Villa från 2017 med idylliskt, avskilt läge och stor tomt
Husby-Sjutolft Ekolsund 31
5 675 000 kr

Fin villa från 2017 som ligger på stor, härlig tomt om 8 100 kvm med idylliskt och avskilt läge. Högt belägen och vid vägs ände känns det som att komma till en egen, lantlig oas med vyer över ängar och åkrar så långt ögat når. Villan om 195 kvm och 7 r o k varav 4 sovrum har en trevlig planlösning med stora, ljusa sällskapsutrymmen, fina materialval och hög takhöjd. Övervåningen inreddes 2019-2020 och är nästintill helt klar med undantag för vissa lister, fönster- och dörrfoder som ännu inte har färdigställts. Fiber finns till tomtgräns.

Fastigheten är belägen i populära Ekolsund med utmärkta pendlingsmöjligheter, Mälarnära och med fantastiskt natur- och friluftsliv. Gångavstånd till förskola och några kilometer till badplats.

Boendeform: Villa
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Tomtarea: 8100 kvm
Boarea: 196.5 kvm
Övrig area: 129 kvm
Byggår: 2017
Antal rum: 7
VISNINGAR
Christina Eklund
Fastighetsmäklare
Emelie Eklund
Fastighetsmäklare

FASTIGHET

Kommun Enköping
Ägandeform/typ Friköpt - Småhus
Beteckning EKOLSUND 1:210
Area
Tomtarea: 8100 kvm
Boarea: 196.5 kvm
Övrig area: 129 kvm
Pris 5 675 000 kr
Taxeringskod 220
 • Värdeår 2017, Taxeringsår 2018
  Byggnad 2 434 000 kr
  Tomt 520 000 kr
  Total 2 954 000 kr
  Bef. pantbrev 2 790 400 kr

DRIFTKOSTNAD

 • Värme 19 259 kr/år
 • El 13 800 kr/år
 • Vatten/Avlopp 1 155 kr/år
 • Renhållning 2 384 kr/år
 • Försäkring 5 894 kr/år

BYGGNAD

 • Byggnadstyp 1 1/2 plans villa
 • Uppvärmning Frånluftsvärmepump med återvinning
 • Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
 • Fasad Trä
 • Tak Betongpannor
 • Bjälklag Trä
 • Stomme Trä
 • Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
 • Grundläggning Isolergrund
 • Energiklass C
 • Energiprestanda 86 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd 2021-12-21
 • Status Energidekl. Utförd

Servitut, etc

 • 03-78:52 - 1 - Officialservitut väg -
Bostadshus

Bostadshus byggt 2017 om 195 kvm och 7 r o k varav 4 sovrum. Genoemgående fina materialval, luftiga rum med gott om ljusinsläpp och 2,5 m i takhöjd. Golven är genomgående ekparkett och väggarna ljusmålade.  Utöver rymliga och ljusa sällskapsutrymmena: kök, matsal och vardagsrum, består huset av fyra sovrum, två stora badrum, ett rymligt allrum, ljus entré och en tvättstuga med groventré. Uppvärmning via frånluftsvärmepump med värmeåtervinning. Fiber finns till tomtgräns.

 

Övervåningen inreddes 2019-2020 och är nästintill helt klar med undantag för vissa lister, fönster- och dörrfoder som ännu inte har färdigställts. Material för färdigställande av dessa detaljer finns och kommer att överlåtas till köparen.

 

Entréplan

Entréplan består av hall, kök, vardagsrum, matsal, två sovrum, tvättsuga/groventré och badrum. Ingång via en luftig entré med trappa till övre plan. Köket är stort och ljust med köksö och matplats i direkt anslutning. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, integrerad micro, spis med fläkt och dismaskin. Matsalen är luftig och placerad mellan kök och vardagsrum, vilket skapar en härlig, öppen planlösning mellan sällskapsdelen.  Vardagsrummet är mycket rymligt med stora fönsterpartier mot den skyddade trädgården. Både vardagsrum och kök har altandörr ut.

 

På entréplan finns även två sovrum, varav det ena är stort med fyra garderober och det andra ett mindre sovrum/kontor. Här finns även ett helkaklat, fint badrum med dusch, WC, handfat med kommod och elektrisk golvvärme. Tvättstugan med groventré har plastmatta och är utrsutad med tvättmaskin, torktumlare, vattenho, frånluftsvärmepump och förvaring.

  

Övre plan

Övre plan består av ett stort allrum, två sovrum och ett badrum. På övre plan möts du av det mycket stora allrummet med takkupa och takfönster som släpper in gott om ljus. Allrummet går enkelt planlösningsmässigt att göra ett till sovurm av och ändå ha ett mindre allrum. Ett av sovrummen har takkupa och fin utsikt över trädgården samt en mindre klädkammare. Det andra sovrummet är något mindre med fönster och takfönster. Badrummet är stort och helkaklat med badkar, dusch, WC och handfat med kommod.

  

Gästhus

Gästhuset om 48 kvm är beläget vid tomtens yttre gräns och har därmed ett avskilt läge gentemot bostadshuset. Gästhuset har två rum med ryggåstak och en härlig, rustik känsla. Det ena rummet är stort med trägolv och en luftvärmepump som värmer upp huset. Det andra rummet har laminatgolv, ljust målade väggar, två fönster och utgång via garageport för att lätt kunna konvertera utrymmet till garage vid behov. Gästhuset byggdes 2015-2016. Enkupigt tegel från Vittinge och träfasad.

 

Bakom gästhuset finns ett mindre isolerat förråd för åkgräsklippare och övriga trädgårdsredskap.

 

Gäststuga

Mindre gästhus på 15 kvm intill det större gästhuset, med ett rum och en liten altan. Huset är uppvärmt och vinterbonat. Byggdes 2014-2015. 2-kupigt tegel från Vittinge och träfasad. 

 

Hönshus

Hönshuset är placerat mitt i trädgården och går att skymta från alla byggnader. Hönshuset har även en mindre hönsgård som är instängslad runt om och även ovanför.

 

Timrat uthus

Äldre timmerhus om från slutet av 1800-tal som idag används som förråd. Entréplanet är ca 48 kvm med ett loft. Idag används huset till förråd och behöver fortsatt renovering för att kunna användas till annat än förråd. 

 

Information från säljaren: Skorstensstock med vedspis samt två luftkanaler för kamin till vardera rum. Timmerhusets tak har bytts under 2014-2015, inklusive nya reglar, råspont, takpapp, läkt och enkupigt vittingetegel. Grunden har grävts ut och nya golv med isolering har färdigställts under 2017 samt en mindre golvyta på övervåningen (5 kvm). All inredning har rivits 2014-2015 (exempelvis kök och väggbeklädnad). Timmermän har tittat på huset och syllen behöver bytas samt att två mindre partier av stockarna behöver bytas. Uppskattningsvis max 20 löpmeter timmer.

Trädgård

Stor tomt om 8 100 kvm med stora gräsytor, fina klippor och väldigt bra odlingsmöjligheter. På tomten finns äppelträd, päronträd, körsbärsträd, bigarråträd, vindruvor, amerikanska blåbär, hallon, jordgubbar, havtorn, rabarber, röda, vita och svarta vinbär, gröna och mörka krusbär, gula och blå plommon, björnbär och fläderträd.

 

KARTA