Trevlig hästgård med ett underbart läge
Pixsjö 11, Varberg
6 500 000 kr

Vänligen kontakta mäklaren för visning! Välkommen till en härlig hästgård med idylliskt läge, endast 15 min cykelväg från havet. Inbäddat i denna vackra och lugna miljö kan man inte tro att det endast är några få minuters bilväg till närmaste motorvägspåfart. På gården finns det ett fint stall och ridhus om 25×48 m från 2008. Det luftiga, ljusa stallet har 9 stora boxar, spolspilta, sadelkammare, putsrum och ingång direkt till ridhuset. Mycket fina gräs- och grushagar. Underbara ridvägar runt gården. På gården finns även ett äldre bostadshus i renoveringsbehov, ett stort dubbelgarage/verkstad om 72 kvm, två stora uteboxar med egen sadelkammare, bra förvaringsutrymmen och en lägenhet ovan en av ekonomibyggnaderna. Här bor du med ett ypperligt läge med bekvämligheter såsom restauranger, gym, caféer, golfbana m.m. inom gångavstånd. Gården ligger ca 4 km från Träslövsläge, en knapp mil söder om Varberg och ca 50 min från Göteborg. Dessutom ligger havet och sandstranden inte långt ifrån.

Boendeform: Hästgård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Åkermark: 4 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Boarea: 75 kvm
Total mark: 3.7 ha
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare
Gabriella Reif Beyer
Blivande mäklare

FASTIGHET

Kommun Varberg
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning TVÅÅKERS-ÅS 13:26
Area
Åkermark: 4 ha
Tomtarea: 2000 kvm
Boarea: 75 kvm
Pris 6 500 000 kr
Taxeringskod 120
 • Värdeår 1929, Taxeringsår 2017
  Byggnad 821 000 kr
  Taxeringskod 120 kr
  Tomt 833 000 kr
  Åkermark 433 000 kr
  Total 1 654 000 kr
  Bef. pantbrev 50 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 26 000 kr/år
 • El 17 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 665 kr/år
 • Renhållning 1 200 kr/år
 • Försäkring 14 500 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 349 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla med källare
 • Uppvärmning Elkassett via ett vattenburet system
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Plastpanel
 • Tak Plåt
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om: djupborrad brunn vid bostadshuset och grävd brunn vid stallet/ridhuset. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Källare med gjuten betongplatta och uppmurade väggar.
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • 13-SPA-340 - 1 - Officialservitut väg -
 • 13-TVÅ-1441 - 1 - Officialservitut väg,vattentäkt,vattenledning -
 • 13-TVÅ-1449 - 2 - Officialservitut väg avlopp avloppsledning -
 • 13-TVÅ-1452 - 1 - Officialservitut väg avlopp avloppsledning -
 • 1383IM-01/26758 - 1 - Avtalsservitut -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning VARBERG SPANNARP GA:9 -
 • 3 - Avtalsservitut - 2001-10-16
 • 1383K-2005/99 - 2 - Officialservitut väg - 2005-06-23
Stall

Ett fint, ljust stall som ligger i anslutning till ridhuset och består av 9 fullstora boxar, på ca 3x4 meter.

Stallet är noggrant planerat för en lugn stallmiljö. Väl tilltaget med uppbindningsplatser i den 3 meter breda stallgången. Fina materialval och exklusiv boxinredning i hög kvalitet av s.k. hardwood (tysk produktion) Boxfronten är låg med mittplacerad slagdörr. Stallgång i ljuddämpande och slittålig gummisten. Stallet har ett utmärkt luftcirkulation genom öppningsbara ventilationsfönster uppe i nock som också ger ett fint ljusinsläpp. Direkt ingång till ridhuset från stallet, dessutom ytterligare två breda utgångar. I stallet finns även sadelkammare, foderkammare, spolspilta och putsrum. Foderkammaren har även direkt utgång till innergården. På innergården, bakom stallet finns en gjuten gödselplatta.

 

Ridhus

Ridhuset om 25x48 m är sammanbyggt med stallet. Ridhuset har ett välplanerat utförande genom ett bra underlag, gott om ljusinsläpp, bra lufttillförsel och genom en egen entré till stallet samt en entré för gästande hästar. Sarg gjord av ek. Påkostat och väl underhållet underlag av fibersand som är lättskött och väldränerat med stenmjöl och Paddex under. Ypperligt underlag gjort för att inte bli tungt eller blött. Väl tilltagen parkering för transporter och bilar finns intill ridhuset med plats för flertalet bilar/hästransporter.

Hagar

Gården har sju stora grushagar i varierande storlek och tre stora gräshagar som lätt går att dela av till sex mindre gräshagar. Hagarna är strategiskt placerade med direkt anslutning till stallet. Grushagarna är väl dränerade, enligt alla konstens regler. Även grushagar är stora och fina, och kan vid behov delas av för att få fler grushagar. Gedigna trästaket runt hagarna som ger en prydlig känsla. Intill gräshagarna finns ytterligare två ängar med fin betesmark. Här tar man idag eget hö med hjälp från en grannbonde. Mycket fin vall som även skulle kunna göras till ytterligare gräshagar vid behov.

Uteboxar

Två stora uteboxar som skulle kunna användas som fölboxar. Bredvid uteboxarna finns en tillhörande sadel-/foderkammare. Uteboxarna är placerade vid den främre gårdsplanen vid bostadshuset, lägenheten och garaget. Vit putsad fasad med tak i svart shingel.

Dubbelgarage/verkstad

Stort, isolerat dubbelgarage/verkstadsutrymme från 2006. Denna byggnad om ca 72 kvm kan med lätthet byggas om till ytterligare ett stall vid behov. Ett suveränt utrymme för den som söker ett stort verkstadsutrymme med plats för flera fordon. Vit putsad fasad med svart plåttak.

Garage och förråd

Äldre byggnad med garage och bra förvaringsutrymmen, belägen precis intill dubbelgaraget och uteboxarna. Lägenhet på övre plan. Röd plåtfasad och svart plåttak.

Bostadshus

Bostadshuset från 1909 eller tidigare är i renoveringsbehov. Idag hyrs bostaden ut till stabila hyresgäster. Huset på 75 kvm är fördelat i 1,5 plan med källare. Här finns kök, vardagsrum, allrum och två sovrum, WC samt en källare med goda förvaringsmöjligheter. Vit plastpanel som fasad och svart plåttak i tegelimitation. Grundkonstruktion: källare med gjuten betongplatta och uppmurade väggar. Uppvärmning: Elkassett via ett vattenburet system.

Lägenhet

Lägenhet i en av ekonomibyggnaderna med ingång från bottenplan. Rymlig hall och badrum med WC, handfat och dusch på bottenplan. På övre plan finns ett enklare kök med matplats och skafferi samt ett sovrum/kontor.

Intäkter och driftskostnader

Intäkter för gården:

Kallhyra boxplatser: 11 st 2 000 kr/mån
Bostadshus kallhyra: 5 600 kr/mån
Lägenhet kallhyra: 2 000 kr/mån

Totala intäkter vid uthyrning av alla boxplatser, bostadshus och lägenhet: 29 600 kr/mån i kallhyra.

De angivna driftskostnaderna avser hela gården.

Fastighet

Med ett idylliskt och vackert läge med öppna vyer och endast 15 min cykelväg till havet, finner ni härliga Pixsjö 11.  Inbäddat i denna vackra och lugna miljö kan man inte tro att det endast är några minuters bilväg till närmaste motorvägspåfart. 4,5 km bort finner ni charmiga Träslövsläge med sin fina hamn, goda restaurangutbud och all tänkbar service ett mindre samhälle kan erbjuda. Med endast en mil söder om Varberg har du även ett bra pendlingsläge till Göteborg (ca 50 min). Den snabba accessen ut på motorvägen erbjuder även en möjlighet för dig som pendlar till andra orter eller behöver ha närhet till flygplats. Dryga fem timmars bilresa till Stockholm.

Pixsjö 11 omges av fina, öppna vyer men behåller ändå ett skyddat, avskilt läge. Gården består av två gårdsplaner; den främre med bostadshuset, dubbelgarage om 72 kvm, ytterligare ett garage, förvaringsutrymmen, två uteboxar och lägenheten ovan en av ekonomibyggnaderna. Fortsätter du genom gården kommer du till de fina betesmarkerna på båda sidor om vägen och vidare till det fina stallet och ridhuset som skapar en egen, avskild gårdsplan.

 

Område

Pixsjö är en hästgård med bekvämligheter som nästintill kan mäta sig med en storstads och samtidigt ett lugnt och vackert läge. Här bor du mitt i en levande landsbygd. På gångavstånd från gården finns populära Johnsons gård med bageri/cafe, stort gym, blomsterhandel, inredningsbutik, keramikverkstad med butik, restaurang, ölbryggeri (johnssonsgard.se). Här finner ni även Annas Bed & Kitchen. Så har du gäster på gården finns inkvartering på gångavstånd. För den golfintresserade ligger en mycket naturskön 18-hålsbana med boende intill driving rangen, endast 1,5 km från gården. Intill golfbanan finns bensinstation med restaurang och bageri.

Natur och fritid: I närområdet finns elljusspår, tennisbanor, boule- och fotbollsplaner liksom inomhushallar för aktiviteter som innebandy, handboll, volleyboll m.m.

Skolor och barnomsorg i närområdet: Bosgårdsskolan. Snickerns förskola, Sunnanängs förskola, Familjedaghem, Fastarps förskola - föräldrakooperativ. Munkagårdsgymnasiet ligger på orten och bedriver utbildning inom jordbruk, skogsbruk och trädgård.

Träslövsläge

Njut av den fina hamnen och de mysiga gränderna med gamla trähus. Ett gemytligt fiskeläge strax söder om Varberg. Passa på att köpa nyfångad fisk, räkor och havskräftor. I det populära glasscafét som lockar besökare från långväga kan du njuta av svalkande läckerheter. I Träslövsläge finns även en stor barnvänlig sandstrand med gungor, rutschkana och volleybollnät. Det mesta av det du hittar inne i centralorten hittar du även här, t.ex. skola, affärer, vårdcentral, apotek, post, trävarufirma, plantskola, gym, bensinstation, restaurang, café, bageri och pub.

Varberg

En knapp mil bort finns Varberg, är ett av Sveriges mest populära besöksmål. Varje år reser hundratusentals människor hit, lockade av havet, naturen, historien och alla evenemang. I Varberg finns flera prisbelönade spa-hotell som förvaltar Varbergs 200-åriga tradition som kurort, medeltida historia med Varbergs Fästning och Hallands Kulturhistoriska museum som självklara mötesplatser, ett levande centrum där små och stora butiker blandas med mysiga restauranger och kaféer och evenemang året om. I Varberg ligger den populära badparadiset Apelviken, det är en av  Sveriges mest populära vatten för vindsurfing i alla dess former.

KARTA