Kommande försäljning
Hästgård med fantastisk sekelskiftesvilla och ytterligare ett mindre bostadshus
Gruvfogdevägen 4
14 800 000 kr

Hästgård med toppenläge, fantastisk sekelskiftesvilla och ytterligare ett mindre bostadshus. Endast knappa 40 min till centrala Stockholm och exceptionella kommunikationer med både tåg och buss till Stockholm, Arlanda, Uppsala m.m.

Vackert, gediget bostadshus om 350 kvm med en parkliknande trädgård. Här finns kakelugnar och eldstäder i nästan varje rum med en fantastisk takhöjd och en klassisk planlösning med stora salar/rum och pardörrar mellan dessa. Ett hus utöver det vanliga! Bostadshuset 2 från 2010 är charmigt, ca 55 kvm och avskilt från det stora bostadshuset, vilket gör det perfekt för uthyrning eller generationsboende.

Stallet är luftigt med fem stora boxar och tre uteboxar. Bra förvaringsutrymmen i anslutning. Intill stallet finns även skritmaskin och ridbana. 6-7 ha fin betesmark i robusta hagar på arrenderad mark, varav en av dessa har en stor ligghall för lösdrift. Runt hagarna finns en travslinga/rundbana om ca 1,1 km med en raksträcka på ca 370 m med sluttning.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 22479 kvm
Biarea: 22 kvm
Boarea: 351 kvm
Boarea: 55 kvm
Byggår: 1909
Antal rum: 8
Emelie von Ehrenheim
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Upplands-Bro
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning HÅTUNA-RÅBY 2:17
Area
Tomtarea: 22479 kvm
Biarea: 22 kvm
Boarea: 351 kvm
Boarea: 55 kvm
Pris 14 800 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 1931, Taxeringsår 2018
  Byggnad 2 401 000 kr
  Tomt 1 560 000 kr
  Total 3 961 000 kr
  Bef. pantbrev 5 900 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 110 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 3 600 kr/år
 • Renhållning 2 635 kr/år
 • Försäkring 11 500 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 524 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (djupborrad brunn som delas med en till fastighet). Enskilt avlopp (3-kammarbrunn).

Servitut, etc

 • 01-HÅT-218 - 1 - Officialservitut väg vattentäkt vattenledning -
 • 0139-88/3 - 1 - Officialservitut el-ledning -
 • 0139-88/3 - 2 - Officialservitut vattentäkt -
 • 0139-88/3 - 3 - Officialservitut väg -
 • 01-HÅT-218 - 2 - Officialservitut spillvattenledning - 1974-11-21
Bostadshus

Fantastisk, gedigen sekelskiftesvilla om 350 kvm. Här finns eldstäder i nästan varje rum med totalt 6 kakelugnar och 2 öppna spisar; alla eldstäder är i bruk utom kakelugnen i stora salen. Fantastisk takhöjd om ca 2,8 m på entréplan och ca 2,6 m på övre plan. En klassisk planlösning med stora salar/rum och höga pardörrar mellan dessa. Ett hus utöver det vanliga! Uppvärmning med bergvärme. Fiber finns. 

 

Det vackra bostadshuset är omgivet av en lummig, parkliknande trädgård med stora vårdträd varav flera 500-600 åriga ekar, öppna ytor och en fin stenmur samt gärsgård som inramning. Härligt poolområde med intilliggande veranda. Poolen om ca 10x4 m värms upp med luftvärmepump. Både hus och trädgård ger ett ståtligt intryck och ett avskilt läge. 

 

Sammanbyggt med huset finns även ett isolerat garage. 

 

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Stor, rymlig hall som nås från en av husets två verandor. Hallen har klinkergolv med elektrisk golvvärme och ett badrum. Badrummet har klinkergolv med elektrisk golvvärme, halvkaklade väggar, dusch, WC och handfat. Från hallen når du det stora, härliga köket. Köket är en dröm för den matlagningsintresserade och ger gott om utrymme även för umgänge. Köket är utrustat med en öppen spis, gasspis, stor vinkyl, kyl, frys, integrerad micro och ugn och diskmaskin. Köket har klinkergolv med elektrisk golvvärme. 

 

Rakt fram från hallen når du, genom vackra, höga pardörrar, den stora salen. Salen är ljus med pardörrar i glas till verandan och poolområdet samt pardörrar till hall, matsal och bibliotek. Ekparkett med kakelugn. Biblioteket intill är stort med ekparkett och kakelugn. Matsalen är även den rymlig med kakelugn och ekparkett. 

 

Sovrum 1 är mycket rymligt med två klädkammare och flera inbyggda garderober samt trägolv och en kakelugn. Groventrén/tvättstugan har gott om förvaring i flertalet garderober, städskåp och bänkskåp. Här finns, utöver det, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk med vattenho. Klinkergolv med elektrisk golvvärme. 

 

Övre plan

Övre plan har genomgående trägolv. På övre plan möts du av ett exceptionellt stort allrum med breda takkupor och stora ljusinsläpp åt båda håll. I allrummet finns en stor öppen spis. Ett härligt rum att umgås i. På övre plan finns ett mycket fint och stort badrum utöver det vanliga. Badrummet har klinkergolv med elektrisk golvvärme, stor bastu, flera inbyggda garderober/förråd, dubbla handfat, stort bubbelbadkar, dusch och WC. 

 

På övre plan finns även tre sovrum. Alla sovrummen är mycket rymliga. Sovrum 2 har kakelugn och inbyggda garderober. Sovrum 3 har kakelugn och en stor klädkammare i kattvind. Sovrum 3 har klädkammare i kattvind och flera inbyggda garderober.

 

 

Bostadshus 2

Bostadshus om ca 55 kvm från 2010. Byggt i timmer med direktverkande el som uppvärmning. Huset har tre rum och kök och en altan mot ridbanan. 

 

Bostadshus 2 har ett lugnt läge vid skogsbrynet och med närhet till stallet. Eftersom både bostadshus 2, stall, ridbana och hagar har ett avskilt läge gentemot det stora bostadshuset, går det med fördel att hyra ut hästanläggning och bostadshus 2, och ändå ha ett fortsatt avskilt läge vid bostadshus 1 med trädgård.

 

RUMSBESKRIVNING

Entré via farstukvist till en rymlig hall med klinkergolv och elektrisk golvvärme. Ett allrum inhyser de sociala ytorna med kök och vardagsrum. Allrummet har trägolv och utgång till en fin altan med härlig uppsyn över ridbanan. Badrummet är helkaklat med elektrisk golvvärme. Två mindre sovrum med trägolv. 

 

Stall

Luftigt stall med hög takhöjd och fem stora boxar. Två boxar om ca 3x4 m och tre boxar om ca 3x3,5 m. Stallet är byggt 1999. Varje box har öppningsbara fönster och vattenkoppar. I stallet finns även uppbindningsplats/spolplats. Sammanbyggt med stallet finns en lada med goda förvaringsmöjligheter i kallförråd och isolerad, uppvärmd sadelkammare samt isolerat, uppvärmt täckes-/torkrum. 

 

Utanför stallet finns tre uteboxar. En av dessa är ca 3x3,5 m och de andra två ca 3x3 m. Framför stallet finns en grusad gårdsplan som är upplyst med strålkastare. Här finns en gjuten gödselplatta, traktor-carport, skrittmaskin, ridbana och två sjukhagar.

 

Skrittmaskin och carport

Skrittmaskin för fyra hästar. Asfalterad botten med sand ovanpå. 

 

Carporten rymmer två traktorer/fordon. 

 

Ridbana

Intill stallet finns även en ridbana på grus. Ridbanan är ca 20x42 m. Den är ej helt fyrkantig utan är ca 17 m som smalast vid ena kortsidan.  

 

Hagar och travslinga/rundbana

På arrenderad mark intill fastigheten finns mycket fina gräshagar om ca 6-7 ha. Säljarna har arrenderat marken sedan 2003. Två års-arrende som börjar januari 2023 och löper till 2025, därefter löpande ett års-arrende. Robusta staket med sju stora gräshagar. Den största hagen är mycket stor och har en fin ligghall med väl uppgrusad yta framför - perfekt som lösdrift för exempelvis unghästar. 

 

Runt hagarna går en fin, välskött travslinga/rundbana om ca 1,1 km med en raksträcka på ca 370 m med sluttning. Grus som underlag. 

 

Hundgård

En stor hundgård finns i skogen intill huset med höga, stadiga staket; där får hundarna stora, lummiga utrymmen. Inget hundhus finns utan enbart hage. 

 

Område

Endast knappa 40 min till centrala Stockholm och exceptionella kommunikationer med både tåg och buss till Stockholm, Arlanda, Uppsala m.m.


10 min till Bålsta med frekventa tåg till bl.a. Stockholm och 15 min till Sigtuna samt 13 min till Bro. Mycket goda bussförbindelser till Stockholm, Bålsta, Kista, Arlanda, Uppsala m.m. Busshållplats precis utanför infarten. 35 min till Uppsala, 25 min till Märsta, 30 min till Arlanda med bil. 

 

Många fina naturområden i närheten och även närhet till Mälaren.

 

Ridhus

Flera ridhus på nära avstånd. 10 min skrittavstånd till närmaste ridhus och flera stora, fina hästanläggningar inom 10-15 min med bil - däribland CC stud med ett stort, uppvärmt ridhus. 

 

11 km till Mälarens hästklinik. 

 

Förbättringar/renoveringar

1999              Total renovering stora bostadshuset

1999              Nybyggnad stall

2006              Skrittmaskin

2008              Bergvärme installation

2011              Inköp tomt ca 3000 kvm

2012              Lilla Huset byggdes

2017              Målning av samtliga hus och stall

2019              Trav-/ridslinga anlades

2022              Målning av stall

Driftkostnader

Notera att de angivna elkostnaderna gäller för hela gården inkluderat båda bostadshusen, stall och skrittmaskin. Total elförbrukning för det senaste åren var 63 100 kWh/år. Även försäkringen gäller för hela gården.

KARTA