SÅLD! Charmig hästgård med bra läge
Vallby Lidingby 17
7 500 000 kr

SÅLD! Fin hästgård med ett vackert bostadshus, endast dryga tio minuter söder om Enköping. En perfekt gård för dig som vill ha ett charmigt boende och möjlighet till generationsboende eller hemmakontor samt en välplanerad hästgård med enkel hästhantering. Det fina bostadshuset har en trevlig innergård, uppväxt trädgård, pool med stor altan, spabad och ett mycket fint orangeri. På gården finns även en mindre lägenhet med två rum och kökspentry, utmärkt som generationsboende eller hemmakontor. Stallet är ljust och luftigt med två boxar, bred spolspilta, bra förvaring, sadelkammare och möjlighet att göra två ytterligare boxplatser. Fina betesmarker med 2 ha gräshagar och en vinterhage i direkt anslutning till stallet och med en stor ligghall. Fin, upplyst ridbana om 20×38 m. På gården finns också ett rymligt, isolerat garage, förrådsutrymmen, carport för tre fordon och hundgård.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Tomtarea: 24807 kvm
Betesmark: 1 ha
Åkermark: 1 ha
Boarea: 160 kvm
Total mark: 2.5 ha
Byggår: 1994
Antal rum: 5
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Christina Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning LIDINGBY 10:4
Area
Tomtarea: 24807 kvm
Betesmark: 1 ha
Åkermark: 1 ha
Boarea: 160 kvm
Pris 7 500 000 kr
Taxeringskod 120
 • Värdeår 1994, Taxeringsår 2020
  Byggnad 2 662 000 kr
  Tomt 808 000 kr
  Åkermark 109 000 kr
  Betesmark 49 000 kr
  Total 3 470 000 kr
  Bef. pantbrev 4 200 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 39 500 kr/år
 • Vatten/Avlopp 2 000 kr/år
 • Sotning 1 000 kr/år
 • Samfällighet 800 kr/år
 • Renhållning 2 400 kr/år
 • Försäkring 9 600 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 524 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning och luftvärmepump
 • Ventilation FTX
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration).
 • Grundläggning Krypgrund

Servitut, etc

 • 03-IM1-70/6550B - 1 - Avtalsservitut kraftledning -
 • 1 - Avtalsservitut - 1970-12-30
Bostadshus

Trevligt, gediget bostadshus byggt 1994 i äldre stil om 160 kvm. Rustika, synliga takbjälkar i trä, gjutjärnskamin och massiva trägolv. Här får du den äldre charmen och samtidigt bekvämligheter som ett nyare hus medför som exempelvis uppvärmning med frånluftsvärmepump och låga driftskostnader. Bostadshuset är gårdens mittpunkt och ligger inbäddat i en lummig, stor trädgård på husets baksida, en trevlig innergård med orangeri på husets framsida och en stor altan med pool och spabad.

Entréplan

Du möts av en välkomnande hall med ingång via farstukvist. Laminatgolv, vitmålad råspont och ingång till tvättstuga. Från hallen kommer du direkt till det stora, härliga lantköket. I köket finns plats för hela släkten och köket är verkligen husets hjärta. Här kan du sitta på en inbyggd sittbänk i köket och blicka ut över ridbanan och hagarna samtidigt som du hör det härliga sprakandet från den fina gjutjärnskaminen. Vitt kök från 2017 (även vitvaror från 2017) med ugn, kyl, frys, spis och diskmaskin. Massivt trägolv, tapet och råspont.

Köket ligger i direkt anslutning med det stora vardagsrummet som även det har fint, massivt trägolv samt fönster i tre väderstreck och utgång till den härliga altanen och poolområdet via pardörrar i glas. Rustika träbjälkar, vit råspont och braskamin ger rummet karaktär. 

Vid entrén finns tvättstuga och badrum. Tvättstugan är renoverad 2021 och har plastmatta, torktumlare, tvättmaskin, vattenho, gott om förvaring och bänkyta. Intill entrén finns ett badrum med plastmatta, toalett, handfat och dusch. Entreplanet har även en nedre hall med inbyggd förvaring och utgång till altanen samt trappa till övre plan.

Övre plan

Den övre hallen är rymlig och ljus med trägolv, tapetserade väggar och vackra, spröjsade fönster. På övre plan finns badrum och tre sovrum. Badrummet är stort med dusch, toalett och handfat samt plastmatta. Sovrum 1 är rymligt med trägolv och en stor inbyggd walk-in-closet. Sovrum 2 och 3 har även de trägolv. Idag är det en dörröppning via valv mellan sovrum 2 och 3 men denna går lätt att sätta igen vid behov. 

Trädgård med orangeri

Stor, lummig trädgård med flera uteplatser, stort poolområde och ett inglasat orangeri. Trädgården har en insynsskyddande häck, flertalet fruktträd, buskar och planteringar. Husets framsida har en öppen trädgård med innergårdskänsla mellan ladan, bostadshuset, snickarboden och orangeri.  Det fina orangeriet har vackra, spröjsade fönster, glastak, gedigen sockel i tegel och en fin stenvägg. Stort med plats för ett riktigt långbord. Perfekt plats för fester. 

Med utgång från vardagsrum och nedre hallen i bostadshuset sträcker sig en veranda runt huset och knyter an med en stor altan. På verandan finns en spapool och plats för matbord. Den stora, härliga altanen skapar ett fint poolområde. Poolen är både uppvärmd och har skjutbart tak för att bevara värmen. Poolområdet ramas in av vackra blommor och planteringar. 

Lägenhet

Lägenhet om ca 47 kvm byggd i del av ladan. Lägenheten är på två plan med en entré med kökspentry och ett badrum på entréplan samt ett allrum och sovalkov på övre plan. Hallen och badrummet har klinkergolv med elektrisk golvvärme. Badrummet är rymligt och helkaklat med tvättmaskin, dusch, toalett och handfat. Hallen är även den rymlig med ett pentry med kyl och vattenho (vatten ej framdraget).

Övre planet är ljust och luftigt med öppet upp till nock och laminatgolv. Övre planet består av ett rymligt allrum och en stor sovalkov med plats för dubbelsäng. Sovalkoven kan lätt göras till ett rum. Lägenheten värms upp via en luftvärmepump på övre plan och elektrisk golvvärme på entréplan. Har idag använts som generationsboende. 

Garage och carport

Isolerat garage på gjuten platta med förvaring på loft ovanför. Två isolerade förrådsrum i direkt anslutning till garaget.

På gården finns även en carport för tre bilar varav en av platserna är större med utrymme för traktor/släpvagn.

Stall och hagar

Stallet är ljust och luftigt med två boxar, bred spolspilta, bra förvaring, isolerad sadelkammare och möjlighet att göra två ytterligare boxplatser. Stallet är isolerat och byggt 2018/2019. Boxarna är 3x3 m. Bred stallgång med stora portar på båda sidor som ger möjlighet att öppna stallet rakt igenom. Ljusinsläpp i taket. Bra, stora förvaringsutrymmen i stallet.

 

Fina betesmarker med 2 ha gräshagar och en vinterhage i direkt anslutning till stallet. Vinterhagen har en ligghall om 6x4 m och hagen går att öppna till en av gräshagarna. 

Ridbana

Fin, upplyst ridbana om ca 20x38 m. Även ridbanan är i direkt anslutning till stallet och har grus som underlag. Trästaket runt om.

Snickarbod och jordkällare

Äldre timmerhus med jordkällare undertill. Huset består av en gammeldags, charmig snickarbod och förråd. 

Hundgård

Rymlig, lummig hundgård med ett stort hundhus i en isolerad bod. 

Renoveringar

2021

Nytt golv hall
Nytt golv och inredning tvättstuga
Slipat och lackat golv kök, v-rum och hall nere
Byte motor i värmeväxlare
Täljstenskamin vardagsrum
Ny luftvärmepump installerad i lägenheten
Ny poolpump 
Nya dagvattenpumpar

2020

Nytt vattenfilter och expansionskärl pumphus
Staket till hage
Nytt förråd efter stallet
Nätverkskabel till lägenhet indragen
Lägenhet nytt pentrykök
Byggt mellanvägg på övervåningen

2019

Trappräcke nytt
Ny altan mellan hus och pool
Grind in till gård
Indragning av vatten med värmekabel
Isolerad sadelkammare i garage  + aluminiumdörr ut på baksidan
Inköp mer mark ca 1,6 ha

2018/2019

Stall

2018

Tvättmaskin o torktumlare  

2017

Nytt kök + vitvaror IKEA  
Tapetserat allt
Ny duschkabin + badrumsinredning övre plan
Ny duschkabin nedre plan, målat, kaklat ny WC stol
Spabad
Ligghall
Staket runt tomten
Paddock
Ny hundgård

Område

Lidingby är en charmig by endast dryga tio minuter söder om Enköping. Gården är inbäddad i byn men har samtidigt en avskild känsla. 

En dryg timmes pendling till Stockholm, 38 min till Västerås och 12 min till Enköping.

KARTA