En unik hästgård som har havet som granne.
Stora Askerön 930, Stora Askerön
11 500 000 kr

Genom ett vackert lanskap tar man sig till denna praktfulla och fantastisk hästgård med ett helt nybyggt hus med en enorm rymd och ljus. Fastigheten omges av fina gamla träd och vidsträckt utsikt över hagar och ängar.

Stallet består av 3 stalldelar varav ena stallet består av 5 boxar, det andra stallet av 4 boxar och det sista stallet/uteboxarna består av 3 boxar. Betesmarkerna är fint inhägnade om ca 9,3 ha. Ekonomibyggnaderna som omger bostadshuset består av stall/verkstad/garage/maskinhall samt skrittmaskin.

Gårdens egna marker ligger i direkt anslutning och i området finns gott om möjligheter att rida ut på tur. Detta är en perfekt gård för dig som vill utveckla en hästverksamhet kombinerat med ett super fint boende i en trevlig lantlig miljö på behagligt avstånd från storstadens brus.
En idyll utöver det vanliga, belägen i ett lugnt och rofyllt område med närhet till havet. Där möjlighet till båtplats finns.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Betesmark: 6 ha
Åkermark: 2.3 ha
Övrig mark: 1 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Biarea: 76 kvm
Boarea: 150 kvm
Total mark: 9.3 ha
Byggår: 2021
Antal rum: 5
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Gabriella Reif Beyer
Marknad och försäljning

FASTIGHET

Kommun Stenungsund
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning STORA ASKERÖN 2:36
Area
Betesmark: 6 ha
Åkermark: 2.3 ha
Övrig mark: 1 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Biarea: 76 kvm
Boarea: 150 kvm
Pris 11 500 000 kr
Taxeringskod 120
 • Bef. pantbrev 11 000 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • El 18 396 kr/år
 • Vatten/Avlopp 6 300 kr/år
 • Sotning 540 kr/år
 • Renhållning 1 200 kr/år
 • Försäkring 10 032 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 plans villa
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med återvinning av till- och frånluft (FTX)
 • Ventilation Mekanisk till- och frånluft FTX
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Stomme Trä
 • Grundmur Betong
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. (Djup borrad brunn minireningsverk Baga Biotank)
 • Grundläggning Platta på mark

Servitut, etc

 • GA1 - Gemensamhetsanläggning STENUNGSUND STORA ASKERÖN GA:9 -
 • GA2 - Gemensamhetsanläggning STENUNGSUND STORA ASKERÖN GA:4 -
 • GA3 - Gemensamhetsanläggning TJÖRN LILLA ASKERÖN GA:2 -
 • samfallighet_1 - Samfällighet STORA ASKERÖN S:2 -
 • 1 - Avtalsservitut - 1991-06-13
 • 2 - Avtalsservitut - 1991-06-13
 • 3 - Avtalsservitut - 1991-06-13
 • 4 - Avtalsservitut - 2012-03-21
 • 6 - Avtalsservitut - 2013-12-06
Bostadshus

Det nya bostadshuset på 150 kvm är en lantlig dröm i stilren modern tappning med fina materialval. Det välkomnande enplanshuset är uppdelad mellan sociala ytor som kök och vardagsrum där takhöjden är 3.80 m och en privat del med sovrum, bibliotek, badrum och tvättstuga vilket gör att det känns flexibel och välkomnande. Hela huset har vattenuren golvvärme.

 

Golvet i hall, kök och vardagsrummet pryds med skiffergrå klinkers. Från den ljusa entrén når man en gäst WC med dusch och har från entrén direktkontakt med köket. Köket är en ren dröm med den gråa köksinredning från "Fronty Kök”, köksbänkar av granit och hög maskinell utrustning. I det rymliga, ljusa vardagsrummet finns en braskamin och de stora glaspartierna gör att man får in ett härligt solljus. Härifrån kan man beskåda hästarna som går utanför vardagsrummet. 

 

I den andra delen av huset finns ett bibliotek, tre sovrum med bra förvaring och stora fönster. Dessa rum har massivt trägolv med kvistar som får en tydlig ålderskänsla. I den här delen av huset finns även ett stort badrum som ligger i anslutning till det stora sovrummet med hög standarden genom sina materialval från Gustavsberg och Swedbergs. Badrummet är helkaklat med dusch, WC, handfat med kommod. Tvättstugan med groventré är rymlig och har klinkergolv,  tvättmaskin, torktumlare, diskho med arbetsbänk och frånluftsvärmepump. Tvätt- och torktumlare är av märket Electrolux, 

Groventrén har en öppning till ett stort kallföråd. Här kan man själv inreda eller använda det utrymmet som förvaring eller bygga ut. 

Alla fönsterpartier samt altan dörrar kommer från Nordan Tanums fönster. (3-glas, luftspalt/ventilationsreglage) 

Skolbuss

Det går en skolbuss till och från Stora Askerön flera gånger om dagen. Måndag till fredag. Denna buss tar även med övriga passagerare. Pendel buss / tåg går från Stenungsund.

Stallbyggnad

Här är stallarna ljusa och fina och  består av 3 avdelningar. Ett med 5 fullstora boxar, ett med 4 boxar 3 x 3m samt 3 boxar på 3 x 3 m.

Stallet är noggrant planerat för en lugn stallmiljö. Väl tilltaget med uppbindningsplatser i den 2,5 meter breda stallgången. Fina materialval och exklusiv boxinredning i hög kvalitet av Röwer & Rüb GmbH, ett företag helt specialiserat på stallinredning (tysk produktion) Boxfronten är öppningsbar så hästen kan titta ut. I stallet finns även sadelkammare, foderkammare, spolspilta, putsrum samt stor foder/ spån förvaring.

Det mindre stall med 3 boxar där du har ingång från 2 håll. Utifrån och inifrån stallet med en mindre gång. Boxarna är med tvådelad boxdörr direkt ut, isolerat, extra ljusinsläpp genom sin genomskinliga plexiglas. 

Hästgården är klassad som "säker hästgård"

Skrittmaskin

Skrittmaskinen ligger i anslutning till  stallbyggnaderna. Belägen från stallbyggnadens baksida. Skrittmaskinen är 18 m och är gjord för sex st hästar. Underlaget är välgjort och består av sand.

Avstånd till Stenungsund och Göteborg

Gården ligger endast 20 min från Stenungsund, 50 min från Göteborg och har havet som närmsta granne. Öppna vyer i ett svagt böljande landskap med ängar, hagar och åkrar som omgärdas av skyddande skog på längre håll.

Hagar

Hagarna är strategiskt placerade med direkt anslutning till stallet. Hagarna är välgjorda och har ett genuint plaststaketet som är helt underhållsfritt. Här finns det både större och mindre hagar.

Ridhus

Ridhus finns i anslutning till gården. Ridhuset ägs av grannfastigheten (säljarna som kommer att bo kvar) och det finns möjlighet att hyra in sig i efter överenskommelse med ägaren till manegen.

Måtten på ridhuset är 20x40 cm

Förskola/skola och barnomsorg

Förskola och barnomsorg på Tjörns kommun. Det finns fem kommunala förskolor och en fristående förskola. Mer info finner ni på nedanstående länk.

https://www.tjorn.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola-och-barnomsorg 

Förskola och barnomsorg på Orust kommun. Det finns sju kommunala förskolor och tre enskilda förskolor i kommunen. 

.https://www.orust.se/amnesomrade/utbildningochbarnomsorg/forskolaochbarnomsorg.4.27ad2a7513d8c2aa763759.html

Stora Askerö

Stora Askerön

Stora Askerön hör till Stenungsunds kommun och nu har vi chansen att presentera ännu ett smultronställe.

Det är en ö som tillhör Norums socken och Stenungsunds kommun. Ön är bebyggd med en blandning av permanentboenden och fritidshus, vilka bildar småorten Stora Askerön. På Stora Askerön finns ett båtvarv och en gästhamn

https://stenungsund.naturskyddsforeningen.se/stora-askeron/

Renoveringar/underhåll

2021 Grusat väg o plan kring gårdsbyggnaderna.
2021 stora ladan, diverse målning inne allmänt underhåll inkl fönster utsida och byte vissa panelbrädor.
2021 Målat alla slammade sten ytor utsidan stora ladan.
2021 stora ladan, div målning inne i boxar samt gångar och stallmiljö, kakling spolplatta väggar, översikt och byte av lysarmaturer.
2020 lilla ladan stallar, div målning gångar och innemiljö, samt boxar, extra sadelkammare iordningställd.
2020 Bytt alla yttertak ca 1000 kvm stora o lilla stall/lador.
2020 Byggt helt nytt tak över gödselplattan. 
2019 Byte vattenpump försörjning vatten alla stallar.
2018 Byggt nytt entresolldäck/entré med trappa till loge lilla stallet.
2017 Ny trappa till stora logen.
2016 Översyn av vattenledningar stallar inomhus samt isolerat och dragit el/värmekabel där det är köldutsatt vintertid. 
2014 Allmänt målat, underhåll fönster dörrar utomhus, all panel. 

Närliggande ridanläggningar

Gården ligger inte långt ifrån några stora ridanläggningar så som Stenungsunds Ridklubb, Stora Högas Ridklubb, Tjörns Ridklubb samt Spekeröds Ridklubb.

Vatten/avlopp

-  Djup borrad brunn och enskilt avlopp, minireningsverk Baga Biotank

Båtplats

Båtplats. Det finns möjlighet till båtplats. Bryggorna är av mindre modell/storlek. Så det är beroende på båtens djup-längd-bredd/vikt. Båtens stolek får max  vara 10 meter och 160 djup. Detta samråd med säljarna.

KARTA