Kommande försäljning
Charmig villa med idylliskt läge
Torstuna Grinda 1
2 595 000 kr

Charmig, renoverad sekelskiftesvilla med stor tomt och fantastisk trädgård. Vackert, avskilt läge med goda pendlingsavstånd.
Den stora tomten på 1780 kvm erbjuder en välplanerad trädgård som ramas in av pittoreska trästaket och vackra björkar. Fina rabatter i nivåer och lummiga fruktträd gör trädgården en plats att trivas i. Uteplatser finns i flera väderstreck för att garantera solläge hela dagen. Det charmiga bostadshuset har ett stort lantkök, ett rymligt vardagsrum med kakelugn, badrum, WC, groventré och tre sovrum. Bostadshuset har varsamt renoverats där kök, badrum och WC är renoverade de senaste fem åren. Här bor du i ett rofyllt område med vacker natur och samtidigt med bra pendlingsavstånd. En dryg timmes bilväg till Stockholm, drygt 20 min till Enköping, mindre än 40 min till Västerås, 45 min till Uppsala och 30 min till Sala. Förskola och skola finns inom 10 min bilväg.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 1780 kvm
Boarea: 115 kvm
Byggår: 1909
Antal rum: 4
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning GRINDA 1:5
Area
Tomtarea: 1780 kvm
Boarea: 115 kvm
Pris 2 595 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 1942, Taxeringsår 2018
  Byggnad 761 000 kr
  Tomt 257 000 kr
  Total 1 018 000 kr
  Bef. pantbrev 375 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 9 700 kr/år
 • Vatten/Avlopp 975 kr/år
 • Sotning 480 kr/år
 • Renhållning 1 400 kr/år
 • Försäkring 3 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 7 635 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Uppvärmning Lulftvärmepump, kakelugn och direktverkande el
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp (trekammarbrunn med infiltration).
 • Grundläggning Torpargrund

Servitut, etc

 • D201600211533:1 - 1 - Avtalsservitut -
Trädgård och uteplatser

Den stora tomten bjuder på en vacker, välskött trädgård med pittoreska trästaket, lummiga fruktträd och fina rabatter i nivåer. I rabatterna trängs silverarv med svart/lila tulpaner. Den välplanerade trädgården ramas in av stora björkar, syréner, äldre träd som oxel och flera äppelträd.

Flera uteplatser i varierande väderstreck garanterar både sol och skugga. På framsidan finns en fin uteplats med morgonsol, perfekt för morgonkoppen kaffe eller te. På husets baksida finns en större, stenlagd uteplats med dags- och kvällssol.

Entré

Trevlig entré med ingång från farstukvist. Fin trätrappa leder upp till övre plan. Vitmålad träpanel och laminatgolv som är detsamma som i köket.

Kök

Från entrén når man det vackra, stora lantköket som renoverades 2015. Här finns allt köksentusiasten kan önska sig. Gott om förvaring i överskåp och högskåp och mycket bänkyta på flera ställen, perfekt när man är flera i köket. Robust bänkskiva i ek. Induktionshäll med fläkt, integrerad diskmaskin, ugn, integrerad kyl och frys. Köket har ljusinläpp från fönster i två riktningar och är tillräckligt stort för en ordentlig matgrupp. Helt enkelt ett kök att trivas i.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fina trägolv och en kakelugn (Cronspis med fläkt) i mycket fint skick. Fönster i två riktningar ger en fin uppsyn över den stora trädgården från vardagsrummet. Vitmålat.

Badrum

Stort, ljust badrum som renoverades 2012. Grått klinkergolv med elektrisk golvvärme. Ljust kaklade väggar. Dusch, WC och handfat med stor kommod.

Gäst-WC

Charmig WC i entrén under trappen. Renoverades 2015. Grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Fina detaljer såsom kaklade, inbyggda hyllor. WC och handfat.

Groventré/tvätt

Rymlig groventré med praktisk plastmatta och stor arbetsbänk med vattenho, tvättmaskin och överskåp med förvaring. Här finns även ett städskåp och ett torkskåp. Vitmålat.

Sovrum 1

Stort sovrum med fint trägolv, fyra inbyggda garderober, en mindre klädkammare/garderob och förvaring i isolerad kattvind.

Sovrum 2

Ytterligare ett rymligt sovrum med fina trägolv och fyra inbyggda garderober.

Sovrum 3/kontor

Mindre sovrum på entréplan. Laminatgolv, tapetserade väggar och fönster i två riktningar.

Gäststuga med vedbod

På tomten finns ett älde uthus inrett som mindre gäststuga. Här finns ett stort rum med fönster i två riktningar och ett mindre kökspentry. Vatten finns i kran utanför huset. Bredvid gästdelen finns även en vedbod med förvaring på loftet ovan gästrummet.

Snickarbod, jordkällare och lekstuga

Äldre, charmig snickarbod med lång arbetsbänk. Oisolerat.

Fin jordkällare i bra skick.

Charmig lekstuga med söt inredning.

Hundgård

Tomten är instängslad med diskret hundstaket. Stor fin tomt för hundarna att springa runt på. Även en hundgård finns med plats för flera hundar. Hundgården kan lämnas kvar vid intresse.

Område

Ett rofyllt område med vacker natur och samtidigt med bra pendlingsavstånd.

Det finns flera förskolor i området, de två närmaste finns i Härnevi och i Fjärdhundra (både ca 8 km bort/ca 10 min bilväg). I Fjärdhundra finns  även skola årskurs 1-9. Skolbuss stannar precis vid grinden till tomten. Gymnasium finns i Enköping.

Hästtätt område där flera gårdar i närområdet har stallplatser. Flera av dessa har även ridhus.

Pendlingsavstånd
18 km till Enköping (drygt 20 min) där man kan ta tåg vidare till Stockholm Västerås m.m.
En dryg timmes bilväg till Stockholm, mindre än 40 min till Västerås, 45 min till Uppsala och 30 min till Sala.

Renoveringar

Ytskikt har renoverats och rustats upp under hela tiden. Större renoveringar listas nedan:

1986 byggdes huset ut med groventré, badrum och sovrum 3/kontor samt uteplatsen på baksidan. Samtidigt dränerades grunden

1987 bytte till 3-glasfönster i alla fönster utom två

1987 köket byggdes ut (var tidigare mindre)

1987 Cronspis med fläkt installerades

1987 avloppet gjordes om (3-kammarbrunn med infiltration)

2013 renoverade badrummet

2015 renoverade köket

2014 slipat golv och trapp

 

 

Fiber

Fiber är beställt från Lidén Data och är på gång, förmodligen till sommaren. Grävt för fiber från bostadshus till tomtgräns.

3-glasfönster utöver två fönster med 2-glas.

KARTA