SÅLD! Nyproducerad hästgård om 7 ha
Veckholms-Ål, Veckholm
8 900 000 kr

SÅLD! Fantastisk möjlighet att kunna vara med och bygga upp din alldeles egna hästgård med ett toppenläge. Fint enplanshus om ca 170 kvm kvm i L-vinkel med rymliga sällskapsutrymmen, stora panoramafönster mot betesmarken och öppet upp till nock, vilket ger en härlig rymd och ljus. Låga driftskostnader och ingen fastighetsavgift i 15 år. 50 min pendlingsavstånd till Stockholm.

Stallet med fyra boxar varav en fölbox har en stor sadelkammare, foderkammare, torkrum, fikarum och spolspilta samt förvaring under tak. Fina marker om totalt 6,9 ha. Tvåbilsgarage med separat förrådsutrymme intill. I tidigt skede går det som köpare att göra ändringar i såväl bostadshus, garage och stall. Inflytt sommar/höst 2022.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 68609 kvm
Åkermark: 2 ha
Skogsmark: 5 ha
Total mark: 6.9 ha
Antal rum: 5
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Församling Veckholm
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning VECKHOLMS-ÅL 1:12
Area
Tomtarea: 68609 kvm
Åkermark: 2 ha
Skogsmark: 5 ha
Pris 8 900 000 kr
Taxeringskod 110
 • Taxeringsår 2021
  Tomt 341 000 kr
  Åkermark 199 000 kr
  Total 341 000 kr
  Bef. pantbrev 1 500 000 kr

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme
 • Ventilation Mekanisk till- och frånluft
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten och avlopp.
 • Grundläggning Betongplatta

Servitut, etc

 • 0381-2020/8 - 1 - Officialservitut väg - 2020-09-23
Bostadshus

Bostadshuset är under uppförande med inflytt sommar/höst 2022. Bostadshuset är ett enplanshus om 170 kvm med ett fint läge i skogskanten med vyer över betesmarkerna (se placering av huset på fastighetskarta under bilder).

Bostadshusets uppvärmningssystem är frånluftsvärmepump (Nibe 750) med vattenburen golvvärme, vilket ger låga driftskostnader. Huset kommer ha genomgående ljusa och moderna färg- och materialval.

Mycket trevlig planlösning med stora sällskapsutrymmen med öppet upp till nock och stora panoramafönster, vilket ger härlig rymd och ljus. Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum/matsal. Huset har fyra sovrum, två badrum och tvättstuga/groventré varav det ena sovrum är ett master bedroom med egen klädkammare och badrum. Härlig altan med vyer över gräshagarna och utgång via vardagsrum, kök och master bedroom.

 

RUMSBESKRIVNING

Entré
Ljus och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Klinkergolv och ljusmålade väggar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med ryggåstak som erbjuder en generös takhöjd samt stora panoramafönster och utgång till altanen. Vardagsrummet har plats för både en större soffgrupp samt matplats. Parkettgolv och ljusmålade väggar.

Kök
Kök från Marbodal med köksö. Öppen planlösning förbinder kök och vardagsrum på ett trevligt sätt. Takfönster ger även köket ett fint ljus. Även köket har utgång till altanen. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll med fläkt och mikro. Kaklade väggar i köksdel, målade väggar och parkettgolv.

Groventré/tvättstuga
Rymlig tvättstuga/groventré med tvättmaskin, torktumlare och frånluftsvärmepump. Klinkergolv och ljusmålade väggar.

Badrum 1-2
Två helkaklade badrum med toalett, dusch, handfat med kommod och spegelskåp. Klinkergolv och kaklade väggar. Ett av badrummen har ingång direkt via master bedroom.

Sovrum 1
Master bedroom med en inbyggd klädkammare med skjutdörrar, ingång till eget badrum och utgång till altan. Parkettgolv och ljusmålade väggar.

Sovrum 2-3
Två sovrum i bra storlek. Parkettgolv och ljusmålade väggar.

Sovrum 4
Mindre sovrum som även kan användas som klädkammare eller kontor. Parkettgolv och ljusmålade väggar.

Dubbelgarage

Här kommer även ett oisolerat dubbelgarage byggas med en isolerad förrådsdel. För placering av garaget se fastighetskarta bland bilder.

(OBS! Parterna är överens om att placering av garage ej överensstämmer med situationsplan.)

Möjlighet finns att välja tillval för exempelvis ett isolerat garage eller elektriska portar.

 

Stall

Nybyggt stall från Myrby klart 2022. Stallet har fyra boxar varav en fölbox om 16 kvm. Alla boxar är godkända för storhäst. Varje box kommer att ha eget öppningsbart fönster. Stallet är välplanerat med en bred stallgång, en mycket rymlig sadelkammare och foderkammare, torkrum, spolplats, fikarum med pentry och utgång till ett förråd under tak.

Stallet är isolerat med utvändig träpanel och plåttak. 

Möjlighet finns att välja tillval även i stallet, såsom vattenkoppar etc.

Mark

Totalt 68 609 kvm där markfördelningen är knappt 2 ha åkermark och drygt 5 ha skog. Merparten av skogen avverkades 2010. En gles remsa skog mot åkerlinjen är inte avverkat och består av 70-årig skog med vackra granar och tallar som skapar en fin linje mellan skog och åker.

Hårdgjorda ytor kommer anläggas vid uppfart, entré, stall och garage.

Tillval

Beroende på tidpunkt för köp finns möjlighet att välja tillval i såväl bostadshus, garage, stall och tomt. Exempelvis kan hagar anläggas efter önskemål.

Ridvägar

Ridvägar i Trögden är en förening som bildadades 2004 ligger i den sydöstra delen av Enköpings kommun i Uppsala län. Där har man funnit ett sätt för både ryttare, markägare och andra Trögdsbor att hitta en form för en god samverkan med ett starkt nätverk .

De har gjort överenskommelser med markägare om ridvägarna som idag är nära 60 km och som ska göra att markägare/arrendatorer med detta ska slippa ryttare ”överallt” på markerna.

 

Område

I Veckholm har du endast 50 min pendlingsavstånd till Stockholm, 25 min till Enköping och 45 min till Västerås samtidigt som du bor i ett härligt böljande landskap med närhet till Mälaren med flera olika hamnar/båtplatser.

Fornlämning

Fornlämning
Akt: L1941:84
Registrerat: 2006-09-12

Servitut

Officialservitut väg, Last
0381-2020/8 - 1, 2020-09-23

Taxeringsuppgifter

Taxeringskod: 110 (obebbygd lantbruksenhet).

KARTA