Unik fastighet med stor mangårdsbyggnad, flera bostadshus, stall och garage/verkstad
Frossarbo 17, 19, 21
7 500 000 kr

En unik fastighet om 5,5 ha med en gedigen mangårdsbyggnad om ca 374 kvm och ytterligare två bostadshus om ca 156 och ca 113 kvm. Frossarbo gård har ett högt läge, inbäddat i en vacker miljö med höga tall- och granskogar. Alla tre bostadshus befinner sig på bekvämt avstånd från varandra med separata och avskilda trädgårdar. På gården finns ett stall om 12 boxar, 2 uteboxar, stora förrådsutrymmen och flera garage/verkstadsutrymmen. Frossarbo är gården för dig med stora drömmar; antingen du själv vill hushålla över gårdens alla byggnader eller för dig som vill få in en extra inkomst genom att hyra ut bostadshus, garage och/eller stall. Gården med sina stora sociala utrymmen, många sovrum och flertal badrum på alla våningar lämpar sig väl för att driva verksamhet i någon form.

Boendeform: Gård
Ägandeform: Friköpt - Gård
Åkermark: 5 ha
Tomtarea: 4000 kvm
Boarea: 374 kvm
Biarea: 256 kvm
Total mark: 5.5 ha
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Uppsala
Ägandeform/typ Friköpt - Gård
Beteckning FROSSARBO 1:3
Area
Åkermark: 5 ha
Tomtarea: 4000 kvm
Boarea: 374 kvm
Biarea: 256 kvm
Pris 7 500 000 kr
Taxeringskod 120
 • Åkermark 150 000 kr
  Total 2 077 000 kr
  Bef. pantbrev 5 400 000 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 122 760 kr/år
 • El 66 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp 4 800 kr/år
 • Sotning 3 600 kr/år
 • Samfällighet 9 000 kr/år
 • Renhållning 3 600 kr/år
 • Försäkring 24 500 kr/år

Tillkommer

Fastighetsskatt 8 049 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 3 st 2-plansvillor med källare
 • Uppvärmning Pelletspump
 • Ventilation Självdrag
 • Fasad Trä
 • Tak Tegel
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.

Servitut, etc

 • 03-82:590 - 1 - Officialservitut avlopp -
 • 03-82:590 - 2 - Officialservitut vattentäkt -
 • GA1 - Gemensamhetsanläggning UPPSALA FROSSARBO GA:1 -
Bostadshus 1/mangårdsbyggnad

Stor mangårdsbyggnad från 1948 på ca 374 kvm fördelat över två plan samt en källare på ca 256 kvm. En gedigen byggnad i gott skick som har många möjligheter för den som vill bo stort eller för att driva olika typer av verksamhet. Entréplanet består av rymliga, väl tilltagna sällskapsytor och fyra lugna sovrum, ett badrum och två WC. Den långsmala byggnaden skapar flera ljusa, trevliga rum med fönster i flera riktningar. På övre plan finner du 6 sovrum i bra storlek samt tre badrum. I källaren finns tvättstuga, duschrum, bastu och gott om förvaring i ett flertal förrådsrum. I källaren finns även ett stort spelrum/uppehållsrum som med fördel skulle kunna användas som verkstad. Uppvärmning via pelletspanna (ny, installerades i höstas). Ventilation: självdrag. Boarea: ca 374 kvm och biyta ca 256 kvm.

Bostadshus 2

Ett bostadshus om ca 113 kvm, byggt på 1949. Huset är fint beläget i en lugn trädgård med fruktträd. Ett ljust och trevligt bostadshus med stora, fina rum. På bottenplan finns en välkomnande hall med WC och kapprum som leder ut till en större inre hall. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Här finns även ett rymligt kök, ett stort vardagsrum och ett sovrum/allrum. På övre plan finns tre sovrum, alla i bra storlek varav det ena är väldigt stort. Två av dessa sovrum har inbyggda garderober och det tredje en klädkammare. Här finns även ett badrum och större klädkammare i den övre hallen. Vitmålade väggar och laminatgolv. En del av källarplanet har tidigare hyrts ut och har separat ingång på baksidan. I källaren finns ett sovrum/extrarum, hobbyrum med kökspentry, tvättmaskin och torktumlare, ett pannrum, matkällare och ett garage. Uppvärmning via pelletspanna. Ventilation: självdrag. Boarea: ca 113 kvm och biyta ca 80 kvm.

Bostadshus 3

Bostadshus på ca 156 kvm från 1940. Huset är vackert inbäddat i en separat trädgård omgärdad av en gärsgård. Stora, ljusa rum. På entréplan finns en ljus hall, WC med tvättmaskin och torktumlare, ett rymligt kök, ett stort vardagsrum och en matsal. Genomgående laminatgolv och vitmålade väggar. På övre plan finns fyra sovrum varav två mycket rymliga, flera inbyggda garderober och två badrum. Laminatgolv i alla sovrum. Plastmatta i övre hallen och i badrummen. Badrummen och WC har vitkaklade väggar. Källare under en viss del av huset med matkällare och pannrum. Uppvärmning via direktverkande el. Ventilation: självdrag. Boarea: ca 156 kvm och biyta ca 27 kvm.

Stall

Rymligt stall med 12 boxplatser, spolspilta, sadelkammare och foderkammare. 9 boxar om ca 3x3 m, 2 st ponnyboxar som går att göra till en box för stor häst och en fölbox om ca 5x3 m. Ytterligare två boxplatser finns i form av uteboxar i vagnslidret. Gjuten gödselplatta på baksidan med smidig access från stallet. Ovanför stallet finns ett rymligt höloft med spånskivegolv. Här finns även ett stort fikarum som tidigare använts som lektionssal när undervisning skedde i stallet. Fikarummet har kökspentry, 2 WC, en städskrubb och ytterligare ett extrarum som förr användes som tvättrum, därmed finns avlopp och vatten indraget.

Garage/verkstad och vagnslider

Intill stallet finns en ekonomibyggnad med ett dubbelgarage/verkstad och ytterligare ett garage/förråd. Mittemot garaget finns ett äldre vagnslider med 4 platser för fordon och två uteboxar - ypperliga att ha som t ex karantänboxar. Garage, stall och vagnslider skapar en sammansatt övre gårdsplan.

Övriga ekonomibyggnader

På gården finns ett hönshus med hönsgård, ett mindre förråd i en timmerbyggnad och ett mindre uthus med hydroforpump.

Hagar och marker

Frossarbo ligger avskilt nästan vid vägs ände. Hela gården är placerad på en höjd, omgiven av vackra tall- och granskogar. Större delen av gården består av skogsmark. När man kommer till Frossarbo infinner sig genast ett lugn. Markerna om 5,5 ha består främst av skog samt en del betesmark. Idag finns fem mellanstora gräshagar med ordentliga metallstaket och mellanrum mellan varje hage samt ett flertal skogshagar i direkt anslutning till stallet.

Område

Frossarbo är en asvkild oas med naturen precis runt knuten. Samtidigt har du mindre än en mil  till närmaste större samhälle som är Björklinge med skolor, matbutiker och annan service. Du tar dig till Uppsala på drygt en halvtimme och till Stockholm på en timme och en kvart.

Areor

Observera att bostadsytorna är uppmätta av säljarna och är därför angivna som cirkamått. Om det är av stor vikt för dig som köpare att veta exakta boareor bör köparen göra en egen mätning.

KARTA