SÅLD! Endast ett stenkast från Arlanda: stor hästgård för verksamhet
Brunnby 314
23 000 000 kr

SÅLD!
Unik fastighet med bra avkastningsmöjligheter. 46 boxplatser fördelade i fem separata stall. Nybyggt, exklusivt ridhus om 26×78 m samt ytterligare ett ridhus om 20×40 m och ridbana om 22×60 m. Utmärkt träningsanläggning endast 5 min från E4:an där alla stall idag är uthyrda till professionella ryttare. Charmigt bostadshus på avskild plats och även ett renoverat torp. På gården finns även garage med verkstad, skrittmaskin och stort förrådsutrymme samt ett loft i en av ladorna som är förberett för att bygga en lägenhet och en loungedel med flera övernattningsrum. 16 ha mark med fina beteshagar runt om gården.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Åkermark: 15 ha
Tomtarea: 3000 kvm
Biarea: 25 kvm
Boarea: 130 kvm
Total mark: 1 5.9 ha
Byggår: 1790
Antal rum: 4
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Sigtuna
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning BRUNNBY 1:16
Area
Åkermark: 15 ha
Tomtarea: 3000 kvm
Biarea: 25 kvm
Boarea: 130 kvm
Pris 23 000 000 kr

Taxeringsinformation

Taxeringskod 120
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2020
  Byggnad 3 628 000 kr
  Tomt 2 270 000 kr
  Åkermark 1 150 000 kr
  Totalt taxeringsvärde 5 898 000 kr
  Bef. pantbrev 16 247 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 22 000 kr/år
 • El 7 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 9 000 kr/år
 • Samfällighet 3 000 kr/år
 • Renhållning 2 880 kr/år
 • Försäkring 7 000 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 524 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä/timmer
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Betongplatta
 • Energiklass E
 • Energiprestanda 130 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2020-04-16
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • 0191IM-08/3677 - 1 - Avtalsservitut avloppsanläggning -
 • 0191-93/40 - 1 - Officialservitut väg - 1993-12-01
Ridhus 2

Ridhus om ca 20x40 m med fibersand som underlag. Ridhuset har bevattningssystem samt en mindre läktare och hinderförvaring. Träfasad och träkonstruktion. Stora portar.

Bostadshus

Fint bostadshus från 1700-tal med avskilt läge på gården. På tomten finns en härlig altan med uppvärmd pool. Bostadshuset om ca 130 kvm har mycket charm med synliga takbjälkar, bevarad vedspis, lantkök, fina trägolv och ljusa rum. Genomgående vitlaserat trägolv. Bostadshuset totalrenoverades 2008.

På entréplan möts du av en öppen, ljus hall med pärlspont och trägolv - klinkergolv vid entrédörren. Hallen ligger i anslutning till kök, vardagsrum och badrum. Ljust lantkök med den gamla vedspisen bevarad och synliga takbjälkar. Vita köksluckor, integrerad ugn, micro samt diskmaskin, kyl, frys. I köket finns till och med en integrerad espressomaskin. Bakom köket finns en mindre tvättstuga med tvättmaskin och installationer samt ett förråd/skafferi.

Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från två riktningar och utrymme för den stora soffgruppen. Helkaklat badrum med badkar, dusch, WC, handfat med kommod, handdukstork och elektrisk golvvärme.

På övre plan finns ett mindre allrum, tre charmiga sovrum och förvaringsutrymme i stor kattvind. Övervåningens rum är öppna upp till nock med bevarade timmerbjälkar. Trägolv i alla rum. Sovrummen är ljusa och den generösa takhöjden ger ett luftigt intryck.

Stor altan med inbyggd pool som värms upp via luftvärmepump. Trästaket runt om och fin pergula intill poolen. Härlig lummighet runt altanen som ger ett insynsskyddad och privat läge.

 

Torp

Fint torp som renoverades till mindre bostadshus 2008 på ca 45 kvm plus sovloft. Här finns ett rymligt vardagsrum, ett charmigt lantkök, badrum, hall och sovloft samt en trevlig altan vid entrén. Torpet är ljust och luftigt med delvis högt i tak och synliga timmerbjälkar. Vitlaserade trägolv, vitmålade väggar och mörka träbalkar ger en fin kontrast. Vitt lantkök med laminatskiva, kyl/frys, diskmaskin, ugn och spis. Vardagsrummet är ljust med öppen planlösning mot köket och matplatsen. Högt i tak. Sovloft ovan halva torpet med gott om utrymme för dubbelsäng. Badrummet är helkaklat med elektrisk golvvärme, dusch, tvättmaskin, WC och handfat med kommod. Vid entrén finns en trevlig altan med träräcke. Idag hyrs torpet ut för 8 000 kr i kallhyra. Separat elmätare för torpet.

Stallbyggnader översikt

På gården finns fem stall, uteboxar och lösdrift om totalt 46 boxar. Alla stallen håller hög kvalitet med fin boxinredning, breda stallgångar, rymliga foder- och sadelkammare. Vissa stall har även fikarum. Alla boxar har foderautomater för grovfoder samt vattenkoppar. Högkvalitativa  och tåliga foderautomater i stål med två utsläppsfack. Stallbyggnaderna har olika gårdsplan och sina egna hagar, vilket skapar en lugn miljö för hästarna. Alla stall har god takhöjd och bra ventilation. Sadelkammare och fikarum med förvaring har ordentliga säkerhetsdörrar med elektroniska kodlås från Yale.

Stall 1, 2 och 4 har 10 boxar vardera. Stall 3 har fem boxar och stall 5 har fyra boxar. I anknytning till stall 3 finns även tre uteboxar. Även lösdrift finns med fyra separata stora boxar.

Alla stall hyrs idag ut där professionella ryttare hyr ett eller flera av stallen. Smidig administration av hyresgäster då hela verksamheten är digitaliserad via IT-system Hippocrates där ekonomi, planering och kommunikation sköts via systemet.

Ridhus 1

Exklusivt ridhus byggt 2019 om ca 26x78 m. Ljust och luftigt ridhus med stora fönsterpartier och fin, ljus inredning. Ridhuset är isolerat med automatiskt bevattningssystem som styrs från timer. Fibersand som underlag. Speglar längs hela kortsidan. God ventilation via värmeväxlare (3 st Turbovex). Elektroniska portar. Hinderförvaring bakom sarg på kortsidan. Ridhuset är planerat in i minsta detalj med alltifrån ventilation, automatiskt bevattningssystem till de mindre detaljerna såsom upplysta egendesignade bokstäver. Ridhuset har träfasad och plåttak.

Ridbana

Ridbana om ca 22x60 m med sand som underlag. Ridbanan är upplyst via fyra strålkastare placerade i vardera hörn. Även ridbanan har ett bevattningssystem.

Stall 1

Exklusivt, stilrent stall med murade tegelväggar, 10 rymliga boxar och luftig interiör. Välvda galler mellan boxarna, öppen boxinredning med boxdörrar i bambu och välvda öppningsbara fönster i varje box. Två av boxarna har stängd boxinredning. Breda stallgångar, en rymlig uppbindningsplats och en spolspilta. Stall 1 har en fin sadelkammare, fikarum med gott om stängd förvaring i form av garderober och en foderkammare. Två utgångar via breda portar, en direkt till ridbanan och en till den avskilda gårdsplanen som delas med stall 2. Direkt access till hagar.

Foderautomater och vattenkoppar. Bra ventilation. Stallet är byggt 2014.

 

Stall 2

Stall 2 är i stor del identiskt med stall 1. 10 boxar.

 

Stall 3

Charmigt stall med 5 boxar, bred uppbindningsplats, sadelkammare med fin garderobsinredning, foderkammare och förråd. Boxinredning i mörkt trä och grönlackerade detaljer. Öppna boxar som ger god luft. Breda stallgångar. Foderautomater och vattenkoppar.

 

Lösdrift/uteboxar

Lösdrift i anslutning till en av de större hagarna. Lösdriften är fördelat i fyra boxar med öppen front varav tre av boxarna är tillräckligt stora för att användas som fölboxar. Lösdriften är byggd 2019.

Stall 4

Luftigt stall om 10 boxar. Högt i tak, breda stallgångar och öppen boxinredning i bambu. Stor sadelkammare, WC och foderkammare. Separat spolspilta mellan stall 4 och 5.

Foderautomater och vattenkoppar. Stallinredningen är från 2018.

Parkeringar

Gården är välplanerad med flera olika parkeringsplatser, dels i anslutning till stall och bostadshus samt även vid ridhuset och ytterligare en stor parkering som idag används som parkering för hästtransporter.

Stall 5

Mindre stall med 4 boxar. Fin boxinredning i bambu. Alla boxar har varsitt fönster. Foderautomater och vattenkoppar. Stallet är byggt 2019.

Uteboxar

Tre uteboxar i anslutning till stall 4.

Skrittmaskin

Inbyggd skrittmaskin med tak. 6 hästar, ca 24 m i diameter. Belyst.

Förråd/garage

Stort förrådsutrymme med plats även för fordon. Slagportar och jordstampat golv.

Garage/verkstad

Garage inrett i ladan. Bra utrymme med plats för verkstad. Slagportar och gjutet betonggolv.

Loft med påbörjad lägenhet

I ladan finns ett stort loft med ingång via landgång. Loftet är förberett för en lägenhet om ca xx kvm (se planritningar) samt ytterligare ett utrymme med fyra övernattningsrum och loungedel. Loftet är isolerat, el är framdragen och vatten/avloppsledningar finns i stallet nedanför. Loftet har nya fönster på gaveln där lägenheten är planerad samt takfönster förberett i loungedelen.

Verksamhet (intäkter och kostnader)

Gården är en vinstdrivande verksamhet med totalt 46 boxplatser. Idag tas en kallhyra ut på 3 000 kr/box och månad. Professionella ryttare hyr idag hela stall med alla boxplatser.

Torpet har en kallhyra på 8 000 kr/månad. Separat elmätare finns.

Kostnad för uppvärmning och el för ekonomibyggnader och hela verksamhet är ca 15 500 kr/månad.

Kostnad vägsamfällighet för verksamheten är ca 1 800 kr/mån.

KARTA