturnära liv med ett ypperligt pendlarläge.

 

Du har även närhet till flera fina hästanläggningar som erbjuder goa träningsmöjligheter och eventuell boxhyra för den hästintresserade.

 

I Ekolsund bor du med goda pendlingsavstånd till flera städer: ca 50 min till Stockholm, ca 20 min till Bålsta, ca 35 min till Arlanda, ca 45 min till Uppsala och ca 20 min till Enköping.

 

Hästanläggningar

Flera hästanläggningar finns i närheten och även en ny planeras i närheten.

Renoveringar

2012/12 Anslutning kommunalt vatten och avlopp            
2015 Ny altan byggd (kärnfura)                                                                
2019 Ny luftvärmepumpar                                                                         
Kontinuerligt nya trägolv inlagda i flertalet rum, köket har fått nytt golv, kakel, målade köksluckor och
vitvaror utbytta                                                                                 
 

Vägbeskrivning

Från Stockholm, Bålsta

Följ E18 mot Oslo, Enköping. Ta avfart 146 mot Skokloster, Hjälsta. Ta direkt höger på Enköpingsvägen mot Skokloster, Hjälsta. Följ vägen till Ekolsund slott. Ta vänster vid skyltning Ekolsund slott. Följ grusvägen rakt fram, förbi slottsinfarten. Kör rakt på till vägs ände.

 

Från Enköping, Uppsala

Från väg 55 når du Litslenarondellen (intill Litslena kyrka). Från Enköping, ta andra avfarten i rondellen. Från Uppsala, tar du tredje avfarten i rondellen, in på väg 263. Följ vägen till Ekolsund slott. Ta höger vid skyltning Ekolsund slott. Följ grusvägen rakt fram, förbi slottsinfarten. Kör rakt på till vägs ände.

Båtplats

I fastigheten ingår en äldre flytbrygga och en båtplats genom ett servitut som inte återfinns hos Riksarkivet men är inskrivet hos Uppsala Domsaga.

KARTA